Šta je novo?

Momentalno ubrzajte Wi-Fi mrežu tako što ćete udaljiti ruter od jednog uređaja u kući

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Wi-Fi-Signal.webp

Momentalno ubrzajte Wi-Fi mrežu tako što ćete udaljiti ruter od jednog uređaja u kući​

Pojedini uređaji u vašoj kući mogu ozbiljno usporiti Wi-Fi mrežu. Stručnjaci savetuju da ruter držite po dalje od ovih izvora smetnji radi brže bežične veze

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...cete-udaljiti-ruter-od-jednog-uredaja-u-kuci/

Poceli ste od nova.Rs da kradete vesti😂
Bozo kad cje informer😂

Ove vesti nisu za nas nego za FB/Instagram ekipu, oni sve upijaju

Znači u tome je stvar. Primetio sam da kada priđem ruteru noseći sat (gt2 pro) i telefon, brzina padne nekih 30%. Kada mi je telefon u drugoj sobi i nosim samo sat, brzina pada za 10%. Sllična situacija je i kada mi se puni sat u drugoj sobi, a nosim samo telefon. Dakle, 2 uređaja istovremeno slabe signal i brzinu više nego kada se pojedinačno saberu slablljenja.
Što se tiče mikrotalasne, mislim da je to samo mit. Premestio sam pre izvesnog vremena mikrotalasnu iz dela kuhinje bliže hodniku u deo kuhinje bliže dnevnoj sobi i nisam primetio nikakvu smetnju u wifi saobraćaju.

Stare mikrotalasne su "zračile" puno, mogle su da se čuju preko radija na određenim frekvencijama. Imam jednu Philips, preko 30 godina staru ali radi savršeno, Tipično rade na 2,45GHz kao i WiFi pa ako curi može da smeta. Moja je 10 metara i 2 zida daleko, na radiju se čuje u pozadini ali nisam video smetnje na wifi. Što se ostalih uređaja tiče, normalno je i očekivano da ima smetnji kada su frekvencije iste ili slične, oadvno poznato kao "Cross talk". Mislim da nije do jačine nego do kvaliteta signala, ako je loš paketi podataka moraju da se ponavljaju što smanjuje brzinu. I BT radi na istim frekvencijama, i za to je poznato odavno. Radio amateri znaju za taj jadac od početka. Srećom jačina signala opada sa kvadratom razdaljine pa i nekoliko metara znači puno.

Vrh Dno