Šta je novo?

Koje miševe imate?

Ima neko neki predlog za chonki misa, da je debeljuskast i da ima grbinu i ako moze velike ove bocne tastere? Nije bitno da li je zicni ili bezicni.

Deathadder V2 ili essential možda

Što se kineza tiče, od mene preporuka za VXE Dragonfly R1 seriju. Ima više modela od 18-50$ i u oglasu na Aliexpressu je tabela gde su navedene razlike. Ja korstim R1 SE+ već par meseci za svakodnevni rad, miš radi besprekorno i jako je lagan. DPI, polling rate i ostalo se podešava kroz web aplikaciju i nema potrebe da se instalira nikakav softver, što se nadam da će postati praksa generalno za svu elektroniku.

Kakav je Logitech M190 da li ga neko ima?

Treba mi neki veći malo a ovaj je 11.6cm za razliku od ostlaih koji su ispod 10cm,da ima jos veci bilo bi jos bolje

Na ovom web sajtu mozete da poredite miseve po dimenzijama, ergonomiji, bas je dobra app.

Koristim Endgame Gear OP1 8k (prvu verziju) i prezadovoljan sam. Klikovi su najbolji koji sam do sada iskusio, nema pretravel, side-to-side play, cudnih zvukova i sl. Navodno rade selekciju prekidaca za svaki mis kako bi dobili taj rezultat. Uzeo sam dva alternativna switch-a da isprobam razlike i vidi se da su originalni switchevi koji su dosli uz misa "tighter" sto se tice gore pomenutih stvari.
Lako ga je rastaviti i servisirati, svi prekidaci su zamenjivi bez lemljenja, softver je minimalisticki (iako ga koristim samo kad sam kupio mis i konfigurisao ga). Nazalost neke igre imaju probleme sa 8k Hz polling, al to vec nije problem do misa.

Evo jedna velika preporuka za kineze i od mene. Uzeo ATK X1 Ultimate, 8000din + 1000din pdv placen. Switchevi na ATK X1 Ultimate nisam siguran da li su Omron ili FE (ATK Custom) posto koriste obe varijante. Kupio sam Razer Deathadder V4 Pro avgusta kad je izasao, klikovi na ATK X1 Ultimate su za klasu bolji, Razer koristi neke Raesha custom switcheve koji su jako glasni i suplji, jako los jeftin zvuk. DAV4Pro sam vratio zbog side playa na levom kliku. Scroll na ATK X1 Ultimate jako dobar, lagan. Web driveri...
Posle ovoga tesko da cu da se vratim na bilo koji veliki brend, kinezi su me bas odusevili sa ovim.

cd24154a_8236_492e_810d_30bd2396f20b.jpeg

88c8ea13_fd9c_46ff_af05_ce7039628512.jpeg

Može biti interesantno budžet rešenje sa cenom od 15-20$ uz kupovinu na poznatim kineski sajtovima.

Već ima tona budžet rešenja za te pare. Attack Shark X3 je bukvalno naslednik A4tech X7 u pogledu popularnosti u klasi uloženo/dobijeno. Ni drugi modeli Attack Shark u tom cenovnom rangu nisu loši. Jedino im je ime mega glupavo, to je zapravo jedino što mi smeta na R2, što negde na mišu piše Attack Shark.
Sve ostalo je top zaista nemam zamerki posle nekoliko meseci korišćenja.

^ Jeftiniji na oglasima VXE Dragonfly R1 SE+

Ima desetine tih kineskih budžetskih miševa, lično imam 3 modela različitih proizvođača, svi su sa PAW 3395 senzorom, jedan je ambi, dva su ergonomska, dva imaju i onaj turbo scroll kao Logi G502, jedan ima i optičke prekidače. Za svakoga se na Aliju može naći ponešto.

polako umire razer viper. imam ga vec nekih 6 godina, ali kao i na prethodnom razer misu, tockic je krenuo da umire. moze li preporuka za neki slicnog oblika i tezine (nije presudno, slabo gejmujem u poslednje vreme). moze i bezicni. do nekih 50-60e ako ima na KP. imam vece sake i kontam da nije ta velicina za mene, ali sam navikao, *** ;D

polako umire razer viper. imam ga vec nekih 6 godina, ali kao i na prethodnom razer misu, tockic je krenuo da umire. moze li preporuka za neki slicnog oblika i tezine (nije presudno, slabo gejmujem u poslednje vreme). moze i bezicni. do nekih 50-60e ako ima na KP. imam vece sake i kontam da nije ta velicina za mene, ali sam navikao, *** ;D
Da switch-ujes na deathadder-a?
Trebalo bi da ispunjuje sve preduslove u tvom slucaju

Stigao ATK U2 Plus. Dopada mi se što je lagan, ne uvija se, izrada je ok. Loše, plastika je u odbosu na gumirani i Logitech klizavija i tekstura delune jeftinije pod rukom, sreća dolaze ovi stikeri fabrički uz miša. Mana stikera, smrde, nadam se da će se izluftirati uskoro.

Prilozi

• IMG_20251017_140517.jpg
    IMG_20251017_140517.jpg
    150.6 KB · Pregleda: 23
Hvala na detaljnom review-u. Treća opcija mi je "Logitech G G502 X" jer koliko vidim nema nekih masovnih problema. Hteo sam prvo "Hero" verziju jer je jeftinija, ali tu su masovno prijavljivali ufalite tastere. Ova "X" verzija ima optičke pa je to rešeno. Za sada nisam našao da neko baš hejtuje točkić (glasnoća, kvalitet...) kao kod Basilisk-a, ali jedina mana je što nema da se automatski prebaci mod. Ali, s obzirom na to da nisam našao ništa drugo, i da bih taj "unlocked" mod koristio češće nego "locked", možda se na kraju odlučim za tog.
Samo da podelim iskustva ukratko sa G G502 X jer sam taj uzeo na kraju:
Pozitivno:
  • Tona opcija i tastera za podešavanje što mi je bitno za rad
  • Kvalitetna izrada, tasteri, točkić itd.
  • Kada se podesi radi i bez softvera
  • Točkić u zaključanom modu je pravi fidget toy jer je tactile
  • Pogodan za veće i manje ruke

Negativno:
  • Tu gde kabl ulazi u miša ima malo prostora do podloge pa hoće da kabl češe po podlozi
  • Točkić u free-spin modu nije balansiran pa kada se zaustavi prstom i tako ostavi hoće da se još malo okrene i tako skroluje za još 1 podeok
  • Taster koji otključava točkić je preglasan, tipa može da probudi osobu koja spava u sobi
  • Naravno, nema automatsko prebacivanje u free-spin mod (najveća mana)

Sve u svemu, budući da nisam našao miša koji ima automatsko prebacivanje u free-spin mod a da nema neke velike mane, ovo je najbolje što sam mogao naći sa kakvim-takvim free-spin točkićem. Ipak, ništa specijalno, po meni vredi uzeti samo na sniženju, po punoj ceni ne vredi taj novac.

nadam se da će ovaj "review" biti nekome od koristi prilikom odabira.

Vrh Dno