Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Dali neko ima iskustva sa DeLonghi ECP35.31?

Ja sam uzeo DeLonghi DLSC063 za 3.105,00 RSD.
2800 din

5280 din

Poslednja izmena:
Za iste pare kupite vakum uređaj i sve u kese. Uz to odličan za meso, voće,... Inače to vam je zadnja rupa na svirali. Kafa u fab. kesi vam neće oksidirati kao što se piše. Bitna je mlevena da ne stoji dugo.
Sad ce Crni Petak pa ce biti na popustu,imam aparat za vkumiranje ponekad vakumiram al ovo mi je mnogo prakticnije nego da se cimam sa zamrzivacem punim mesa...Naravno ima i jeftinijih varijanti sto se tice posuda za cuvanje kafe isto rade posao kao ta sto sam naveo mozda i bolje nebih znao ja imam tu navedenu i Dobra je

Sad ce Crni Petak pa ce biti na popustu,imam aparat za vkumiranje ponekad vakumiram al ovo mi je mnogo prakticnije nego da se cimam sa zamrzivacem punim mesa...Naravno ima i jeftinijih varijanti sto se tice posuda za cuvanje kafe isto rade posao kao ta sto sam naveo mozda i bolje nebih znao ja imam tu navedenu i Dobra je
Reci mi koju kafu drzis u njoj mlevenu ili u zrnu,plasim se sto je kolega gore napisao da se vremenom ne zapusi taj ventil ako sam dobro razumeo.

Reci mi koju kafu drzis u njoj mlevenu ili u zrnu,plasim se sto je kolega gore napisao da se vremenom ne zapusi taj ventil ako sam dobro razumeo.
Samo u Zrnu,,,,mlevenu u staklene posude drzati sa vakum poklopcem ili mozda u one promotivne od grand kafejacobs/c kafe ,,fabricko pakovanje zavezati sa gumicom/lastisem....Ovde vecina samo cuva kafu u Zrnu malo ko mlevenu

Ako su nekom skupe brendirane, imate na Temu slične. Cena od nešto preko 1000 din za 1200ml. Ja sam uzeo nekoliko komada sa nekim popustima i kuponima pa su me izašle još povoljnije.
1000009496.jpg

Dali neko ima iskustva sa DeLonghi ECP35.31?
Ja imam 32.31, ili neke slične brojke, ne mogu da se setim. Razlika između mog i tog što gledaš je samo u kućištu,inače je aparat identičan... Ja sam prezadovoljan, veliki je izbor depresurizovanih korpi i ostalih dodataka za sitnu lovu sa alija, ili temu-a. Kafa koju dobijem iz njega je za moj ukus vrlo dobra, da ne kažem odlična...

Da li moze neki link za portafilter za gaggia viva, ne mogu moj da ocistim pune rupice :)

Izvadi korpu, očisti. Kako ne može da se očisti?

Staviš u džesvu i prokuvaš za deterdžentom i sa malo sode. Ako ostanu rupe zapušene, iglica. A ako nećeš bago.rs

Probao sam sve to, i soda, i sirce, i neko sredstvo iz dm,i paru iz aparata direktno na to, i kuvanje, nemam bas toliko sitnu iglicu, probao sa nekom za sijenje,nema sanse da skinem, ne znam sto je toliko zapelo :D

Jesi li u redu sa polovnjacima? Ima na kupujemprodajem servisirane melitta ci espresso sa garancijom za te pare.

Poslednja izmena:
Ako su nekom skupe brendirane, imate na Temu slične. Cena od nešto preko 1000 din za 1200ml. Ja sam uzeo nekoliko komada sa nekim popustima i kuponima pa su me izašle još povoljnije.
Pogledajte prilog 511579
Ja sam kupio dva komada na temu i sa obe sam imao isti problem. "Ispumpaš" iz njih vazduh i sve deluje u redu, vratiš se posle pola sata i klikneš ono malo dugme koje bi kao trebalo da pusti vazduh unutra i ništa se ne čuje jer se tegla već napunila vazduhom. Možda si ti imao više sreće od mene sa svojom teglom.

Prestao da uzimam kad sam skapirao da većina kafa u šopu ima roast date od pre pola godine i jače. Bili su ok pre godinu i kusur, jeftiniji od ostalih (iako su im pakovanja od 200g), sad i ne baš.

Da li je neko probao GORENJE Aparat za espresso kafu ESCM 12 MBK srebrni?

Šta očekivati u ovoj ceni?
Zamenio bih Nesspreso aparat i da se rešim kapsula, kupio bih neki dobar aparat, samo ne znam gde da pstavm granicu sa cenom 100,200.300,500e.
Interesuje me što prostoji uređaj i jednostavan za održavanje. Ovo ako uzmem i ako ne valja mogu da poklonim za 8000 din.

Zamenio bih Nesspreso aparat i da se rešim kapsula, kupio bih neki dobar aparat, samo ne znam gde da pstavm granicu sa cenom 100,200.300,500e.
Interesuje me što prostoji uređaj i jednostavan za održavanje. Ovo ako uzmem i ako ne valja mogu da poklonim za 8000 din.
Ja sam upravo uradio isto,presao sa Nespressa i kupio Delongi Dedicu za 135e na KP-u,ako se zeznem da manje boli😂
Za sad jos ucim,u odnosu na Espresso ovo je nebo i zemlja u pozitivnom smislu,samo polako treba da se udje u stos,a posle je to vec druga prica.
Sto se aparata tice prost je za rukovanje,a nadam se i za odrzavanje nemam toliko iskustva posto sam ga skoro uzeo.Imas masu klipova na youtubu za njega,pa pogledaj.

Posto sam napravio sličnu tranziciju prije nekih godinu ipo, podijelicu opet iskustvo.

Prvo morate sebi postaviti pitanje koliko želite da se posvetite ovom hobiju. Ukoliko to nije velika pasija, dosadice, jer je pravljenje dobrog espresa nauka I hobi/razbibriga.

Dakle, toliko je faktora za dobru šoljicu da je potrebna velika posvećenost.

Ukoliko samo želite solidnu kaficu, naročito ukoliko koristite i mlijeko, bolje neku automatiku kvalitetniju.

Ukoliko ste spremni da ulozite vrijeme i novac, da učite i dobijete vrhunsku šoljicu, ali iznad svega ritual, onda je za vas pravi hobi.

Ja sam na kraju završio na automatici :)

Ja sam kupio bratu, bas taj model, pre godinu dana, okvirno. Bio je nekih 8 hiljada, na akciji, sto je odlicna cena bila. Za taj novac, dobijes kafu bolju, pa makar, dva puta od one iz kapsula. Zamenio sam mu portafilter i korpe (sito, basket, kako god da zoves) sa klasicnom (unpressurized, single wall) za duplu dozu, od 14 do 18gr i dao mu moj stari rucni mlin (Kingrinder k4) i mogu ti reci da je kafa jako dobra. Naravno, zavisi od samih zrna, ali aparat kao aparat moze da napravi ok kafu, bez dileme. Sistem za frotiranje mleka (panarelo) nije sjajan, ali moze da se umuti dovoljno dobro, nakon malo vezbe (pritisak nije bas jak pa moras brzo na namestis poziciju kako bi uspeo da zavrti). E sad, ako pijes iskljucivo espresso bez mleka i ne zelis da investiras jos malo novca u ove dodatke, najpre u rucni mlin makar, unapred mlevena kafa nece imati bas najbolji ukus, ali opet verujem da je bolja od kapsula. Jedini problem sa ovim, a i svim ostalim jeftinim, kucnim aparaticima, jeste trajnost. Mada, 2 god garancije i, ako mene pitas, duze ne mora ni da traje. Nedavno sam kupio Xiaomi espresso aparat i mogu reci da je bolja opcija od ove Gorenje varijante i to primetno. Xiaomi, na akciji, je bio oko 9 hiljada, tako da razmisli. Verovatno ce sada, za crni petak, imati nekoliko tih jeftinijih opcija, pa je mozda najbolje da sacekas do tada, ako mozes.

Nazad
Vrh Dno