Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Može li konkretno da se sa MTS postpejd tarife (Omorika S) kojoj uskoro ističe ugovor traži prenos broja na A1, ali na pripejd, tj. 6 meseci besplatnog Mega plana ? Pa ako pozovu iz MTS radi ostanka kod njih pozvali su, utoliko bolje. Ili mora samo postpejd-postpejd opcija što mi ne bi odgovaralo u slučaju da MTS ipak ne pozove i iznese svoju ponudu ?
Mozes na pripejed u A1 na 6 meseci besplaran mega plan. Oni zovu ako ponude bolje ostajes. Ako ne ,onda si 6 meseci na 0 dinara. Posle 60 dana u A1 mozes opet negde da ides dalje ako iskrsne nesto bolje.
Ti biras u novoj mrezi ili pospejd ili pripejd.

Za suprugu i klinca imam Omorika S pakete, a moj broj je u okviru Zlatnog Boxa. Sva 3 ugovora su istekla pre nekih tri meseca.

Zvali su me iz MTS-a tačno dva puta — jednom mesec dana pre isteka, kad su nudili ono standardno što nude svima, i drugi put tri nedelje posle isteka gde su nudili sve za 50% (ne cimaju se nesto). Drugi put sam im rekao da se još mislim — da li da pređem negde, da kombinujem nešto, ili da jednostavno pustim da teče.Nakon toga nema vise poziva 😃

Prvi račun koji je stigao bez ugovorne obaveze me je onako lepo ošamario 😅, ali evo, treći je već stigao i više ni ne trepćem.

Znam da sada plaćam mnogo više nego što bih morao, ali iskreno — prvi put posle mnogo godina imam osećaj slobode. Nema ugovora, nema čekanja, nema “kad mi istekne obaveza pa ću videti”. Ako mi se sutra smuči, mogu u sekundi sve da prebacim na prepaid i da završim priču.

Zvuči banalno, ali ta mogućnost da sam biram, da nisam ničim vezan, meni vredi više od bilo kojeg popusta (osim da mi daju bez ugovora neki dil, koji sigurno nece).

U suštini — plaćam slobodu. I nije jeftina, ali mi u ovom trenutku prija.

Da ali ako ti odgovara zasto ne bi ustedeo? Kaze jedan mali vrag u glavi 😂

Da ali ako ti odgovara zasto ne bi ustedeo? Kaze jedan mali vrag u glavi 😂

Ma taj vrag je bio aktivan skoro 20 godina — svaki put kad dođe vreme za novi ugovor, malo se igraj s ponudama, mozda promeni provajdera, pa opet isto, potpiši po automatizmu. Sad odjednom — nema ga više. Samo neki mir i osećaj da mogu sve da ih oteram u 3PM ako mi se prohte. Razumem skroz i one koji gledaju da uštede, sve je to stvar prioriteta i faze u kojoj si. Meni trenutno više prija ova sloboda, pa makar i koštala više 🙂 Vredi svake pare.

Zvala me teta iz Mts upravo. Istice mi ugovor u A1 za koji dan. Da li me je preveslala i ponudila dobru opciju ili je to standardna ponuda? Odgovara mi Soko lite , 12x1000 i 12x1850 je ponuda.

To je standardna ponuda, dobio ja za prelazak.
Meni je to super ponuda.

Zvala me teta iz Mts upravo. Istice mi ugovor u A1 za koji dan. Da li me je preveslala i ponudila dobru opciju ili je to standardna ponuda? Odgovara mi Soko lite , 12x1000 i 12x1850 je ponuda.
Za prelazak iz A1 imas i ponudu 15 meseci po dinar a ostalih 9 puna cena SokoLite. Tebi su ponudili 24 po 50% , sto mu dodje cela ugovorna onaveza 50% ovo sa 15x1 i 9 puna cena izadje 60% popusta. Pa odaberes bolje po tebi.

Cifre su skoro iste, kako 60% popusta na ovu drugu?

Bolja mi je ova varijanta,ravnomerno nego 15 meseci uzivam a onda skoro 4000.😁

Pošto A1 SRB i Yettel SRB mreža daju 12 MESECI 1 DINAR 12 MESECI 50% popusta na mesečnu pretplatu za dvogodišnji ugovor kada korisnik želi preći kod konkurenta, da li bi onda mt:s ( možda ) mogao dati ( ,,istu" ) tu ponudu kada bi neko želeo da iz mt:s pređe, naprimer, u A1 SRB mrežu?

Pošto A1 SRB i Yettel SRB mreža daju 12 MESECI 1 DINAR 12 MESECI 50% popusta na mesečnu pretplatu za dvogodišnji ugovor kada korisnik želi preći kod konkurenta, da li bi onda mt:s ( možda ) mogao dati ( ,,istu" ) tu ponudu kada bi neko želeo da iz mt:s pređe, naprimer, u A1 SRB mrežu?
Mts sto trenutno daje za ostanak, a ovde se pisalo o tome jeste 60% ili 70% na svih 24 meseca. Koga ne mrzi kad prelista par strana unazad videce ko se javio da je to dobio i na koje tarife.
A1 to daje cesce javljale se kolege sa foruma, a Yrttel bas i ne , ja nisam video, ali je neko pisao da je jedan clan pisao da je za ostanak u Yettelu dobio 12x1 12x50%.
Ja jesam isptatio par javljanja za 9x1 i 15x50. Iz Yettela nema toliko odlazaka , nije im kriticno kao Mts-u.

Ja pomno pratim ove teme ali moram da priznam da mi je promaklo to za 60% ili 70% za ostanak kod mts-a.
Ono što znam je da nude 50% na 24 meseca.
Ženu ubeđujem već dugo da pređe sa šugave morave koja je istekla ko zna kad i plaća je 1.500 dinara. Nju mrzi da se cima i podnosi zahtev za prenos u A1. Pored toga često u radno vreme ne može da se javi ako je budu zvali iz mts-a zbog ponude za ostanak. Teška priča, jer ako joj odobre prenos u A1 onda je katastrofa jer A1 kod nas kući praktično nema signala, iako je Beograd u pitanju.
Ništa onda, ćuti i plaćaj

Ja pomno pratim ove teme ali moram da priznam da mi je promaklo to za 60% ili 70% za ostanak kod mts-a.
Ono što znam je da nude 50% na 24 meseca.
Ženu ubeđujem već dugo da pređe sa šugave morave koja je istekla ko zna kad i plaća je 1.500 dinara. Nju mrzi da se cima i podnosi zahtev za prenos u A1. Pored toga često u radno vreme ne može da se javi ako je budu zvali iz mts-a zbog ponude za ostanak. Teška priča, jer ako joj odobre prenos u A1 onda je katastrofa jer A1 kod nas kući praktično nema signala, iako je Beograd u pitanju.
Ništa onda, ćuti i plaćaj
Od skora su pojacali za ostanak, u 3 kvaratlu, samo treci preko 20000 pobeglo iz Mts-a jeste doslo 10000, ali veliki minus.
Vidi imas zena sledecu opciju, da ostavi tvoj broj, tj tvoj kontakt da zovu tebe.
Na kevu se vodio Box3 ali sam trazio da stave moj kontakt (broj) i jesu stvarno mene zvali non-stop. Pa i u vezi nove ugovorne obaveze na Box paketu.
Imas dole skrin , pre par dana kolega ostavio crno na belo, 70% na svih 24 meseca. Dokle ce.trajati. nadam se sto duze. 😀

Prilozi

• Screenshot_20251028_012934_Opera.jpg
    Screenshot_20251028_012934_Opera.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 56
Teška priča, jer ako joj odobre prenos u A1 onda je katastrofa jer A1 kod nas kući praktično nema signala, iako je Beograd u pitanju.
Ja zbog identične situacije podnela zahtev za prenos u Globaltel, ajde računam isto mts tako da ne bi trebalo da ima problema s mrežom, a najmanji freepaid paket je 999 beše?
Ladno mi dali 50% na Omoriku S na ceo ugovor, ispadne tu negde oko hiljadu, gore-dole neki dinar.

Da li je neko primetio da su skoro promenili uslove besplatnih aplikacija koji idu uz mobilne tarife? Deezer je kada sam zadnji put gledao pre 2-3 meseca bio besplatan u Soko lite tokom cele ugovorne obaveze a sada samo jedan mesec.

Za suprugu i klinca imam Omorika S pakete, a moj broj je u okviru Zlatnog Boxa. Sva 3 ugovora su istekla pre nekih tri meseca.

Zvali su me iz MTS-a tačno dva puta — jednom mesec dana pre isteka, kad su nudili ono standardno što nude svima, i drugi put tri nedelje posle isteka gde su nudili sve za 50% (ne cimaju se nesto). Drugi put sam im rekao da se još mislim — da li da pređem negde, da kombinujem nešto, ili da jednostavno pustim da teče.Nakon toga nema vise poziva 😃

Prvi račun koji je stigao bez ugovorne obaveze me je onako lepo ošamario 😅, ali evo, treći je već stigao i više ni ne trepćem.

Znam da sada plaćam mnogo više nego što bih morao, ali iskreno — prvi put posle mnogo godina imam osećaj slobode. Nema ugovora, nema čekanja, nema “kad mi istekne obaveza pa ću videti”. Ako mi se sutra smuči, mogu u sekundi sve da prebacim na prepaid i da završim priču.

Zvuči banalno, ali ta mogućnost da sam biram, da nisam ničim vezan, meni vredi više od bilo kojeg popusta (osim da mi daju bez ugovora neki dil, koji sigurno nece).

U suštini — plaćam slobodu. I nije jeftina, ali mi u ovom trenutku prija.
Za tebe je onda Globaltel, ako volis slobodu po pitanju UO imas kod njih freepaid nemas UO slobodan si ko ptica na grani samo manje placas nego u Mts idu preko istih BS pa tamo gde ti je Mts bio dobar, bice i Globaltel.
Da li je neko primetio da su skoro promenili uslove besplatnih aplikacija koji idu uz mobilne tarife? Deezer je kada sam zadnji put gledao pre 2-3 meseca bio besplatan u Soko lite tokom cele ugovorne obaveze a sada samo jedan mesec.
Mislim da je samo u Soko Max besplatan 24 ne i u Lite, za Max znam jer je koristim a i Deezer svakodnevno.
Mislim da je za Lite bilo 12 meseci, za manje tarife 9 i 6 meseci.

Za tebe je onda Globaltel, ako volis slobodu po pitanju UO imas kod njih freepaid nemas UO slobodan si ko ptica na grani samo manje placas nego u Mts idu preko istih BS pa tamo gde ti je Mts bio dobar, bice i Globaltel.

Mislim da je samo u Soko Max besplatan 24 ne i u Lite, za Max znam jer je koristim a i Deezer svakodnevno.
Mislim da je za Lite bilo 12 meseci, za manje tarife 9 i 6 meseci.
Ne i soko max samo jedan mesec besplatan Deezer. Strasno.

A j.b.g. valjda znam sta koristim vec god. dana svaki dan bez naknade.
Znam da koristis ali ne budi lenj nego pogledaj aktuelne ponude paketa sada. Ti si u ugovornoj obavezi pa te to ne dotice sada. Ali ja kada sam gledao ponude pre 2-3 meseca bila je drugacija ponuda Deezer aplikacije. Sada je koriscenje iste besplatno u toku cele ugovorne obaveze nemoguce u svim postpaid mobilnim tarifama.

Znam da koristis ali ne budi lenj nego pogledaj aktuelne ponude paketa sada. Ti si u ugovornoj obavezi pa te to ne dotice sada. Ali ja kada sam gledao ponude pre 2-3 meseca bila je drugacija ponuda Deezer aplikacije. Sada je koriscenje iste besplatno u toku cele ugovorne obaveze nemoguce u svim postpaid mobilnim tarifama.
Ja pricam za mene i pricao kako je bilo, novu ponudu nisam ni gledao jos mi je rano imam jos 12 mes ko ziv ko mrtav do tada, drug.
Edit:
Evo sad pogledah da ne budem "lenj" kako kazes i i dalje je svih 24 meseca besplatan Dizer.

Ja pricam za mene i pricao kako je bilo, novu ponudu nisam ni gledao jos mi je rano imam jos 12 mes ko ziv ko mrtav do tada, drug.
@ekoguard ovo nije lijepo sa tvoje strane. Prvo govoriš kako je besplatno, pa onda kako je za tebe besplatno i ne zanima te kako je ostalima? Na kraju pogledaš i ponovo pogrešno informišeš..
1761638926118.png

Sad vidim to vazi za nove ugovore za nas kojima tece UO to ne vazi.
Bas su seljaci. Sve sto mogu a da ljudima koristi oni kresu, stoka sad su i mene iznervirali🤬🤬🤬

@mwsavko
Drugog septembra potpisana UO i tada je bilo cela UO besplatno. Bacim pogled ali ladno nisam primetio tu promenu. Kome nekome moze bitna vazna ako slusa dezer.
Moraju oni da.plate licencu ko aktivira dezer.
Mada kako pucaju po savovima sasvim normalno od njih da uskracuju aplikacije i to pise sitnim slovima.
Mada za te palikacije ne stoju u ugovoru da idu gratis , a sad vidim u aplikaciji da nisu precrtane cene kao sto su bile pre.
Bas da pozovem i vidim sta ce reci prilikom aktivacije , hoce li reci da se placa ili ne. 😃
@X4K3P
Doticni clan je ralativno nov clan foruma, zna nekad da siri dezinformacije nenamerno ali.., ko mu poveruje u tom trenutku moze grdno da se predje.
Nekad i ja pogresim ali kao pratim stalno, a promaklo mi da dezer vise nije dzabe.

Preko četa su potvrdili da, ako ste imali Deezer besplatno u toku ugovorne obaveze prilikom sklapanja dotične, može se aktivirati i besplatno koristiti tokom tog perioda, iako u samoj aplikaciji ne pokazuje onako precrtano, već samo 1 mesec gratis.
Najbolje bi bilo proveriti sa korisničkom podrškom da li vam je usluga aktivna i aktivacija s njihove strane.

Najbolje bi bilo proveriti sa korisničkom podrškom da li vam je usluga aktivna i aktivacija s njihove strane.

I da se opasno pazi šta je besplatno u ugovoru a šta daju po mesec-dva-šest, zato što neće da te upozore kad krenu da naplaćuju, a neki servisi nimalo nisu jeftini.

nadam se da aktiviramo sami sta hocemo a ne da oni aktiviraju sve?

Da, sve sam aktiviraš, čak i ono što ti sleduje cele dve godine. Neki su se i žalili što su morali sami da aktiviraju, ali ipak je tako sigurnije. Jedino treba obratiti pažnju na to da aplikacija ne prikazuje neke stvari kako treba, pa bi možda bio pod utiskom da treba da platiš nešto što ti je besplatno, ali nema brige, slobodno aktirivaš sve za šta znaš da ti sleduje. Jedan primer tog problema je naveo Infernal, da u aplikaciji piše da je samo jedan mesec besplatan Deezer (kako je po novom) umesto sve vreme, ali na tebe se ipak primenjuje ono što si ugovorio.

Ne treba mi nista, dobro da sami aktiviramo.

Da podelim iskustvo. Podnela sam zahtev za prenos 2 broja iz MTS u A1 na mega plan. Jedan od njih je postpaid Omorika M kome je istekla ugovorna obaveza za vikend. Pozvao me MTS agent sutradan i uz pregovarnje, nakon što sam odbila 50% popusta u istom razgovoru, dali su mi Omoriku S sa 70% popusta. Po njihovoj računici treba prosek mesečno da bude 665 din. a po mojoj 734 din. Dobro sam prošla. Omoriku M su nudili sa 60% popusta ali ne treba mi roming za EU a ako zatreba, dokupiću. Uzmite u obzir da sam stari korisnik po njihovoj skali sa više od 15 a možda i 20 godina kod njih.
Drugi broj sam prebacila na Mega plan 6 meseci besplatno, uz uplatu po 200 din na svakih 90 dana, u stvari koji dan ranije (400 din za 6 meseci). I tu sam dobro prošla.
Zahvaljujem se svima na savetima.
Ne vredi zvati agenta pre isteka ugovorne obaveze. Probala. Čim se podnese zahtev za prenos broja kod A1, brz zovu i nude povoljnosti.
Kartice sa Mega planom dostupne su u A1 centru u Milutina Milankovića 1ž (Navigator zgrada) pored Medigrupa. U drugim poslovnicama na Novom Beogradu ih nema.

Nazad
Vrh Dno