Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Auuu, kakav problem, filter problem, ajoojj, majko kakva problematika se ovde resava, strucnjaci iz Bosch-a izgleda glupi, pa ovoliki problem ostavili nama smrtnicima. Nikakav problem, istreses 5 sekunde ili ga operes i resen problem, oko cega se ovde polemise, ajjoojj
Papirni filter se ne pere. Naravno da je filter problem, jako tesko se cisti, mada sta je cisto je vrlo subjektivan pojam pa kontam reakciju.

Bas ga pretera brate, imam Bosch unlimited aqua 7 i to da jako lose vuce, ajde ne preteruj, tepih sa zemlje digne ko od sale, neznam sta ti ocekujes, ali je za razliku od Dreame-a , kojeg ima moj komsija mnogo ozbiljnija masina, ali jedina zamerka je na tezinu i sto nije bas za nezne zenske ruke
ne znam sta bih ti rekao.

imam Dajsona, Xiaomi i Bosch Serije 8, svi isprobani. ako se tebi svidja Bosch a ocigledno ti se svidja, super, uzivaj 😀

ja sam se za*ebao jednom i necu vise.

Mislio sam da odem kuci i da snimim i uporedim, ali nema potrebe.
9:20, bas ono sto sam pricao, mozes sa Boschom da drljas koliko hoces, posle njega predjes Dajsonom dva puta i cetiri puta vise nego Bosch sa kojim se drlja mnogo duze.

A i dalje najsmesnija stvar, proanimal, a niti dobro izvlaci macije dlake niti moze da skupi kamencice.

Pa i on kaže da je Bosch bolji izbor, jer je Dyson duplo skuplji, ali nije duplo bolji 😀

Ja kad sam kupovao dvoumio sam se. Dyson model koji sam gledao bio je oko 50-60€ skuplji, ali bez savitljive cevi, manje dodataka i integrisanom baterijom. Iako je bolji usisivač, odlučio sam se za Bosch. Tačno je to što kažeš i za filtere, i za glup princip pražnjenja i za kamenčiće, ali meni lično to ne smeta. U svemu je bolji od klasičnog gorenje modela koji sam do tada koristio (posebno pražnjenje platnene kese, a hepa filter i nema). Nemam ljubimce, veći deo stana je tvrda podloga, a ribam običnom četkom i kofom.
Ja sam primetio da razliku pravi režim rada i popunjenost posude. Ako je solidno pun i usisavam na eco/auto, onda neće povući teže otpatke. Ali ako usisavam na turbo, onda hoće.
Ja sa dve baterije mogu da usisam podove u turbo modu, ili podove, ćoškove, plafon, radijatore... u auto modu. U svakom slučaju kad ispraznim te dve baterije nemam više želju da usisavam šta god da je ovaj pokupio. Ne kažem da je Bosch best buy, ali ima i prednosti i mane u odnosu na druge, kao i ostali.

Pa i on kaže da je Bosch bolji izbor, jer je Dyson duplo skuplji, ali nije duplo bolji 😀

Ja kad sam kupovao dvoumio sam se. Dyson model koji sam gledao bio je oko 50-60€ skuplji, ali bez savitljive cevi, manje dodataka i integrisanom baterijom. Iako je bolji usisivač, odlučio sam se za Bosch. Tačno je to što kažeš i za filtere, i za glup princip pražnjenja i za kamenčiće, ali meni lično to ne smeta. U svemu je bolji od klasičnog gorenje modela koji sam do tada koristio (posebno pražnjenje platnene kese, a hepa filter i nema). Nemam ljubimce, veći deo stana je tvrda podloga, a ribam običnom četkom i kofom.
Ja sam primetio da razliku pravi režim rada i popunjenost posude. Ako je solidno pun i usisavam na eco/auto, onda neće povući teže otpatke. Ali ako usisavam na turbo, onda hoće.
Ja sa dve baterije mogu da usisam podove u turbo modu, ili podove, ćoškove, plafon, radijatore... u auto modu. U svakom slučaju kad ispraznim te dve baterije nemam više želju da usisavam šta god da je ovaj pokupio. Ne kažem da je Bosch best buy, ali ima i prednosti i mane u odnosu na druge, kao i ostali.
ma nisam gledao ceo klip, samo sam preleteo do tog direktnog poređenja.

Dajsonova jedina mana je cena, moj prvi Dajson onomad kad sam uzeo, bio je skuplji 300e u odnosu na Bosch, a imao je sve moguće dodatke.
zidni nosač, podni stalak, dve baterije, dva punjača, nastavak za savijanje cevi, mala četka za dlake. to je sve dodatna oprema.

klasično pakovanje bez dodatne opreme je bio možda 50e skuplji kao što kažeš, ali razlika u radu su, po meni, nebo i zemlja.
ako ne može da radi osnovne stvari, a to su da skupi mačije dlake i posip, onda mi ne vredi ništa.
ako ni sa tepisima nije bolji, jer opet kad pređeš Dajsonom posle Boscha, skupiš 3 puta više nego što je Bosch uspeo da skupi.

tvrdu podlogu bez ičega, sa "klasičnom" prašinom možeš i sa usisivačem od 20 hiljada bez problema.

evo baš ću, kad budem išao kući, da preletim stvari jednim i drugim, i da izbacim poređenja.

Dajson jeste precenjen i skuplji je dosta - osim kad se naleti na akciji kod Mađara - ali opravdava svaku paru.

dok Bosch, po meni, i da košta duplo manje nego što sad košta, i dalje je previše.

osim toga kako usisava, kvalitet izrade je ništa posebno, Xiaomi od 20-30k ima dosta lepšu plastiku, lepše izgleda i lepše se vade i vraćaju nastavci, lepše klikću te plastike.

ono dodatno što se desilo meni, što ne znači da se dešava svuda jeste da je dva puta crkla glava i da iz motora često ume da fino zasmrdi. to je opet moj primerak, ne znači da je na ostalima tako.

Da li je neko imao iskustva sa novom baterijom na Dreame?

Imam V10 Pro i jednkstavno na cca 50% baterije dok usisava izbaci grešku "battery runs out" i stane sa radom. Servis "Ignis" mi je tražio za dijagnostiku 3.000RSD, a za bateriju nisu imali ni okvirne cene pa mi sve deluje jako neisplativo.

ah ja video ono V10 🙂

• Like
Reagovanja: FTN
Jesmo, uzeli smo beko. Supruga je jako zadovljna. Odlično usisava i na laminatu i na tepihu. Usisa nekih 70 kvadrata bez dopune baterije na srenjoj brzini, funkcija samopražnjenja je odlična. Piši ako te još nešto zanima.

Ja sam isto uzeo Beko cim se pojavio. Zadovoljan bas, samo sam ga ja uhvatio na nekoj akciji od 25.000 🙂

Beko. Gledao sam i ja Bosch-a, ali mi dobro dodje ovo sa vodom i plus ne moram da busim zid kao na Boschu da bih ga okacio. Uz to i sam se prazni.

Možda bi i završio posao, ali za mene igračka. Tek od 30k kreću usisivači iole ozbiljniji.

Neka iskustva sa Xiaomi G20 Lite? Koristio bih ga za plocice i laminat najvise.
Za neko standardno usisavanje je ok, dok god koristis onu njegovu rotirajucu cetku. Generalno je male snage i slabo vuce ako trebas nesto da usisas sto ne mozes cetkom, tipa paucinu. Takodje ne moze da usisa ni recimo zrno kafe. Uvuce u cetku, ali kad izgasis usisivac ono ispadne.

Ako ti ne treba dodatak za vodu i neki drugi dodaci, i ako ti nije problem da busis zid, ako nećeš samociscenje, uzmi G20, u suprotnom Beko.

Poz ljudi, zanima me da li je ovaj Dreame R20 tezak? Na nekoliko mesta vidim potpuno razlicite kilaze.. od 2.5 do 6kg 🙄
I generalno da li ima nekog ko je bas zadovoljan i ko bi ga odmah preporucio? 🫣
(Stan 55m2, laminat, plocice, niski tepih iz Ikee, dvogodisnje dete😄) Bas smo u nedoumici.
Sta kazete na Rowentu? Ne vidim da se spominje cesto..
Gledamo da uzmemo preko, do kraja dana moramo javiti 🫣 POMAGAJTE
https://www.dreame.sk/dreame-r20-ultra-bezdrotovy-tycovy-vysavac-na-suche-vysavanie/
Dosta je težak. Možeš da ga iskoristiš kao oružje. Kod mene je uvek namontiran nastavak za zglobom da usisam ispod stočića pa je zato još teži. Najviše koristim četku za parket jer ona sama vuče usisivač napred. Meni je odličan, navikla sam. Teže mi je sad da usisam samsungom na kabl. Par dana je skupljao stiropor iz lejzi bega. Prošao je test 😂 Inače sam ga pre godinu dana platila 350e na kupujem-prodajem. Tad još nije ofc bio dostupan kod nas.

Cao svima, neka preporuka za stapni do150e. Stan je 85 m2 na dva nivoa. Dva tepiha u dnevnoj, 200x140 i 230x160 staza u kuhinji i hodniku, ostalo parket. Prvo nivo oko 45 m2. Sprat, 3 sobe, hodnik i kupatilo. Tepisi po sobama 200x140 u dve i u najmanjoj 170x120. Ostalo parket. Znaci oko 40m2. Plus stepeniste od 1. do 2. sprata i stepeniste ka terasi jer je terasa iznad celog stana. Znaci 33 stepenika. Rzmisljamo po prvi put o stapnom, bas zbog dosta parketa i stepeništa i manevarskom prostoru zbog dosta namestaja. Tepisi su inace klasicni tanki msm nisu oni cupavi. Upravo nam je riknuo samsung sc4135, bio je ok, rel mali i lagan, kakav nam i treba, ali je radio samo dve god i dva meseca! Hvala!

Nazad
Vrh Dno