Šta je novo?

Periferni uređaji Koji aparat za kafu?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Tema za potraznju kafe aparata, da bi ostale teme bile ciste

Meni se izbor sve na:
De'Longhi Aparat za kafu ECAM22.110.SB ili De longhi Aparat za kafu Magnifica S ECAM12.121.B, ova se kreću trenutno ko 35,000 din.
Ili neku bolju veziju ovih uređaja sa drugom oznakom?
Takođe sam ubacio Magnifica Evo koju sam video oko 50.000 din.
Ne pijem kafe sa mlekom, ali bi žena po nekad sigurno popila jer ona pije.

Isto razmišljam da kupim novi aparat i preporuka drugara koji se više razume i bavi sa time je
DELONGHI Magnifica Evo ECAM290.21.B Aparat za espresso kafu
Kaže da će biti sad i neka akcija oko 41k, kaže da je dosta kvalitetniji unutra.

Ja sam pre par meseci pazario polovan (remontovan) iz uvoza Siemens EQ6 Plus espresso aparat, za nekih 350 eura, i mogu reci da sam prezadovoljan kafama.
Treba malo vremena da se sve podesi, ali kad je jednom odradjeno, to je to.

Mislio sam da kupim, otišao da pogledam, ovo nije tako jednostavno, na akciji je Evo, ali ima dva Evo, levi je model koji je preporučio drdekzar kao kvaltetniji iznutra, desni ima više kafa za izbor i vruću vodu + opcija čišćenje (CLEAN oznaka, predpostavljam automatsko čišćenje). Ovo znači da nema svaki Evo opciju samo čišćenja osim ako nema ovo dugme? Ima li još nekih ralika osim što desni pravi i kapućino i vruću vodu? Bitno mi je da aparat ima opciju automatskog čišćenja.

Na ovom modelu Beko mi se svideo izbor kako je odrađen prikaz za izbor kafe, ima li neka Magnifica ovako slikovito prikaz na dugmiće ili tač, nije bitno?

Gledao sam Magnifica S, deluje kao stara škola, nemam ništa proziv tastera na foru stare škole klik kako je nekad bilo, ovi na tač me nerviraju u kolima, al ne bi trebali na aparatu za kafu da bude problem.

Poslednja izmena:
Ja pre 2god uzeo Gaggia Cadorna Milk i skroz sam zadovoljan. Po counteru smo izbacili oko 3000 napitaka do sada.

Gaggia, Philips i Saeco su dugo bili pod istim krovom, tehnologija im je ista/slicna.

Za početak da naglasim da nikada nisam koristio nijedan aparat za kafu.

Čitao sam razne forume (domaće i strane) međutim dosta njih navode da aparati ispod 500-700e ne vrede ničemu, što mi je malo velika cifra za potrebe koje bih imao, a to je 2-3 kafe dnevno.
Mogao bih možda da pozajmim na 2-3 dana Delimano Joy da isprobam tu ručnu varijantu, ali koliko vidim svi kažu da je za te ručne jako bitno samo mlevenje kafe i da tu treba u startu uložiti pare za dobar mlin (200+ e).
Predloženi Magnifica su mi ok varijantra jer imaju u sebi mlin, na dugme su, nema pripreme i čišćenja posle, ali onda nema ni nekog prostora za igranje ili podešavanje ako nešto ne odgovara. Magnifice iz prvog posta su sada na dobrim popustima, ako je tačno da ih ima na stanju.

E sad, pitanje je na koju varijantu ići za moje potrebe od te 2-3 kafe dnevno, i u skladu sa time da nikada nisam imao dodira sa aparatima niti znam šta da gledam?

Hvala

Za početak da naglasim da nikada nisam koristio nijedan aparat za kafu.

Čitao sam razne forume (domaće i strane) međutim dosta njih navode da aparati ispod 500-700e ne vrede ničemu, što mi je malo velika cifra za potrebe koje bih imao, a to je 2-3 kafe dnevno.
Mogao bih možda da pozajmim na 2-3 dana Delimano Joy da isprobam tu ručnu varijantu, ali koliko vidim svi kažu da je za te ručne jako bitno samo mlevenje kafe i da tu treba u startu uložiti pare za dobar mlin (200+ e).
Predloženi Magnifica su mi ok varijantra jer imaju u sebi mlin, na dugme su, nema pripreme i čišćenja posle, ali onda nema ni nekog prostora za igranje ili podešavanje ako nešto ne odgovara. Magnifice iz prvog posta su sada na dobrim popustima, ako je tačno da ih ima na stanju.

E sad, pitanje je na koju varijantu ići za moje potrebe od te 2-3 kafe dnevno, i u skladu sa time da nikada nisam imao dodira sa aparatima niti znam šta da gledam?

Hvala
Iste potrebe imam kao i ti i uzeo Philips, i uzivam.

Na kapsule mislim da baš ne bih, jer koliko sam shvatio onda sam zaključan na jednog proizvođača kapsula i to je to.
Verovatno ću na neki poluautomatski (ako se tako klasifikuju) Magnifica, samo što nisam imao predstavu koliko su glomazni pa sada moram da smislim gde mogu da ga smestim.

Pozdrav,
mene zanima neki aparat na kapsule, pijem kafu jednom dnevno i nisam zahtevan.
Bitno:
  • Da je kompakatan
  • Da kapsule mogu da se nabave povoljno (u NS sam, dakle dolaze u obzir najlon, kvantaš, Lidl)
  • Cena
Opciono:
  • Pijem sa mlekom ali nije mi problem da ručno dolijem ako nema u aparatu opcija
  • Da u njega može više vrsta kapsula (ako je to moguće) da ne bih bio "zaključan" na jedan brend

Nisam nikada imao aparat niti pio kafu iz jednog, pijem trenutno običan ručni nes 🙂

Pozdrav,
mene zanima neki aparat na kapsule...

