Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Ja sam upravo to i rekao, da svako koristi šta mu najviše odgovara.
A onda dođu pre par strana likovi i pričaju o kinezima i zvučnicima na istim, pa onda ovde iznad itd i to sve na Pixel temi? Mene to smara, sve super druže, ali tome nema mesta na Pixel temi, dođeš ovde i pokušavaš da ubeđuješ nas u moć kineza, njihovo korišćenje, kvalitet kamera zvučnika i čega već?? Nema potrebe

Za jedno 7,8 god će preći 😀

Pogotovo što su neki od nas i imali te Kineze 🙂 sem baterije realno nemaju ništa više ni da ponude..
Kada glavni igrači pređu na si-carbon baterije to će biti to
Upravo tako, kao da mi nismo koristili iste i pobegli sa njih, ali ne, bitno je doći u pixel temu pisati o kinezima i ubeđivati nas da ipak nismo dobro videli

Iskreno, ja sam mislio da je Pixel venčanica dok nisam bukvalno iz sprdnje za dva dana prodao moj stari 7 Pro, ljudi pišu kao ludi, bukvalno je otišao za dva dana i imao sam preko 10 poruka na kp interesovanja..

Slažem se sa tobom u svemu što si napisao u ovom i ostalim postovima ove teme, osim u citiranom.
Imao sam sve pixele do serije 8 i svaki put kad sam ih prodavao bilo je povici-potegni...
A evo i sad već 4 dana prodajem na kp i ms oglasima 7a za 50€ manje od najmanje cene drugih pimeraka istog telefona, a uz to sam pre 20-tak dana stavio i novu bateriju, plus
dajem i dva pametna sata uz telefon.
Javila sa samo dvojica koja su se i pored toga svega cenjkali. I naravno nisam i neću ga prodati ispod te cene. Neka ostane kao sekundarni telefon pored Pure 70 Pro ili Oppo Find N5 koji mi uskoro stiže.

Ako moderatori misle da sam ovim postom narušio pravila i hteo da ovde reklamiram telefon koji prodajem, izvinjavam se i neka brišu ovaj post.

To mi zaista nije bila namera, pogotovo što taj telefon nisam oglasio u temi mali oglasi ovde na Benčmarku.

Slažem se sa tobom u svemu što si napisao u ovom i ostalim postovima ove teme, osim u citiranom.
Imao sam sve pixele do serije 8 i svaki put kad sam ih prodavao bilo je povici-potegni...
A evo i sad već 4 dana prodajem na kp i ms oglasima 7a za 50€ manje od najmanje cene drugih pimeraka istog telefona, a uz to sam pre 20-tak dana stavio i novu bateriju, plus
Javila sa samo dvojica koja su se i pored toga svega cenjkali. I naravno nisam i neću ga prodati ispod te cene. Neka ostane kao sekundarni telefon pored Pure 70 Pro ili Oppo Find N5 koji mi uskoro stiže.

Ako moderatori misle da sam ovim postom narušio pravila i hteo da ovde reklamiram telefon koji prodajem, izvinjavam se i neka brišu ovaj post.

To mi zaista nije bila namera, pogotovo što taj telefon nisam oglasio u temi mali oglasi ovde na Benčmarku.
Hvala na lepim rečima.

Svakako, sve zavisi od trenutka i tako dalje, ja sam verovatno imao sreće, ne znam šta da kažem i sam sam se baš iznenadio što se tiče brzine prodaje i zainteresovanosti ljudi na kp za 7 Pro..

Ja nikada nisam imao problema da prodam pixel uređaje, ali to su uglavnom bili sa nazivima Pro. Uglavnom staviš 50e ispod cene na oglasima i to je to. Javi se i par preprodavaca, ali i to je nebitno. Niko nije umro zbog 50e.
Sorry na offu

Ali ti prodaješ "a" model a on je prodavao pro. Za pro je uvek veće interesovanje. A venčanica u Srbiji može biti sve osim ajfona i samsunga

Ja sam upravo to i rekao, da svako koristi šta mu najviše odgovara.
A onda dođu pre par strana likovi i pričaju o kinezima i zvučnicima na istim, pa onda ovde iznad itd i to sve na Pixel temi? Mene to smara, sve super druže, ali tome nema mesta na Pixel temi, dođeš ovde i pokušavaš da ubeđuješ nas u moć kineza, njihovo korišćenje, kvalitet kamera zvučnika i čega već?? Nema potrebe
To je izgleda postalo normalno ovde po forumu. Ne znam cemu potreba bilo koga da brani svoju kupovinu. To mi je bas onako detinjasto ponasanje, najblaze receno. Nema razloga da se bilo ko ubedjuje u nesto. Koristi sta ti najvise odgovara i uzivaj.

