Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

I mene zanima nešto slično da li Candy

CSOE H8A2TE-S ili Gorenje DHNE83 za nekih 13 hiljada više

Mozda nije 100% odgovarajuca tema, ali hajd da probam ovde.
Da li imate neko iskustva sa postavljanjem masine za susenje na masinu za pranje?
Takodje, ako moze i neka preporuka za masinu za pranje + masinu za susenje, pozeljno da su slicne, da se estetski koliko toliko uklapaju i naravno da fizicki podrzavaju takav vid montaze. Budzet okvirno 1500e - moze i malo vise ako je nesto vredno doplate.
Alternativa vertikalnom postavljanju je kombinovana masina, a koliko citam, ne moze bas da zameni obe.

Pa ako kupiš od istog proizvođača velika je šansa da će estetski biti veoma slične. Postoje vezni elementi namenski i univerzalni.
Izaberi proizvođača i kreni u potragu

Mozda nije 100% odgovarajuca tema, ali hajd da probam ovde.
Da li imate neko iskustva sa postavljanjem masine za susenje na masinu za pranje?
Takodje, ako moze i neka preporuka za masinu za pranje + masinu za susenje, pozeljno da su slicne, da se estetski koliko toliko uklapaju i naravno da fizicki podrzavaju takav vid montaze. Budzet okvirno 1500e - moze i malo vise ako je nesto vredno doplate.
Alternativa vertikalnom postavljanju je kombinovana masina, a koliko citam, ne moze bas da zameni obe.
Kod mene su jedna na drugoj, obe Gorenje.
Kombinovanu kupujem sada jer ce ici u stan gde samo takva i moze da stane. Inace je ne bi nikad kupio, bez obzira na iskustva ljudi. Ni sama odvojena masina za susenje nece perfektno obaviti posao u smislu guzvanja i smanjivanja garderobe, zamisli tek kombinovana, a ima toplotnu pumpu.
Imaju one LG sada prodaju se zajedno jedna na drugoj ne znam koliko kostaju, ali koje god da uzmes moci ce da se postave. Dodju one nogice bas za to.

LG washtower

Sta je najefikasnije za smanjenje elektriciteta sušenjem poliester I slično garderobe? Loptice, maramice, alu folija smotana u kuglu?
Cepa me struja na sve živo mnogo me to nervira, a ne stignem uvek da osušim na vazduhu
Pogotovo na posteljini to nije normalno koliko elektriciteta, kad legnem vidim varnice nekad.
Probao sam loptice donekle bude manje
ChatGPT kaže izvaditi blago vlažan veš, alu folija

Može li mi neko pomoći jer je već puno iskustava sa mašinama za sušenje......DA LI DA kupim kondenzacionu sa grejačem ili kondenzacionu sa toplotnom pumpom....Nije mi novac najbitniji...NEMAM odvod držao bih je u kuhinji odnosno prostoriji u kojoj živim...Sušio bih pa jedno 3 puta nedeljno verovatno po jednu mašinu.Hvala! p.s. naleteo sam na neke sušilice Union (u Rodi) pa ako neko ima iskustva sa njima dobro bi doslo, imaju obe i sa grejacem i sa toplotnom pumpom.

Može li mi neko pomoći jer je već puno iskustava sa mašinama za sušenje......DA LI DA kupim kondenzacionu sa grejačem ili kondenzacionu sa toplotnom pumpom....Nije mi novac najbitniji...NEMAM odvod držao bih je u kuhinji odnosno prostoriji u kojoj živim...Sušio bih pa jedno 3 puta nedeljno verovatno po jednu mašinu.Hvala! p.s. naleteo sam na neke sušilice Union (u Rodi) pa ako neko ima iskustva sa njima dobro bi doslo, imaju obe i sa grejacem i sa toplotnom pumpom.
Obavezno sa toplotnom pumpom, razlozi su visetruki, manje upropasti ves, daleko manje struje trosi itd. Uostalom, cena ce ti reci sve, skuplje su sa toplototnom pumpom.

@coavasic96
Zadnjih petnaestak godina mi mašine za sušenje stoje na mašini za veš, bez ikakvih problema.
Što se tiče preporuke brendova i modela, ne bih da ulazim u to, naći će se neko stručniji, ja nisam školuvao.