I sam sam u sličnoj dilemi...

Na osnovu dosadašnjih iskustava/raspitivanja najbliži sam kupovini nesspreso aparata, ali nisam još uvek načisto.

Pošto ciljam samo na običnu, kratku kafu, taj mi se čini najbliži onome što želim.
Za tvoj slučaj ćeš morati da dokupiš ono čudo što vrti mleko, al toga ima za male pare, čak i u lidlovima, ili bilo gde drugde.

Postoji i onaj drugi tip kapsule, ili eventualno univerzalni, no, nešto nisam bio zadovoljan, meni je lepši nespreso - al ko bi ga znao, nije da sam probao sve kapsule svih brendova...

Za sad, essenza mini je u najužem izboru.

Mislim da sa Nespresso aparatom necete pogresiti,

Kad smo gledali sta da uzmemo, probali smo Dolce gusto i Nespresso i mnogo nam je lepsi bio Nespresso,
Od nespresso kapsula i kafa probali smo svasta, zakljucak nam je da je kafa iz aluminijumskih kapsula lepsa nego iz plasticnih
Kapsule mogu da se nadju na pijaci razlicitih brendova: Illy, Jacobs(ove su najjeftinije 500-600din 20 kapsula), Lor, Lavazza....od svih Nespresso je najbolji...
Nespresso aparati su svi isti unutra(kompresor snaga...) razliciti su samo spolja...
Imamo Aerocino 4 od nespressa, dobru penu pravi za kapucino
Nespresso sada koristimo kada putujemo, mali je lako ga je poneti...kupimo kafu koju volimo i uzivanje....

Prosle godine smo kupili Philips EP 5547/90...20 vrsta pravi...od tolikog broja koristimo espresso ponekad kapucino amerikano.... 🙂
moze da se uzme jeftiniji model sa manjim brojem kafa koje pravi, opet je ista masina unutra
Kafe koje smo kupovali su otprilike 3000din/kg...ima jeftinijih skupljih....mnogi prodaju kafe na pakovanja od 250g...sto je super mozes da uzmes vise kafa i da probas, pa koja ti se svidja kupis vece pakovanje....u SRB ima dosta przionica....
Od 1kg kafe bude 100-130 kafa

Ako se gleda za kapucino zajedno s nespreso aparatom, samo mali savet. Imao sam aerocino 3, posle par godina crko pa sam uzeo onaj iz lidla, i odma sam ga vratio, ne moze da pridje aerocinu, pa sam pazario aerocino 4 preko kp

Prosle godine smo kupili Philips EP 5547/90...20 vrsta pravi...od tolikog broja koristimo espresso ponekad kapucino amerikano.... 🙂
moze da se uzme jeftiniji model sa manjim brojem kafa koje pravi, opet je ista masina unutra
Ima li razlike između tog Philips i Nespresso u običnom espressu? Nerealno da nema.
Meni Nespresso aparat nije ništa posebno, jedino one kapsule iz Starbucks su mi bile najbliže nekom espressu da valja. Uopšte sam probao svakakve kapsule i Starbucks su mi bile najkvalitetnie. Imao sam neke koje sam kupovao u Lidlu ili pijaci, celu kutiju bacim jer je grozan ukus ako mi se ne svidi prva kapsula, probao svkoro sve vrste, može da se nabode po neka u Lidlu sa onim aluminijum, ali nisam toliko zadovoljan.

Ima li razlike između tog Philips i Nespresso u običnom espressu? Nerealno da nema.
Meni Nespresso aparat nije ništa posebno, jedino one kapsule iz Starbucks su mi bile najbliže nekom espressu da valja. Uopšte sam probao svakakve kapsule i Starbucks su mi bile najkvalitetnie. Imao sam neke koje sam kupovao u Lidlu ili pijaci, celu kutiju bacim jer je grozan ukus ako mi se ne svidi prva kapsula, probao svkoro sve vrste, može da se nabode po neka u Lidlu sa onim aluminijum, ali nisam toliko zadovoljan.
Ima, na Nespresso bih rekao da ima vise kreme kad napravis kafu nego na Philipsu, e sad Philips gomila podesavanja - mlin mlevenje kafe, temperatura ima da se menja, kad pravis kafu 30 40ml, biras intenzitet kafe...I dok napravis i nadjes kako ti se svidja 🙂

Od kapsula su mi najbolje original Nespresso pa sve ostale

Ozbiljno razmišljam da uzmem delonghi rivelia aparat. Da li neko ima neko iskustvo, mišljenje, savet? Izbor je prevagnuo zbog dobre pene, ekrana koji navodi do te mere da ne treba nikakvo uputstvo od čišćenja do podešavanja mlina i mogućnosti jednostavne promene kafe.

Nespresso kapsule su najbolje,ali i najskuplje,mora se imati u vidu da su kapsule punjene kafom od 5gr.i za lungo od 6 ili 7 gr. sto je jako malo,tako da kad je pomesate sa mlekom ispadne kao benko,to pricam kao korisnik kapsula 7,5 god.da bi na kraju to zamenio sa poluautomatikom i mlinom.Moram da priznam da je razlika nebo i zemlja.Matematika je jednostavna imate kapsulu od 5 gr.kafe i korpu od 15 gr.kafe.

Nazad
Vrh Dno