Pogotovo što su neki od nas i imali te Kineze 🙂 sem baterije realno nemaju ništa više ni da ponude..
Kada glavni igrači pređu na si-carbon baterije to će biti to
Molim?

Nemaju nista vise od baterije da ponude?

Imam vivo x100u i kamere su liga iznad, kako po pitanju hardvera, tako i softverski. Pixel mozda ima dobar HDR, ali mu fali toliko toga. Pixel jednostavno ne moze da izgura ono sto moze vivo ma ni u ludilu, o opcijama i setup-u kamere da ne govorimo.

Sto se softvera tice, ja nikad nisam imao bolji i fluidniji softver nego na vivu, sa Pixel-om sam imao hiljadu bagova i problema nakon update-a, generalno Pixel ima najprecenjeniji softver ikada.

Da, ima jako puno kul stvari koje ljudi ni ne koriste, AI je dobro implementiran, ali sam ja cak vise voleo klasican google assistant u odnosu na Gemini.

Pixel je bio kul mozda do pre par godina, sada je bukvalno telefon bez poente, ali kome se svidja da svake godine kupuje jedan te isti telefon, ne brani mu niko.

Google, Apple i Samsung mogu da stave 10000mah baterije, i dalje ce da budu inferiorni telefoni, jer ne napreduju ni u kom smislu.

Андроид телефони се деле на пиксел и на остале...
Већ сам негде написао (можда и овде) да после свих могућих и немогућих уређаја ја се увек вратим на пиксел. Иако не вреди ни пола пара за који се продаје, грејалица са батеријом која немилице цури и када се користи и када стоји на столу, уређај који се тешко продаје, уређај који нема гаранцију, делове, додатну опрему... било какву подршку код нас...АЛИ пиксел има једну јако добру особину...Са сваким апдејтом он постаје све бољи и бољи, док остали вендори са сваким апдејтом намерно убијају своје уређаје, кваре камере, батерије...успоравају и смањују перформансе, лажирају вредности у бенчмарку...
Све је ствар личног избора и афинитета... најбољи уређај је онај који се вама највише допада.

Андроид телефони се деле на пиксел и на остале...
Већ сам негде написао (можда и овде) да после свих могућих и немогућих уређаја ја се увек вратим на пиксел. Иако не вреди ни пола пара за који се продаје, грејалица са батеријом која немилице цури и када се користи и када стоји на столу, уређај који се тешко продаје, уређај који нема гаранцију, делове, додатну опрему... било какву подршку код нас...АЛИ пиксел има једну јако добру особину...Са сваким апдејтом он постаје све бољи и бољи, док остали вендори са сваким апдејтом намерно убијају своје уређаје, кваре камере, батерије...успоравају и смањују перформансе, лажирају вредности у бенчмарку...
Све је ствар личног избора и афинитета... најбољи уређај је онај који се вама највише допада.
Update-i toliko dobri da su mi nakon jednog nestale Google 2 step verifikacije, a negde od marta prosle godine sam koristio isključivo legacy kameru preko APK Manager-a, koliko su je uništili update-ovima.

Ne kažem da je Pixel loš telefon, daleko od toga, ali on je svoju slavu stekao u vremenu kada kamere i computational photography nisu bili razvijeni na drugim telefonima, i kada su ostali Androidi bili užasni.

Sada ga Kinezi deru po pitanju kamera, a čak i Samsung ima odličan Android, koji mi je uživanje da koristim, i ovo govorim kao izraziti mrzitelj prethodnih Samsunga.

Pixel živi na staroj slavi, ko hoće da me uveri u suprotno neka mi pokaže koja su to drastična poboljšanja postignuta od 2021.

Ja napravih nalog da se potpomognem oko izbora novog Pixela, vidim ovde ozbiljna diskusija Pixeli vs. svi ostali. 😄

Inače imao sam 3a i 6a, 3a mi ukrali u ino, 6a mi se razbio, nije mi se dalo sa njima, a evo do danas mi ostali najdraži telefoni iako sam posle 6a izmenjao južnokorejce i kineze, uglavnom po onom sistemu prodaj trenutni, kupi novi, malo da se razveseliš... Nakon 6a nisam uzimao drugi Pixel najviše jer sam bio u strahu da se ne desi sličan peh, a nigde ga servisirati, na par mesta mi nudili neke alternativne ekrane i slično, ali nije više to to i evo sad kad sam počeo da čitam da su makar počeli da šljakaju bez Shizuku, uhvatila me neka dragost i motivacija za novim Pixelom. Nije sad da je instalacija Shizuku i Google IMS neki posao, naprotiv, al' ipak dođeš u te neke godine kada ceniš maksimalnu rasterećenost i funkcionalnost out of the box što kažu. Ostaje taj 5G, ali evo meni lično sad 5G ništa ni ne znači, još mu nisam uhvatio prednost u mojim korisničkim navikama i potrebama.

Elem, vidi da se diskutuje ta relacija Pixela naspram ostalih, i meni je baš Pixel nekako neuporediv, ne jer je bolji ili nešto drugačiji, nego nije za svakoga. Meni je privlačan i unikatan upravo zbog te neke filozofije pragmatičnosti, minimalističkog pristupa i onog pravog out of the box funkcionalnog telefona. Upališ Pixel, podesiš ringtone, prođeš podešavanja za minut, i to je to. Nema bloata, nema dupliranih aplikacija proizvođača. Rasterećeno.
To je taj neki prvi aspekt. Da se razumemo, konkurencija nudi više praktičnosti u svom interfejsu, više opcija prilagođavanja, da ne spominjemo da su danas prilično dobro uplegani, počevši od OneUI, pa i Kinezi čak... Ali opet nije to to, nekad dođe previše bogato, previše presvučeno vlastitim OS skinovima i identitetom. Ajde kažeš onda uzimam Motorolu, to je 95% vanila Pixel DNK kada je sam Android u pitanju, ali opet džaba. Izgleda kao čist Android, ponaša se kao čist Android ali nije 100% čist Pixel Android.

A što se tiče hardvera, opet, dugo sam udaljen od samih Pixela, moj 6a je imao problema sa pregrevanjem, pola godine se kroz ažuriranja peglao termalni aspekt rada, ali mi nije smetalo. Druga stvar, vidim spominju se Kinezi. Kinezi su danas odlični telefoni nema šta, ali nekad deluju tako "frizirani" a i brate mili teško naći među njima mobilni telefon za ruku, za džep, za ergonomiju, a ne da je ono šta se nekad zvao fablet i da ne možeš napolje bez torbice jer telefon ne upada u džep, a da se ne bojiš da će da prevagne i ispadne. I onda kad pogledaš taj aspekt, alternativa je značajno manje.

Šta znam, valjda nije svaki entuzijazam jednak kvalitetu i racionalnosti izbora, i to verovatno Pixel najbolje dokazuje. Mada, koliko pratim, a pratim redovno priče i iskustva od serije do serije, vidi se da treba tu Google mnogo revnosnije da se pozabavi pre svega kontrolom kvaliteta i pouzdanošću kako bi utabao Pixele kao ravnopravne pandane konkurenciji.

Nadam se da nisam smorio 😄 rekoh samo da se ubacim, pa ću kasnije da se setim šta sam hteo da pitam 😆

Ja kao netko tko je obozavao cisti android, i google kameru, imao sam svaki osim 10ke, i a modela, mislim da je izbljedila ta slava Google telefona. Kamerom nisu uopce daleko od ostalih, a softwerom pogotovo, mislim da je tu najveci problem procesor.
I tako masa nekih sitnica i problema kod skoro svakog osim 2XL, to je po meni najbolji Android telefon meni u sjecanju da je ostao, i najduze sam ga koristio.
Prvo, svaki put kada ga kupujem, adrenalin dali ce me zapasti nekakav defektan model, jer s garancijom se mogu pozdraviti. Drugo, jako brzo gube na cijeni. Trece software…
Pa kako ti likovi znaju usrati neke stvari to nisu istine.
Evo npr najsvjezija neka stavka koje se sjecam, pixel 9 pro, podesim telefon, kao i uvijek, sve mi na hrvatskom. Zasto? Zato sto sam stavio regiju na BIH. Nemogu promjeniti sucelje telefona komplet na engleski jer mi je regija BIH, nego moram u postavke svake aplikacije ici i mjenjati rucno. Zastooooo
Pa onda nakon nekog update, u voznji netko me zvao, i da se javim, floating buble mi je da se javim, gonjam ga po ekranu, nista mjenjao nisam, samo mi tako debilnu stvar promjenilo. Pa onda boje, ovi isprani meni postavki, od kojih me glava zaboli kada gledam u njih. Pa na jednom vibracija, skoro da je nikako ne osjecam, pa otisak prsta, na svakom nesto.
A ja opet gledam dobru cjenu 10ke, da je probam jer sam paglu, valjda navika, a ja prestar da se zezam vise s telefonima, al opet ćurim u ovaj svijet Pixela, i zelim njegovu kameru, jer najvise pase mome oku. Nista vise, samo kameru 😀

Jednom pixel uvek pixel 🙂 kada se samo setim koliko komada Nexus 4 sam imao 🙂
Elem, što se tiče grejanja ZIMI, dobro se ponaša za sada i na 4g, nije bio ni mlak za sada.. ali za finalni sud se mora sačekati proleće 🙂

Jedino što mi nedostaje na ovom pixelu je duble tap to lock I vibrate on answer call..
nejasno mi je kako to nisu odavno već ubacili :/ mrtvi ai hajp

Koristi li neko od vas na 10tku onaj audio jack to usb c adapter i da li vam radi? Ubih se da provalim gde je problem, probao sa različitim adapterima kao i različitim slusalicama, guglao i gledao nekoliko yt videa na tu temu ali nema vajde. Ne prepoznaje slušalice uopšte . Ne mogu da se setim da li je to i radilo od kako sam uzeo telefon jer sam uvek koristio bt bubice.

Jednom pixel uvek pixel 🙂 kada se samo setim koliko komada Nexus 4 sam imao 🙂
Elem, što se tiče grejanja ZIMI, dobro se ponaša za sada i na 4g, nije bio ni mlak za sada.. ali za finalni sud se mora sačekati proleće 🙂

Jedino što mi nedostaje na ovom pixelu je duble tap to lock I vibrate on answer call..
nejasno mi je kako to nisu odavno već ubacili :/ mrtvi ai hajp
Ja koristim neki providni widget godinama za double tap to lock, vrši mi posao

Ranije kada sam koristio ove app skidale su bateriju bez razloga.. ne znam da li je sada slična priča? 🙂

Što je najgore te 2 stvari dev u Google napravi za max 2h.. ali očigledno ako neka opcija nije popularna kod zapadnih kupaca o njoj se ni ne razmatra.
Ne znam da li je Samsung uveo dupli tap za zaključenje ekrana I vibrate kada se neko javi na poziv? ( Apple znam da nije )

Što je najgore te 2 stvari dev u Google napravi za max 2h.. ali očigledno ako neka opcija nije popularna kod zapadnih kupaca o njoj se ni ne razmatra.
Ne znam da li je Samsung uveo dupli tap za zaključenje ekrana I vibrate kada se neko javi na poziv? ( Apple znam da nije )
Jeste, ima i dupli tap za zaključavanje i vibraciju za poziv. Iznenađujuće je dobar one ui, bas prijatno iznenađenje.

Šteta za te funkcije, imaju ih skoro svi Androidi. Čak je i Apple uveo vibraciju za uspostavljanje i završetak razgovora. Kolega ima 8 pro, i znam da se žalio na navigaciju koja dosta brlja i da mu fotke često ne ispadnu dobre kao ranije. Ne znam da li je na 10 to ispravljeno. Što se tiče navigacije , ja imam Xiaomi 15 i radi perfektno, dakle nije do aplikacije. Za fotke bih voleo da znam da sve radi kako treba, pogotovo portret

Nije da dolivam ulje na vatru, ali ono, kao.. Pixel vanila Android, a ovamo 3th party aplikacije krpe nešto što se ili podrazumeva ili što je na CN uvek postojalo.
Meni je najjače kad te osnovne funkcije poput toga i 5g pravdaju u fazonu "pa meni to ne treba" a daju za telefon skoro 1k eura.

Samsung to ima od one UI 5 a možda i pre toga, a ovo što ti kažeš mogu da naprave, naravno da mogu ali se te opcije implementiraju na nivou kernela i ako se ne uradi kako treba biće veliki battery drain tj telefon ne može da ode u deep sleep a koliko vidim oni i bez te opcije ne umeju da srede battery drain u deep sleep-u.
Ove aplikacije koje ti preporučuju će ti sprečiti telefon da ide u deep sleep ili uopšte neće raditi nakon par sati u stanju mirovanja dok ne otključaš telefon ponovo.

Meni radi godinama taj widget pomenuti, jer ga koristim samo za zakljucavanje, a tu nema sta da ne radi kad je fon svakako upalje.
Unlock sa screen off je ubacen pre par meseci, tako da je to sistemska funkcija sada.

Presao sam na ovu app da vidim kako ce da radi, za sada radi ono sto meni treba, a to je samo zakljucavanje na double tap i tile za menjanje rezima zvuka (samo vibracije i sound off koristim).

Jedno noob pitanje vezano za 5G, Volte, Shizuku i ostale akrobacije. Kako je Google uopšte uspeo da to onemogući u "nepodržanim" zemljama? Imamo ovde i dosta kineskih brendova koji se ne prodaju zvanično pa svima rade te stvari. Ja mogu da shvatim da nekome nismo zanimljivo tržište da bi otvorili predstavništvo, ali onemogućiti neke bazične opcije ne mogu baš da shvatim

Nazad
Vrh Dno