У том случају остаје једино Алта банка са основним рачуном
Da li još neka banka sem Raiffeisen (iRačun) ima vrstu računa za koji se:
1. ne plaća mesečno održavanje
2. ne plaća provizija na plaćanja iz mobilne aplikacije - recimo plaćanje računa za internet, slanje prijatelju itd.
3. dobija besplatna Visa/Master
Yettel Max otpada zbog pratećih uslova, a takođe ne zanimaju me ni banke koje uslovljavaju prenosom (dela) plate.
Zaradu ti prenosi poslodavac, npr. sa računovodstvom se dogovoriš da ti jedan deo plate (konkretan iznos ili procentualno) ide u jednu banku, a drugi u drugu.Kako se može prenijeti dio zarade, taj dio mi nije baš jasan?
Nema te naknade. Za detalje je najbolje da pogledaš stranicu računa koju sam linkovao u prethodnoj poruci, kao i tarfinik ovde. Ima i dodatnih pogodnosti u vidu neograničenog besplatnog podizanja novca sa bankomata drugih banaka. Naravno, ima i loših strana, npr. SMS obaveštenja su skupa, pa ih prvom prilikom treba ugasiti.Ima li neku sličnu caku kao iRačun sa 1% za inostrane transakcije?
@Tilek ali Yettel Max mi reče da moram da pređem s trenutnog Yettel 20 na Yettel M i eto već tu na razlici u ceni paketi meni ode mesečno održavanje računa.. pri čemu imam 50% popusta. Suludo. 😄
Treba obratiti i pažnju na to da od 1. decembra stupa na snagu novi Altin tarifnik, dostupan ovde. Njime se osnovni račun ukida, ali neće dirati stare klijente, pa za tu priču ima još mesec dana fore.
Za naloge do 300000 dinara je 20 dinara provizija uključujući i instant, za više od 300000 je 200 dinaraProcredit - mislim da se dobija samo Dina i da se plaćaju nalozi (nisam siguran u ovo)
Mislim da je trenutno najbolja opcija da se odmah Bank Max račun otvori preko linka od postojećeg korisnika koji ima promociju gde obojica dobiju po 2000 dinara nakon otvaranja računa i prvog plaćanja instant karticom. Ja je recimo imam i mogu podeliti link ako treba.@Vicent87 najbolje otvori prvo Lite pa iz aplikacije traži prelazak na Max (realizuje se kroz par trenutaka). Time izbegavaš sve moguće komplikacije i svakako će ti se izdati digitalna Master kartica.
Treba obratiti i pažnju na to da od 1. decembra stupa na snagu novi Altin tarifnik, dostupan ovde. Njime se osnovni račun ukida, ali neće dirati stare klijente, pa za tu priču ima još mesec dana fore.

Bio u Yettel, prešao u Unicredit (morao zbog stambenog), ali ne bih da izgubim neke dobre stvari iz Yettela. Šta mi je bolje, da platu razdelim na dva računa ili da sve legne u Unikredit pa onda prebacim koliko mi treba u Yettel? Cons/pros?
Edit i od mene: račun je jedan multivalutni, podržava RSD, EUR i USD, a podrazumevano je aktivna samo dinarska partija. Ostale aktiviraš ručno u menjačnici ili se automatski aktiviraju prilivom, npr. uplatom evra na bankomatu. Kartica je samim tim za sve povezana i važi sledeće pravilo: ako plaćaš nešto u dinarima (čak i u inostranstvu, npr. na Temuu), zadužuje ti se RSD partija, a za ostale valute se zadužuje EUR, slično kao kod ostalih banaka.Update: Ne mogu nigdje u tarifniku da pronadjem sta sve tacno ukljucuje ovaj MAX, konkretno koje racune (samo dinarski, ili i devizni), ukoliko ima devizni da li je povezan sa istom MC karticom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari