boban01
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.07.2015
- Poena
- 365
To je sjako specifično imao ja situaciju. Za 3 i nešto meseca. Izgleda da ni oni ne znaju ili neće da obračunaju kako treba. Kao prvo važan je svaki dan a ne mesec. Znaci ostalo ti danas do kraja UO 4 mecea i 10 dan na primer. Oni mora tačno da izračunaju za 4 meseca i 10 dana i plaćaš odmah. Naravno oni treba da ti pisanim tragom (mailom) dostave tačnu specifikaciju i za povoljniju i lošiju varijantu.Moje iskustvo od malopre sa MTSom.
Odem sa namerom da otkupim preostala 3m KT i posle prenesem broj kod drugog providera.
Inace provider poslao zahtev za prenos pre toga i odbijen zato sto sam jos pod ugovorom.
Dosao ja na salter i kazem sta hocu dobijem odgovor moze ali ce da kosta 4m puta cena paketa (preko 4500).
Ja pokazujem njihov sms (sa 3000) ona mi kaze to joj ne znaci nista, iznerviran kazem dobro onda kako god platicu.
Da bi ona onda rekla nemoze da to uradi jer taj paket (KT) vise ne postoji kod njih, znaci komedija.
Moze da me prebaci na neki drugi ali onda 3m ne mogu da odem LOL
Onda smo zvali managera itd da bi se dogovorili da me prebace i da ce on rucno da mi odobri prenos odmah kad dobiju zahtev od drugog providera.
Koliki c e mi biti racun sledeci bog sam zna.
Drugo, cifra koju oni uzimaju zakonski kod tebe za KT je 1599 dinara mesecno bez ugovorne obaveze. Ta cifra puta cena meseci pa za jos toliko dana. I za vrlo mali broj meseci zna da bude nama potrošacima jako nerazumna cena.
Počelo je od zaštite potrošača, advokata, ratela i ministarstva trgovine. Gde me zena iz ministarstva trgovine saslušanja i onda lepo objasnila. Jeste samo 2 meseca palo na dva, ali se gleda puna cena bez UO , i to je tako lepo, ružno nije fer.
Oni (A1,Mts,Yettel) su izigrali taj zakon. Kako? Lepo su dogovorno digli cene u nebesa. Punu cenu Npr SokoLite od 5150 nigde ne vidis velikim slovima. To je prava cena bez popusta i cena koja je bitna za otkup UO i računanje otkupa. Vidimo cenu od 3750, onda sa popustom 50% jos niza, pa cena od 1999 za prvih 12 meseci.
Ali ako si dobio x meseci po dinar, lik mi kaze placao 3 ipo meseca.po 1 dinar a trebalo je po 1999. Platicu oko 7000 i idem u Ameriku. Kad ono oko 17000 otkup UO. A on za celu UO svih 24 meseca treba plati samo 22000 ukupno na ktaju a otkup za 3 i po meseca 17000!!!!
Da je normalna država i realna cena SokoLite 2000din a ti dobio popust od 10% placao 1800. Otkup po toj ceni za 3 meseca bi bio čak 600 dinara.
Znaci taktički digli cene do meseca, pa ajde otkupi UO za par meseci ako ti se isplati.
Usput za lika našli najeftinje rešenje. Sestra mu preuzela UO na njeno ime čim poskupe ide besplatan raskid UO I dobice šipak. 😀
Usput u mom slučaju nisam iz principa hteo da platim otkup UO po tim harackim uslovima jeste bilo za 3 meseca, placao pretplatu do kraja 3x500 (1500) umesto 5500 koliko beše, davno bese.
Samo u A1 ako prenosis broj dobijaš najvece pogodnosti. Globatel je njihova mreža, a sa Yettel sarađuju kao da su jedna firma.Da li bih onih 50% popusta na tarifu (ili koje god pogodnosti daju)mogao da izboksujem prenoseci broj u Globaltel ili je A1 sigurica ipak?Nezgodno mi je zato sto tu gde se se nalazim A1 i Yettel se bas i nisu proslavili sa signalom (skoro da ga nema)
Prilozi
Poslednja izmena: