- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,205
Tema za potraznju kafe aparata, da bi ostale teme bile ciste

Košta kao Magnifica ove iznad koje preporučuju , mada preko ovaj apart jeftiniji oko 220-250e.Pre 2g,uzmem ovaj Philips, i pokazao mi se izuzetno, i vidim ga opet na akciji i uzmem matorcima.
Za druge neznam, jer nikada nisam koristio, ovaj Philips ima tu opcijuKošta kao Magnifica ove iznad koje preporučuju , mada preko ovaj apart jeftiniji oko 220-250e.
Kakav je Philips u ovm svetu kafe?
Koji od ovih pominjanih ima grejač za šoljice?
Iste potrebe imam kao i ti i uzeo Philips, i uzivam.Za početak da naglasim da nikada nisam koristio nijedan aparat za kafu.
Čitao sam razne forume (domaće i strane) međutim dosta njih navode da aparati ispod 500-700e ne vrede ničemu, što mi je malo velika cifra za potrebe koje bih imao, a to je 2-3 kafe dnevno.
Mogao bih možda da pozajmim na 2-3 dana Delimano Joy da isprobam tu ručnu varijantu, ali koliko vidim svi kažu da je za te ručne jako bitno samo mlevenje kafe i da tu treba u startu uložiti pare za dobar mlin (200+ e).
Predloženi Magnifica su mi ok varijantra jer imaju u sebi mlin, na dugme su, nema pripreme i čišćenja posle, ali onda nema ni nekog prostora za igranje ili podešavanje ako nešto ne odgovara. Magnifice iz prvog posta su sada na dobrim popustima, ako je tačno da ih ima na stanju.
E sad, pitanje je na koju varijantu ići za moje potrebe od te 2-3 kafe dnevno, i u skladu sa time da nikada nisam imao dodira sa aparatima niti znam šta da gledam?
Hvala
Ja sam pre par meseci pazario polovan (remontovan) iz uvoza Siemens EQ6 Plus
Pozdrav,
mene zanima neki aparat na kapsule...
Ima li razlike između tog Philips i Nespresso u običnom espressu? Nerealno da nema.Prosle godine smo kupili Philips EP 5547/90...20 vrsta pravi...od tolikog broja koristimo espresso ponekad kapucino amerikano.... 🙂
moze da se uzme jeftiniji model sa manjim brojem kafa koje pravi, opet je ista masina unutra
Ima, na Nespresso bih rekao da ima vise kreme kad napravis kafu nego na Philipsu, e sad Philips gomila podesavanja - mlin mlevenje kafe, temperatura ima da se menja, kad pravis kafu 30 40ml, biras intenzitet kafe...I dok napravis i nadjes kako ti se svidja 🙂Ima li razlike između tog Philips i Nespresso u običnom espressu? Nerealno da nema.
Meni Nespresso aparat nije ništa posebno, jedino one kapsule iz Starbucks su mi bile najbliže nekom espressu da valja. Uopšte sam probao svakakve kapsule i Starbucks su mi bile najkvalitetnie. Imao sam neke koje sam kupovao u Lidlu ili pijaci, celu kutiju bacim jer je grozan ukus ako mi se ne svidi prva kapsula, probao svkoro sve vrste, može da se nabode po neka u Lidlu sa onim aluminijum, ali nisam toliko zadovoljan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari