Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere

Sto se tice Albanije, evo informacija:
Also, with Albania’s entry into SEPA, money transfers between Albania and the EU are safer and cheaper.
“A third example is roaming. We reached an agreement with operators in 2023, and next year we will eliminate all roaming charges between Albania and the EU,” said Von der Leyen.
Za sada dakle zvanicno samo CG i ALB od naredne godine nece placati roming sa EU.

Sto se tice Albanije, evo informacija:

Za sada dakle zvanicno samo CG i ALB od naredne godine nece placati roming sa EU.
Nije ni njih Savet EU još uvek odobrio, niti je upućen zahtev. Zasad samo zvanicno Ukrajina i Moldavija.

Verujem ipak da je Ursula neoficijelno nagovestila CG i Alb. Nije baš dobar znak što nije ništa spominjala o nama dok je bila u Srbiji.

I tupljenje se nastavlja... Bukvalno i moldaviji ukidaju roming. Ako vec ulazimo u SEPA, cemu tupljenje za ovo?

Sankcije i ne uvođenje istih Rusiji, NIS ode, od NG nema više ni uvoza gasa, sve će da nam zaustave...

… milion poruka koju neko ne želi da vidi ili ne kapira na vreme… zaostajemo sa 5g, roaming ostaje, slikamo se pri prelasku granice… dok nas drugi preskaču, mi se još trudimo da idemo unazad…
Kakvo slikanje, sta sam propustio? :)

Sjajno.

… milion poruka koju neko ne želi da vidi ili ne kapira na vreme… zaostajemo sa 5g, roaming ostaje, slikamo se pri prelasku granice… dok nas drugi preskaču, mi se još trudimo da idemo unazad…

Ne znam, nisam vise klinac, EU bukvalno ima moc da izlobira sta hoce, i postavi koga hoce. Sto i radi poslednjih 25 godina otvoreno. Imas 5 drzavica zapadnog balkana koje nemaju zajedno 3% evropskog stanovnistva, i sad mi cemo kao nesto da destabilizujemo. Da ga ne tupim dalje, i ne odlazim u politiku, posmatram ovo samo kroz širu sliku brojeva.
Mi stariji smo se malo umorili svega toga.
I evo, sada se kao spominje NIS, gas, itd. A ja sam ubedjen da bi odavno imali i starlink, i euro-roming, da je telekom privatizovan. Ne zato sto se meni privatizuje telekom, nego zato sto se nemacka nameracila, i dok se to ne proda "mi cemo biti najgori".

Ne znam, nisam vise klinac, EU bukvalno ima moc da izlobira sta hoce, i postavi koga hoce. Sto i radi poslednjih 25 godina otvoreno. Imas 5 drzavica zapadnog balkana koje nemaju zajedno 3% evropskog stanovnistva, i sad mi cemo kao nesto da destabilizujemo. Da ga ne tupim dalje, i ne odlazim u politiku, posmatram ovo samo kroz širu sliku brojeva.
Mi stariji smo se malo umorili svega toga.
I evo, sada se kao spominje NIS, gas, itd. A ja sam ubedjen da bi odavno imali i starlink, i euro-roming, da je telekom privatizovan. Ne zato sto se meni privatizuje telekom, nego zato sto se nemacka nameracila, i dok se to ne proda "mi cemo biti najgori".
… ja sam za to da zaslštitimo svaku od ih firmi, Telekom naročito, od urušavanja i pretvaranja u problem koji na kraju mora da se reši prodajom… EU koristi aparate ucene, a sami se namećemo kao kandidat za iste… njihova (Telekomova) borba sa izmišljenim neprijateljima na tržištu, dovela nas je u situaciju da je 5g u svetu istrošen, a kod nas još uvek želja… na kraju će doći i uživaćemo u 5g koliko i u čarima EU… blah…

Nazad
Vrh Dno