Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

ma gledao sam vec...

Ne dolazi mi ni sa efakture za preduzetnicku, niti za doo gde sam dodat kao admin a to su 2 razlicita emaila

Poslednja izmena:
Nama jedno vreme nije dolazilo, ništa nismo dirali, sad stiže svako jutro (ako je bilo promene) u 7.03.

Da li još neko ima problem sa prijavom preko Consent ID u proteklih par dana?

Upravo ponovo proverih (h400pro) i meni radi na svemu (tel, laptop, svi pregledači pod w11 i linux-om)

Znači prilikom slanja bi trebalo da stigne upozorenje svakako? Za sada onda ništa.
Ne odgovara ti niko ko je zatražio slanje na kućnu adresu, pa evo makar mog iskustva sa ličnim preuzimanjem. Stigne obaveštenje o promeni statusa na eUpravi, konkretno sledeće: Поштовани/а, Дошло је до промене статуса Вашег захтева. Нови статус: ОБРАЂЕН. Коментар: Преузмите Вашу возачку дозволу у Полицији. I, opet, kako rekoh, to kasni, tj. može u praksi vozačka da se preuzme i neki dan ranije. Da li isto stiže kada proslede pošiljku pošti i da li tu kasni (u smislu da te obaveste nakon što je poštar već bio), baš ne znam.

Hvala na informacijama,
Pisao sam MUP-u na mejl, dobio sam odgovor da je potrebno da se javim policijskoj stanici radi nove fotografije, jer u sistemu je starija od 5 godina

Au, pa zar ti ni to nisu još javili, a prošle su pune dve sedmice... Ranije je obaveštenje o tome brzo stizalo preko eUprave, isto u vidu promene statusa: Поштовани/а, Дошло је до промене статуса Вашег захтева. Нови статус: ВРАЋЕН НА ДОРАДУ. Коментар: Ваш захтев није могуће да се реши електронским путем. Молимо Вас да се јавите у Полицију - /naziv policijske stanice/.

Inače, ako imaš pasoš sa "mlađom" fotografijom, mogu da ti je preuzmu odatle. Neko je već javio ovde da mu je prošlo to, nije morao da ide uživo. A i ako odeš uživo, a imaš pasoš, dobre su šanse da te samo vrate i kažu ti da će preuzeti iz pasoša. Takođe, savetujem ti da dođeš sa potvrdom o uplati, jer znam da i sa tim može da bude problema, tj. da nekad oni to ne vide.

Meni su preuzeli sa pasoša.

Info iz policijske stanice, fotografija ne može biti starija od 6 meseci, ne može sa pasoša. Tako da ne stižem da rešim sve kada dođem u Srbiju, džabe sam rešio preko eUprave i slanje na adresu. U mojim aktivnostima svakako još nemam novih poruka od uspešnog plaćanja.

Zaista zanimljivo, jer na eupravi za uslugu izdavanja vozačke dozvole piše, citiram:
  • потврдите да није дошло до значајне промене и да сте сагласни са преузимањем фотографије из личне карте у сврху израде возачке дозволе (због преузимања фотографије лична карта не сме бити старија од 5 година)
Pozdrav

To što si naveo je legitiman razlog odbijanja onlajn zahteva, odnosno vraćanja na doradu, i to uvek urade, nisam čuo da je nekome prošlo. E, sad, kako ta dorada funkcioniše, mogu ponovo da ga fotografišu, a mogu i da mu preuzmu fotografiju iz pasoša. Njemu su, međutim, rekli da pasoš ne može, to je ono što je zanimljivo i očigledno se razlikuje od stanice do stanice. Neko je čak naveo da mu su preuzeli fotografiju iz pasoša koji je takođe stariji od pet godina, tako da ispada da se sve može kad se hoće. Još jedna razlika je i kako dolazi do odluke o preuzimanju fotografije iz pasoša. Nekome to dozvole i na daljinu, a nekome traže da se pojavi uživo i nešto potpiše. Meni najbliža stanica traži lični dolazak, ali preuzima fotografije iz pasoša, a jedino nisam siguran da li tu gledaju da li je stariji od pet godina, jer svi koji znam da su uzimali novu vozačku sklopom okolnosti su imali prilično sveže pasoše.

Meni su početkom prošle godine izdali vozačku na daljinu u momentu kada su mi oba dokumenta (i LK i pasoš) bili stariji od 5 godina. Zahtev podnet preko euprave, vozačka dostavljena poštom.
Pozdrav

Čak te nisu ni zvali ili tako nešto? Samo je stigla bez ikakvih problema? Koju su fotografiju uzeli?

Nit' zvali nit' išta drugo. Slika nije iz LK - verovatno je iz pasoša - nije mi pri ruci da proverim. Pasoš je mlađi od LK.
Pozdrav

Meni je LK stara 9 godina, pasoš 3 godine. U julu ove godine uzeli fotografiju iz pasoša, stiglo poštom. Nisu me zvali ni pitali ništa.

Pretragom teme vidim da je ovaj moj problem poslednji put neko imao 2021. godine. Resetovao sam telefon, nemam sačuvan ID... 🙄 U aplikaciji banke (Intesa) mi stoji da je Consent ID aktivan. Šta mi je sad činiti?

Imam isti problem sa novim telefonom(android 15). Aktivirao sam ConsentID i on radi, odobrava mi ulaz na kompu(potvrdim na telefonu), i na mobilnom u nativ browsers. Ali u Chrom ne radi, izbaci sajt grešku:
Пажња
Дошло је до грешке током поступка аутентикације. Покушајте поново да се пријавите.

Chrome ima milion podesavanja, probao sam da menjam neka(većinu) ali bez uspeha. Stari tel sa Chrome 140.0.7339.208 i android 14 radi.
Novi Chrome(koji ne radi) je v. 140.0.7339.207
Nativ browser je miBrowser(Xiaomi)
Isti telefon, update na android 16 (HyperOS 3) i sad radi.
Chrome v. 142.0.7444.138

Nazad
Vrh Dno