Pozdrav,
planiram da kupim kombinovanu masinu pranje+susenje...vrv gorenje tj do nekih 50.000rsd
koleginica koja ima slicnu mi rece da ne moze sva roba da se susi..npr farmerke,dzemperi i sl..
prevashodno mi treba bas za odecu a ne zelim da rizikujem neka ostecenja ili da se odeca smanji.
jel imaju masine ta ogranicenja ili susite svu odecu bez problema?
npr ona je spomenula farmerke sa elastinom da ne stavlja

Ako moze mala pomoć oko izbora, sve su tu negde sa cenom 2-3 hiljade gore dole.
1. Gorenje dne83
2. Bosch WTH8520BBY
3. Electrolux EW6D384AE

Licno bih odabrao Bosch, ali ako neko ima iskustvo da podeli bio bih zahvalan.

Evo nakon citanja, istrazivanja
Haier HD90 + HW90 (Eventualno i verzija za 10kg)
Bosch Serija 6
LG masine za susenje su izgleda fino dublje od gore navedenih, diskutabilno je da l ce da stanu, al eventualno i RH10/9 uz neku te serije za pranje.

Bosh kombo najskuplji, vredi li tih para?

Jos jedno mozda glupo pitanje.
Kakva ocekivanja mozemo imati od ovakvih masina za susenje? Ni devojka ni ja nismo do sada koristili. Sa drustvom sam diskutovao ali obicno koriste ili kombinovane ili bas najjeftinije. Sta sve od stvari susite, sta ipak ne? Hoce li da smanji odecu? Naravno uz koriscenje adekvatnih programa.

Jesam Gorenje DHNE83, al nisam još počeo da koristim čekam neki nosač da mi stigne pošto je postavljam na veš mašinu

Evo nakon citanja, istrazivanja
Haier HD90 + HW90 (Eventualno i verzija za 10kg)
Bosch Serija 6
LG masine za susenje su izgleda fino dublje od gore navedenih, diskutabilno je da l ce da stanu, al eventualno i RH10/9 uz neku te serije za pranje.

Bosh kombo najskuplji, vredi li tih para?

Jos jedno mozda glupo pitanje.
Kakva ocekivanja mozemo imati od ovakvih masina za susenje? Ni devojka ni ja nismo do sada koristili. Sa drustvom sam diskutovao ali obicno koriste ili kombinovane ili bas najjeftinije. Sta sve od stvari susite, sta ipak ne? Hoce li da smanji odecu? Naravno uz koriscenje adekvatnih programa.
Imam Haier HD90 A3959S, sušimo maltene sve, svilene neke stvari ne, neke baš tanke torbe od poliestera ne, ali u 99% slučajeva je samo trpanje iz jedne u drugu mašinu i puštanje na default program (pamuk, ali na niskoj temperaturi). Do sada nismo imali nikakvih problema. Ja sam bio ubeđen da mi je smanjila jedne farmerke, ali sam onda stao na vagu... I nije mi smanjila farmerke.

Pa bar 20-ak puta, nemam orijentaciju. Gledao sam malopre statistiku, 180 ciklusa odradila za godinu dana, svako pranje je bilo i sušenje u mašini.

Imam Haier HD90 A3959S, sušimo maltene sve, svilene neke stvari ne, neke baš tanke torbe od poliestera ne, ali u 99% slučajeva je samo trpanje iz jedne u drugu mašinu i puštanje na default program (pamuk, ali na niskoj temperaturi). Do sada nismo imali nikakvih problema. Ja sam bio ubeđen da mi je smanjila jedne farmerke, ali sam onda stao na vagu... I nije mi smanjila farmerke.
Kakva je po pitanju buke? Nalazio sam na par foruma/reddit-u da može ume biti jao bučna.

Kakva je po pitanju buke? Nalazio sam na par foruma/reddit-u da može ume biti jao bučna.
Užasna je buka, ali kad sam poredio sa drugim mašinama sa toplotnom pumpom, subjektivno je to tu negde. Naravno, ne mogu direktno porediti jer nisu na istom mestu, ali svakako su mašine sa TP mnogo bučne.

Stavljam jednu na drugu masinu. Ako mi je ves masina 55 na nju moze susara od 60? Moze i preporuka gde ste adaptere kupovali.

Pa bar 20-ak puta, nemam orijentaciju. Gledao sam malopre statistiku, 180 ciklusa odradila za godinu dana, svako pranje je bilo i sušenje u mašini.
Gde drzis masinu? Da li odise mnogo toplote?

Gde drzis masinu? Da li odise mnogo toplote?
Imam malu tehničku prostoriju gde mi stoje obe mašine, bojler, hemija, pribor za čišćenje stana... Bukvalno je malo preko 1m2, i ne bude neprijatno vruće, oko 30C. Kad ne radi mašina za sušenje je oko 23-25. Imam ZigBee termometar pa pratim temp I vlažnost, a palim ventilator kada pređe vlažnost 80% i temp 35 (nikad se ne pali).

Nazad
Vrh Dno