Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

@shamanNS Eee to je ta prica, sve, da kazem gledao pa onda se vracam na stare i gledam recimo Deadwood a znam u prste sta ide.... ili aj ponovo Bend of Brothers i samo odvrnem volume da cujem ponovo tu realnost, koja te baci direktno tamo.
Inace ova izraelska jeste originalna na osnovu koje je nastao Homeland.
Pogledaj obavezno i originale tipa Bron Broen kao i Forbrydalsen koja ima drugaciji zavrsetak od The Killing-a.

Pogledaj obavezno i originale tipa Bron Broen kao i Forbrydalsen koje ima drugaciji zavrsetak od The Killing-a

@Rank Maltene kad god sam znao da je nešto remake gledao sam originale. Tamo da gledao sam danske verzije a US nisam uopšte.

A gledao sam i Borgen za razliku od gomile ljudi koje znam da su gledali Bron i Forbrydalsen a Borgen nisu samo zbog toga što eto nije krimi 😂😂😂 nego politička drama. A Borgen najbolja od te 3 serije koje su pokrenule talas popularnosti skandinavskih serija.

Izuzeci koji mi padaju na pamet da sam namerno gledao remake su Shameless i In Treatment.

onda se vracam na stare i gledam recimo Deadwood
Jedina HBO drama koju nisam gledao makar 2 puta je Treme. Najmanje puta sam gledao The Sopranos (samo 2 puta).
Bliži se vreme da se ponovo gleda ili The Wire ili Six Feet Under 😁😁

@shamanNS To je taj rad. Treme je odlicna samo je treba razumeti a o zici i pogrebnicima necu ni pricati.
Shameless.... vrh ma originalna u svakom pogledu. Po meni obavezno stivo.

Pogledaj OZ ako nisi. Kraj je nikakav ali je lepo odradjena prica kako postenog coveka zatvor preoblikuje u kriminalca koji se nikada vise nece vratiti na ono sto je bio. Dugacka serija ali vredi gledati tu transformaciju.

Sve sam gledao bre 😁 Nisam samo par HBO mini serija tipa Generation Kill jer me pre svega tematika ne zanima.
Treme je ok da se pogleda, jednom 😁

Za mene su (i to sam brdo puta pisao na ovoj temi) i Oz i Homicide em bolje serije em sa većim istorijskim značajem nego precenjeni The Sopranos.

Oz sam reprizirao pre nekoliko godina a Homicide beše avgust-septembar 2024.? se pojavio HD remaster na Peacock-u pa sam naravno i to pogledao po 3. put.

Ups 😬
Ja nisam gledao film al sam sad procitao opis. Zvuci zanimljivo, mogao bih da pogledam.

Sad kontam sta mislis pod film, pa brate sam naziv filma otkriva radnju pilot epizode zar nije očigledno. Daj spakujte u spojler post.

Ja pogledao obe epizode,prva zaintrigirala a već druga je osetan pad. Nastaviću čisto da vidim u kom pravcu ide.

Meni druga popravila utisak.
Sve za sada kida osim price koja mi je trenutno previse apstraktna pa ne vidim prostor za neki poseban razvoj.
U drugoj epizodi ipak dolazi do malog razvoja pa mi je zato utisak bolji nego posle prve epizode.

U svakom slucaju veoma hrabro od Vinsa da se upusti u ovakvo nesto. U vreme recikliranja i cedjenja on se odlucio za nesto novo i zato mu svaka cast pa makar i do kraja serije uzivao samo u lepim kadrovima i fotografiji.

Nije loša prva, ali ne vidim uopšte kuda bi ovo moglo da ide. Nisam preterano oduševljem idejom. Mislim da cu sacekati celu sezonu na tenane da odgledam.

Da, i fakticki postoji samo jedan (ili 2) karaktera u celoj seriji. Moguce da ce neki drastican obrt da ovo izvuce. Ali bas je bezveze pravac druge epizode.

