Task
| TV-MA
www.imdb.com
"Konačno se pojavila sjajna serija u maniru Mare iz Easttowna"! (otkud sad to poređenje?). Tako sam zamišljao da započnem osvrt na ovu seriju na kraju četvrte epizode i bio ubeđen da ću se ovde "zabavljati" mrvicama koje će mi bosti oči. Da li i sada nakon odgledane serije mislim isto? Pa, ne baš.
Sama postavka radnje i taj spori početak meni je bio osveženje iako je trebalo vremena, možda čak i dve epizode, ako ne i tri, da se pohvata ko je tu kome šta, jer je meni delovalo puno toga konfuzno sa samim likovima:
Počev od Tomove (Rufalo) dece, jedna ćerka belkinja, druga crnkinja južnjakinja, sin azijat, žena ubijena od sina... Ili kad deca Prendergrast, Robbija (koga je napustila žena i računaš da je i decu povela) oslovljavaju sa tata, koje bukvalno gaji i smatra za svoje rođene (ne smao ona, već i ja), a ona je u stvari njegova bratanica (ali to ne znamo odmah), pa onda njen muž, Robijev brat koji se usput pominje kao nebitan lik u celoj priči, a zapravo je suprotno.
Činjenica je da se odavno nije pojavila ovako dobra Cop - family drama serija, a kako i ne bi kada iza nje stoji kreator Mare iz Easttowna. Međutim nakon pete epizode ništa mi više nije bilo isto, a sa šestom je došlo do kulminacije razočarenja, kako zbog brzine dešavanja, tako i zbog ozbiljno loših rešenja, što krupnijih, što sitnijh.
Imalo je tu tih nelogičnosti još i na samom početku.
Mislim, šta vam je taj mali uopšte i trebao? ali kako bi dobili ovu priču bez tog bitnog momenta. Onda ta igra oko
javnih kamera, kad zapletu treba da ne rade - ne rade, ako treba ta vrsta dokaza za drugi deo priče, nema problema evo snimka sa kamere. Onaj deo kad Tom u kafani kod Mračnih srca, istima otkriva bitne podatke iz istrage i oružju je van svake pameti.
Šesta epizoda je puna tih nelogičnosti, počev od
polaska bez zvanja SWAT tima (jer što prosto kad može samovoljno). Nakon one smejurije od pucačine i jurcanja po šumi, štek kuća za Mračna srca ni manje ni više nego tu odmah niz (uz) reku od mesta obračuna. Ovaj Perry Dorazo kad je dobio nalog da ubije svog ko sina mu Jayson Wilkesa, što bi to radio sa pištoljem kad može perorezom da ga kolje ko pile Nekako, sve mi je u poslednje tri epizode razvodnjeno iako je imalo i dobrih stvari i poveznica. Još jedna stvar, oko radne grupe, nikako mi one dve nisu išle uz ovu priču, toliko dečurlijaste, atipične za ovu vrstu serije.
Neko pomenu Rufala za oskara. Slažem se! Toliko je čovek prirodan i efektan i sjajan glumac, ali moj glas bez imalo razmišljanja bih dao Tom Pelphrey-u. Čovek je razbio sa ulogom. Pet sati da ga gledaš i slušaš bez da trepneš.
I pored većih i manjih zamerki, mislim da bih pogrešio kada bih joj dao manju ocenu od 8/10