Šta je novo?

Da li meni uopste treba DAC? (DAC FAQ tema)

Budzet mi nije ogranicen, ali ne zelim da bacam pare nepotrebno. Bilo bi dobro ako ima nesto do 50e, ali mogu dati i vise ako treba.
Sa slusalicama sam zadovoljan i ne nameravam kupovati nista bolje, da mi sutra crknu verovatno bih kupio iste, tako da ne zelim ulagati u neki ozbiljniji dac.

Ja ga nisam slušao, ali sam dobio preporuku od jednog našeg člana veoma aktivnog u delu slušalica i dac ova. Tako da ga planiram i za sebe

Sonata BhD

dobio preporuku od jednog našeg člana veoma aktivnog u delu slušalica i dac ova

Pravilno je reći - od jednog našeg ženskog člana foruma, pozatog po hordaškoj kupovini slušalica ;D i ogromnom iskustvu u toj obilasti

Sonata BhD , može da se pronađe na Alliju na popustim za ispod 40€ . Definitivno je moja sledeća kupovina

Pozz za @kittrie

koliko vidim na forumu je SOnata BHD/ pro veoma retka, ali kako sam istrazivala po redditu, head-fi, audiolab itd, jos davno mi je privukla paznju i moram da priznam da sam extra super zadovoljna, u toj meri da sam razmisljala da uzmem jos jednu 🤣 iako sam purista oko dac-ova u teoriji, dakle nisam za neko bojenje zvuka sto Sonata ipak radi, ali tako malo i tako odgovarajuce za moju opremu, ostavicu linkove za neke reviews, ona ipak , in general vazi za "neutralniji" dac plus amp.
uzela sam je kad se pojavila za 30eu.
Pravilno je reći - od jednog našeg ženskog člana foruma, pozatog po hordaškoj kupovini slušalica ;D i ogromnom iskustvu u toj obilasti

ah, sad me podseti da sam ostala duzna nekih milion recenzija po forumu :/
Sonata BhD , može da se pronađe na Alliju na popustim za ispod 40€ . Definitivno je moja sledeća kupovina

Pozz za @kittrie

verujem da se neces pokajati :)

elem pro verzija ima na aliju za nesto preko 5 hiljada dinara sad, i mislim da je i to extra kupovina.

i pozz za @jurodivi koji je jedini (da sam primetila) ima na forumu :)

head-fi reviews

Mislio sam malo da poboljšam zvuk koji mi ide sa onboard zvučne kartice sa matične na pojačalo i par bookshelf Jamo zvučnika, pa sam mislio da ubacim neki budget DAC. Jel može neki predlog za neki entry level DAC?

Ако можеш односно ако ти одговара цена узми S.M.S.L. SU - 1, цена је око 8.000 дин. на Алију, у новембру би требало да буде попуст.
Одличан је DAC, у рангу са скупљим уређајима.

Pitanje za korisnike DAC sistema. Da li slušate preko CD diskova u audio formatu ili sa internet strimova? Pitam, jer mi je ogromna lazlika u kvalitetu zvuka kada je CD u pitanju, a svakako mi nema efekta DAC i ceo sistem sa pojačalom i zvučnicima ako izvor zvuka nije dobar?
Nisam siguran da si dobio odgovor, iako je pitanje od ranije. - Zvuk koji dolazi sa CD-a i dobrog player-a (čitaj, DAC-a unutar player-a ili pojačala sa dobrim integrisanim DAC-om) i fajl koji slušaš sa stream-a u šatro CD kvalitetu su nebo i zemlja. Dakle, prednost CD-u, u odnosu na streaming u CD kvalitetu.

Ovo ne važi za bogatije fajlove, ali to nije bilo pitanje. Dakle, ne treba ti standalone DAC, ako si opredeljen u pravcu slušanja muzike sa CD-a na pristojnim komponentama.

@Pega hvala ti na savetu. Kada malo bolje razmislim i to primenim u praksi, sve ima logike. Skidam neke albume sa 24bit i koristim AIMP gde ima u njemu opcija da direktno zvuk ide sa čipa zvučne, pa je razlika u odnosu na klasično slušanje preko poznatih web servisa ogromna i ako oni sada imaju zvuk bez gubitaka... Svakako to se na kraju nareže na CD, uradi se omot i sluša. :D

Bolji mu je DAC u uredjaju preko koga pušta muziku od onog u sound kartici PC-a.

Poslednja izmena:
Онда купи бољи дак а не да од блу реј снимка прави двд.

Ако можеш односно ако ти одговара цена узми S.M.S.L. SU - 1, цена је око 8.000 дин. на Алију, у новембру би требало да буде попуст.
Одличан је DAC, у рангу са скупљим уређајима.

Kupio sam streamer Peaq koji me odusevio,brzina,dab,daljinski,odlican softver

Lepo radi sa Denon 700dab pojacalom,3.5mm kablom koji cu menjati(los,korodirao),odlican zvuk

Sad DA konverziju radi taj Peaq,ne bih znao koji ima konvertor,morao bih ga razvaliti

Kupovinom tog SMSL DAC adaptera,Peaq je samo izvor,vezem spdif i dac salje zvuk na Denon pojacalo ?

Da li ce biti to neki veiliki boost u kvalitetu zvuka ?

Mozda bi kupio i Yamahu A-S501 koja ima dac(bolji ili losiji dac od SMSL)

unnamed.jpg

@Wizard74 ja sam kupio pre par meseci Yamahu S501. Prezadovoljan sam.

Dajte neki prijedlog za USB C DAC za mobilni telefon u rangu do 50 eura, aliexpress, amazon i sl. Bitno mi je da pusta lossless sa striming izvora i kvalitetne FLAC iz lokala

Poslednja izmena:
Hvala Peja na prijedlogu.
Malo sam danas istrazivao pa mi je ovaj model iskocio

Jos cu malo da potrazim recenzije ali cini se da nije los. Mozda ga je neko ovdje koristio pa da prenese iskustva?

Dajte neki prijedlog za USB C DAC za mobilni telefon u rangu do 50 eura, aliexpress, amazon i sl. Bitno mi je da pusta lossless sa striming izvora i kvalitetne FLAC iz lokala
Ne znam odakle si, ali 2 prodavnice imaju FiiO KA11 (4500 din, i 2 god. garancija). Postoji u USB-C i Lightning verziji, pa treba paziti pri naručivanju. Ok zvuk za te pare, ali i jedno od boljih pojačala u toj klasi, u rangu većeg E10k (210mW @32Ω)
https://www.fiio.com/newsinfo/893399.html

https://www.headfonia.com/fiio-ka11-review/
https://headfonics.com/fiio-ka11-review/

@Wizard74

Извини што ти одговарам са закашњењем, на жалост не могу ти помоћи јер немам искуства са поменутим уређајима односно нисам имао прилике да их послушам. Опет Yamaha S-501 би требало да је сасвим добар уређај у том ценовном рангу, ипак ако је будеш куповао, пробај ако можеш како звучи у твом систему.

Поздрав.

Ево, ја сам у процесу замене дака. Кога интересује оппо соника дак нека се јави поруком.

Ništa ti ne znači da kupuješ DAC za telefon, jer telefon nema DAC kontroler u telefonu. Ima par starih modela koji su imali to, ali ovi sada nemaju koliko znam i nećeš dobiti dobar zvuk kao da ima... Svakako će biti bolji sa eksternim, ali mora da se isprati sve od izvora, pa do zvučnika. Zato sam ja odustao od telefona, a bio mi je povezan na pojačalo preko kabla... Očajan zvuk, a sada ide sa zvučne kartice Creative preko otpike do pojačala i razlika je orgomna...

Обавезно и добро напајање, имају у понуди.

Да, стара фора. Као наш производ је не само добар него и повољнији од конкуренције, али ако желите да пружи максимум и буде комплетан докупите још један производ.

Može li preporuka za DAC, potrebno je da povežem 5.1 sistem zvučnika koji ima 3x 3.5mm ulaz, sa TV-om koji ima digitalni izlaz.
Ništa wooow, budget varijanta.
Idealno ako ima da se kupi kod nas, da ne poručujem preko alija i sličnih sajtova.

Nazad
Vrh Dno