Meni je prva epizoda Pluribusa vrhunska, druga vec ozbiljan pad, verovatno jer sam previse ocekivao... Imam par ideja u kom pravcu bi moglo da ode i iskreno se nadam da ce da bude ne dobra nego odlicna serija jer ima potencijal, a s obzirom da me je Breaking Bad uvukao tek posle dosta epizoda ocekujem da to bude i ovde slucaj... Samo nisam siguran koliko je ovaj model izbacivanja epizoda dobar za seriju, mada vidim da su kritike spektakularne...

edit: gledao sam prvih par epizoda The Big Bang Theory u avionu i smejao se kao ludak, skroz sam zaboravio koliko je to bila dobra i pomerena serija na pocetku... posle je znacajno pao kvalitet ali ne na nivo negledljivog i uvek sa bar jednom vrhunskom forom po epizodi a cesto i vise... preporuka ko nije gledao a zeli da se opusti uz laganu zabavu...

Gledam ocenu za Pluribus i siguran sam da je ocenjivanje bilo krajnje sektaško gde se visoke ocene dele kapom i šakom ne zbog kvaliteta serije već zato što je njen autor Giligan, što samo još jednom pokazuje koliko kredibiliteta i kakvo značenje imaju ocene na IMDB.

@Rank
Kad ste se na prethodnoj strani uhvatili Shtisela, da li si pogledao Unorthodox? Meni je bila baš dobra, šteta što je ostala samo na jednoj sezoni.
Shtisel počeo, ali ostao zaglavljen na prvoj epizodi. Slabo stanje po bibliotekama.

@shamanNS
Nađoh par interesantnih naslova u predlozima. Nešto gledao, po neku bataljivao posle par epizoda i par njih izabrao.

@banexbanex
Shtisel je 3x kvalitetnija serije od Unorthodox. I ta ista glumica iako u Shtisel ima manju, sporedniju ulogu je meni lično tamo bila daleko bolja i upečatljivija.

Šta si bataljivao? 😂😂

Odgledao The Diplomat.
'nako, simpa razbibriga. Glavna junakinja sve iritatnija kroz sezone.
Nikol Veliki i mala Kitajka ispali najgotivniji likovi.

Po meni, Pluribus nema osnova ni da se hvali ni da se kudi još uvek. Niti sam nešto oduševljen, a nikako nisam razočaran. Giligan je dokazani majstor, ume da izgradi dramu a bogami i likove, i verujem da će ovo biti dobro, samo treba biti strpljiv. Postavka priče je za sada odlična, a tu je i prepoznatljivi crni humor.

Pluribus EP1 deluje mi 1 X-Files epizoda razvodnjena u celu seriju. A Vince je radio neke krs ep za X.
A ima jedan film iz sedamdesetih sa Saterlendom odakle su sve ovo pokrali, a i to je neki rimejk...

Pluribus EP1 deluje mi 1 X-Files epizoda razvodnjena u celu seriju. A Vince je radio neke krs ep za X.
A ima jedan film iz sedamdesetih sa Saterlendom odakle su sve ovo pokrali, a i to je neki rimejk...
Ma biće to dobro, užas je što se čeka pp medelju dana umesto da surduknem sve odjednom i donesem sud

Prilozi

• horrified-loop.gif
    horrified-loop.gif
    83.7 KB · Pregleda: 7
Sve te misterija/invazija/zombi/elijen/apokalipsa serije imaju dobru prvu ep
Lost ep1 je bila potpuno ludilo itd...
A ova iz pluri mi je na ivici da se pretvori u Skajler v2.0

@Rank
Kad ste se na prethodnoj strani uhvatili Shtisela, da li si pogledao Unorthodox? Meni je bila baš dobra, šteta što je ostala samo na jednoj sezoni.
Shtisel počeo, ali ostao zaglavljen na prvoj epizodi. Slabo stanje po bibliotekama.
@banexbanex Hvala na predlogu ali mi pade na na pamet nesto krimi pa vec krenuo iznova sa Narcos-om, jer trenutno nema nista sto bi te zadrzalo a kamoli zakovalo za stolicu.

@Rank Meni je BrainDead bila jako zabavna i greota što su je otkazali posle samo te jedne sezone. Ali eto makar je zaokružena priča, tj ima i početak i kraj.
A još uvek nisam uspeo nikoga da ubedim da je gleda :(.

Ala si postao zaboravan.
Odgledao ja januara 2023. Na tvoju preporuku
Za kaznu da odgledas Band Of Brothers - Najbolja serija ikada,i kako neko napisa-pojacas TCL na maximum . ;)

Vrh Dno