Pogledao sam ponovo opise na netu, 100% ljudi kazu da boston nije za easy pace, nemoguće da svi greše. (+nije ni za hodanje naravno)
I tebi preporuke prvo evo sl ako hoćeš da probas adidas.
Po meni evo sl je odlicna za easy pace, tempo i treshol (up to hm), a boston je za tempo (hm i vise).
Specifikacija i proizvodjačka namena patike su jedno, a subjektivni osećaj sasvim drugo.
Tvoj, moj ili bilo čiji easy pace sa ove grupe mogu da se razlikuju i 2 minuta po kilometru. Za čiji easy pace su namenjene?
Ko god dzogira/trci sporo, tipa iznad 5 min/km, treba da poradi na trcanju/kondiciji, ne na patikama koje daju 2 sekunde bolje vreme. 😁
Nije stvar u dve sekunde, već u udobnosti i bržem oporavku. Ili u krajnjem slučaju, čisto zadovoljstvo zbog posedovanja određenog proizvoda. Bar mi na ovom forumu smo prošli ili platili tu školu... na telefonima, računarima, monitorima, grafičkim kartama...
To što je tebi 5min/km presporo, nekome je 6, nekome 7 min/km. A nekome 4min/km.
Ako se vratiš na naslov ove teme, videćeš da su različiti porivi, zašto neko trči.
Moj trenutni PB za zvaničnu polutku je pace 5.08. Na proleće idem na 5.04, a na jesen na 4.59. Nemam nameru da se umorim na tim trkama i u skladu sa tim, koristim patike koje mi u tome zaista pomažu.
Recimo, za Hoka Mach X3, baš su mi podeljena mišljenja. Manje sam trčao poslednjih mesec dana, pa sam u njima napravio jedva nešto preko 60km, definitivno mi je problem da uhvatim kadencu. Bolji pace uvek dobijam sa dužim korakom. Ako želim da povećam kadencu, moram da razmišljam o tome. Išao sam u svrhu testa i na 220 koraka u minuti, nije neudobno, ali čim ne mislim o kadenci, padam ispod 163.
Probam bilo koju drugu patiku koju imam, bez problema zadržim dužinu koraka, a povećam broj.
A opet, patika je sasvim udobna i neću ih izbaciti iz rotacije. Ali nikada neću izaći na trku u njima, jer tamo volim da imam apsolutnu kontrolu.