Šta je novo?

Prečistač vazduha

• Začetnik teme Začetnik teme alter
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam trenutno xiaomi 2s, ali bih da uzmem nesto novije.
Razmisljam o xiaomi elite, al videcemo. Filter za njega je solidno skup

Ja ti savetujem neki "standardniji" model poput Xiaomi 4 ili 4 Pro, osim ako baš imaš neki izuzetno veliki prostor koji moraš da pokriješ jednim uređajem...

Pozdrav svima, sta preporucujete za dnevnu sobu od 25m2 , najvise mi treba u svrhu sakupljanja dima od cigara i sl sto bi moglo stetiti maloj djeci.
PS; Po meni se sasvim normalno zivjelo i bez ovih uredjaja, aspirator i klima povuku solidno toga po meni, ali pritisak je izvrsen na mene da se kupi 😀

Mi pusimo pored djece ,jer svakako neko dimi dje god krenuli i usli,i nemamo problem sa tim kad je vec tako.Hvala svakako ,a sad da se vratimo temi.
Moze li neka preporuka od vas? Sta mislite o Xiaomi 4 lite i ovome Taurusu? Mada nesto slabo volim da se petljam sa meni nepoznatim markama .

Samo da javim svoje utiske na kratko.
4 Pro model radi osetno svoj posao. Stigao je juce, na auto rezimu je sve vreme. Vazduh vise nije onako ustajao kad se udje u prostoriju iako drzimo barem jedan prozor na kip. Zena i ja pusimo na terasi pored i vrlo brzo detektuje da nesto nije u redu i pojacava snagu ventilatora.
Danas je stigao model 4 compact za spavacu sobu i vec se oseca razlika u vazduhu. Mozda porucim i Elite model za dnevnu a 4 Pro premestim u sobu pored.

Mi pusimo pored djece ,jer svakako neko dimi dje god krenuli i usli,i nemamo problem sa tim kad je vec tako.Hvala svakako ,a sad da se vratimo temi.
Moze li neka preporuka od vas? Sta mislite o Xiaomi 4 lite i ovome Taurusu? Mada nesto slabo volim da se petljam sa meni nepoznatim markama .

Povratak na temu će ti doneti saznanje da se filter posle par dana usmrdi i onda i sam emituje miris duvana. Zatim sledi brzo zasićenje filtera i neizbežna zamena.

Povratak na temu će ti doneti saznanje da se filter posle par dana usmrdi i onda i sam emituje miris duvana. Zatim sledi brzo zasićenje filtera i neizbežna zamena.
Neće filter da se usmrdi posle para dana ali defimitivno treba mnogo češće menjati filter nego da se u toj prostoriji ne puši.
Preporuka je da uzmeš što jači aparat, najjači koji možeš, sa najvećim kapacitetom jer je duvanski dim zahtevan za prečišćavanje i da povremeno zračiš prostoriju

Ako si pušač, za tebe se vrlo verovatno neće nikada usmrdeti jer si naviknut na takav miris. Svi ostali će osetiti.

Moja majka ima mc55 to je isti model kao ovaj samo nema funkciju odvlazivanja vazduha,najbolja stvar je bas duzina trajanja tog filtera i sto Daikin to ima uvek na lageru,a ne ko kinezi traje 1-2 god i nov model,ali bi hteo da dodam da je po meni tu i jedina prednost tog Daikina u odnosu na konkurenciju ovo ostalo je isto,samo sto on nije smart uredjaj kome to znaci.

Kupio sam 4 Pro i upalio ga u dnevnoj sobi. Konstantno mi od starta pokazuje 002-004. Skinuo sam foliju sa filtera.

Probaj parfem pored ili dezedorans.

Konačno malo vetra, imaće izgleda i prečistivači odmor za praznike 🤣
Čudno je napolju bez magle u smoga, moram da se uštinem da ne sanjam

Kupio sam 4 Pro i upalio ga u dnevnoj sobi. Konstantno mi od starta pokazuje 002-004. Skinuo sam foliju sa filtera.
I meni tako pokazuje 4 Pro zadnjih dana. Pre toga je išao od 15-20, a kada se provetrava i mnogo više. Ja sam pre par dana resetovao filter tajmer a nisam ga menjao i od tad vidim da su brojke niže, mada je neuporedivo manje zagađenje zadnjih par dana.

I meni tako pokazuje 4 Pro zadnjih dana. Pre toga je išao od 15-20, a kada se provetrava i mnogo više. Ja sam pre par dana resetovao filter tajmer a nisam ga menjao i od tad vidim da su brojke niže, mada je neuporedivo manje zagađenje zadnjih par dana.
Bilo je i vetrovito poslednjih dana pa otud verovatno. I kod mene u SD evo vec treci dan ga upalim i sve jednocifrene vrednosti za Smederevo, sto je bolje nego leti cak.

Da li je 4 Lite EU ok kupovina za prostoriju do 15 kvadrata, dobro se pokazao, nema nekih izrazenijih problema sa njim i sl.?

I više nego ok kupovina, za tu prostoriju je to za njega laganica.

Da li je 4 Lite EU ok kupovina za prostoriju do 15 kvadrata, dobro se pokazao, nema nekih izrazenijih problema sa njim i sl.?
Imam ga ja u sobi od 13.5m^2, i odlično radi.
Pre nekoliko večeri unutra je bilo PM2.5 86 ugr/m^3 dok je vani bilo oko 140 (treba biti ispod 20) i to je pročistio na ispod 20ug/m^3 za 23-24 min.

Xiaomi Mijia Smart Air Purifier Max

deb79f2c32675c148b6b63db0383f0a7.png

Hbaf17f1a69c649aa80592a8b973e1340v.png

Poslednja izmena:
Onaj Daikin kod moje keve nema 80% ovih stvari sto imaju ovi Xiaomi i neki drugi.

Ima li neki pouzdan, a jeftin uređaj za mjerenje kvaliteta vazduha? Kakvi su oni sa Aliekspresa i Temua? Može li nešto za 10-25€ pokazivati pouzdano?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno