Šta je novo?

Kupovina na AMAZONU (Emirati)

__PoPke_

Poznat
Učlanjen(a)
11.01.2022
Poena
31
Pozdrav svima,

Ne verujem da js iko ovo radio i pisao. S obizom da su kod nas cene paprene, a imam mogućnost da kupimujem na Amazonu u Emiratima gde mi sestra živi i radi i moze mi doneti šta hoću. Pomislio sam da bih dosta jeftinije prošao tako.

Pre neki dan sam odlučio da podmladim računar star preko 10 godina. Malo sam se raspitivao oko cena i šta uzimati i kada sam uporedio cene hvatio sam da je ipak bolje uzeti novo tamo, nego polovno ovde.
Pošto je tehnologija toliko napredovala, a ja nisam neko ko toliko intezivno pratim, voleo bih da mi pomognete oko novog kompa.
Za početak bih uzeo grafičku 5070 (mislim da je to best bay, neka zlatna sredina ako ne i jače)

Komp pravim za gejming i amaterski video i foto edit. Voleo bih da bude beli setap.

Koju od ponudjenih grafički vi preporučujete da uzmem, koji proizvodjač, da li uzeti neku drugu od ovih ponudjenih, možda ima neko ovde da prodaje po pristupačnijoj ceni20251111_225725.jpg

Vidi lako ce ti ona doneti ssd, ram, tako te sitne stvari. Bas graficku kroz avion, na nasoj carini mogu lako praviti problem kao uoce.

To si u pravu. S obzirom da je stjuardesa zna sta i kako sme pa cu u ondosu na to i raditi. Ja cu naci sve sto želim, pa i ako nesto ne uspem da dobijem opet imam uštetu da ostalim stvarima da tu razliku dodam i kupim ovde. Ne isplati mi si ako ce doneti samo ram, a sve ostalo moram ovde.

Zar nije moglo ovo pitanje u temi o grafičkim karticama? Ili je ipak morala tema da bi nam se pohvalio kako ti je sestra stjuardesa I kako kupuješ preko Emirata? BTW ove cene su više nego preko amazon.de a za 20e ti ljudi donose u Srbiju + ne praviš šveci problem sa carinom plus ne vuče 2kg metala u onom malom kofercetu gde samo kartica zauzme ceo kofer. A od grafičkih Asus.

Ne hvalim se, temu sam ovde okačio jer je za online kupovinu i nece biti samo grafička već i ostale komponente kako budem nalazi i gledao. U koliko nije odgovarajuće neka admini obrišu. Ja sam tražio pomoc i savet. Ovo za Nemačku ja ne znam niti imam kontakt. Ako imaš neki kontakt podeli sa nama

Ja sam iz Emirata početkom godine doneo ganc novi MacBook Pro pazaren par dana ranije u Apple Store-u u Dubai Mall-u sa sve originalnom kutijom koja je bila u čekiranom prtljagu i kao takva bila ekstremno vidljiva na skeneru i apsolutno me niko na našoj carini nije zaustavljao. Kad bolje razmislim, od 50ak prolazaka kroz BG aerodrom koliko sam ih imao u poslednjih X godina, samo sam jednom bio zaustavljen za vrlo ovlaš pregled, plus još jednom kad sam dolazio naknadno da pokupim prtljag koji je ostao u Sarajevu još par dana jer mu se baš dopalo.

Ne znam šta je fora sa našom carinom ali izgleda ih ekstremno puno boli uvo da rade svoj posao, za razliku od kolega na niškom aerodromu koji ti pregledaju i crno ispod noktiju za svaki slučaj, svaki put, bez izuzetka...

E sad, ako si baksuz i pogodi se da su u toj smeni baš puni elana a vide te da prolaziš sa dosta prtljaga, ne znam baš... odluka je na tebi šta ćeš da radiš.

Ne hvalim se, temu sam ovde okačio jer je za online kupovinu i nece biti samo grafička već i ostale komponente kako budem nalazi i gledao. U koliko nije odgovarajuće neka admini obrišu. Ja sam tražio pomoc i savet. Ovo za Nemačku ja ne znam niti imam kontakt. Ako imaš neki kontakt podeli sa nama
Kucaj dostava iz nemačke (reklamiranje I ostavljanje linka nije u skladu sa pravilima foruma) i odmah će ti izaći.

Ako donese graficku bez kutije, mozda joj ne prave problem. Kaze da je polovna, izvadila iz svog PCa. :D
I @__PoPke_ nauci kako se radi screenshot.

Ne znam kako se ponasaju prema delovima za racunar ali znam da moze laptop, telefon ili tablet da se prenese bez problema, samo bez kutije/ambalaze, kao licna stvar.

cela ova tema mi nema smisla
Koju od ponudjenih grafički vi preporučujete da uzmem, koji proizvodjač, da li uzeti neku drugu od ovih ponudjenih, možda ima neko ovde da prodaje po pristupačnijoj ceni

Ako donese graficku bez kutije, mozda joj ne prave problem. Kaze da je polovna, izvadila iz svog PCa. :D
I @__PoPke_ nauci kako se radi screenshot.
Znam kako se radi, nego ovo je radjeno službenom laptopu na poslu i nemam pristup forumu
cela ova tema mi nema smisla

Ako tema nije u odgovsrajućem delu neka je admini samo premeste, meni su trebala iskustva, saveti i pomoc oko kupovine na amazonu kao i sta uzeti. Zato sam stavio ovde

meni su trebala iskustva, saveti i pomoc oko kupovine na amazonu
ima i drugih tema za Amazon
sta uzeti. Zato sam stavio ovde
već je dat link ka odgovarajućem podforumu

pored ovoga tu je i pitanje kako doneti

Nazad
Vrh Dno