Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Moje iskustvo od malopre sa MTSom.
Odem sa namerom da otkupim preostala 3m KT i posle prenesem broj kod drugog providera.
Inace provider poslao zahtev za prenos pre toga i odbijen zato sto sam jos pod ugovorom.
Dosao ja na salter i kazem sta hocu dobijem odgovor moze ali ce da kosta 4m puta cena paketa (preko 4500).
Ja pokazujem njihov sms (sa 3000) ona mi kaze to joj ne znaci nista, iznerviran kazem dobro onda kako god platicu.
Da bi ona onda rekla nemoze da to uradi jer taj paket (KT) vise ne postoji kod njih, znaci komedija.
Moze da me prebaci na neki drugi ali onda 3m ne mogu da odem LOL
Onda smo zvali managera itd da bi se dogovorili da me prebace i da ce on rucno da mi odobri prenos odmah kad dobiju zahtev od drugog providera.
Koliki c e mi biti racun sledeci bog sam zna.
To je sjako specifično imao ja situaciju. Za 3 i nešto meseca. Izgleda da ni oni ne znaju ili neće da obračunaju kako treba. Kao prvo važan je svaki dan a ne mesec. Znaci ostalo ti danas do kraja UO 4 mecea i 10 dan na primer. Oni mora tačno da izračunaju za 4 meseca i 10 dana i plaćaš odmah. Naravno oni treba da ti pisanim tragom (mailom) dostave tačnu specifikaciju i za povoljniju i lošiju varijantu.
Drugo, cifra koju oni uzimaju zakonski kod tebe za KT je 1599 dinara mesecno bez ugovorne obaveze. Ta cifra puta cena meseci pa za jos toliko dana. I za vrlo mali broj meseci zna da bude nama potrošacima jako nerazumna cena.
Počelo je od zaštite potrošača, advokata, ratela i ministarstva trgovine. Gde me zena iz ministarstva trgovine saslušanja i onda lepo objasnila. Jeste samo 2 meseca palo na dva, ali se gleda puna cena bez UO , i to je tako lepo, ružno nije fer.
Oni (A1,Mts,Yettel) su izigrali taj zakon. Kako? Lepo su dogovorno digli cene u nebesa. Punu cenu Npr SokoLite od 5150 nigde ne vidis velikim slovima. To je prava cena bez popusta i cena koja je bitna za otkup UO i računanje otkupa. Vidimo cenu od 3750, onda sa popustom 50% jos niza, pa cena od 1999 za prvih 12 meseci.
Ali ako si dobio x meseci po dinar, lik mi kaze placao 3 ipo meseca.po 1 dinar a trebalo je po 1999. Platicu oko 7000 i idem u Ameriku. Kad ono oko 17000 otkup UO. A on za celu UO svih 24 meseca treba plati samo 22000 ukupno na ktaju a otkup za 3 i po meseca 17000!!!!
Da je normalna država i realna cena SokoLite 2000din a ti dobio popust od 10% placao 1800. Otkup po toj ceni za 3 meseca bi bio čak 600 dinara.
Znaci taktički digli cene do meseca, pa ajde otkupi UO za par meseci ako ti se isplati.
Usput za lika našli najeftinje rešenje. Sestra mu preuzela UO na njeno ime čim poskupe ide besplatan raskid UO I dobice šipak. 😀
Usput u mom slučaju nisam iz principa hteo da platim otkup UO po tim harackim uslovima jeste bilo za 3 meseca, placao pretplatu do kraja 3x500 (1500) umesto 5500 koliko beše, davno bese.
Da li bih onih 50% popusta na tarifu (ili koje god pogodnosti daju)mogao da izboksujem prenoseci broj u Globaltel ili je A1 sigurica ipak?Nezgodno mi je zato sto tu gde se se nalazim A1 i Yettel se bas i nisu proslavili sa signalom (skoro da ga nema)
Samo u A1 ako prenosis broj dobijaš najvece pogodnosti. Globatel je njihova mreža, a sa Yettel sarađuju kao da su jedna firma.

Prilozi

• Screenshot_20251011_132838_Drive.jpg
    Screenshot_20251011_132838_Drive.jpg
    160.3 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
To je sjako specifično imao ja situaciju. Za 3 i nešto meseca. Izgleda da ni oni ne znaju ili neće da obračunaju kako treba. Kao prvo važan je svaki dan a ne mesec. Znaci ostalo ti danas do kraja UO 4 mecea i 10 dan na primer. Oni mora tačno da izračunaju za 4 meseca i 10 dana i plaćaš odmah. Naravno oni treba da ti pisanim tragom (mailom) dostave tačnu specifikaciju i za povoljniju i lošiju varijantu.
Drugo, cifra koju oni uzimaju zakonski kod tebe za KT je 1599 dinara mesecno bez ugovorne obaveze. Ta cifra puta cena meseci pa za jos toliko dana. I za vrlo mali broj meseci zna da bude nama potrošacima jako nerazumna cena.
Počelo je od zaštite potrošača, advokata, ratela i ministarstva trgovine. Gde me zena iz ministarstva trgovine saslušanja i onda lepo objasnila. Jeste samo 2 meseca palo na dva, ali se gleda puna cena bez UO , i to je tako lepo, ružno nije fer.
Oni (A1,Mts,Yettel) su izigrali taj zakon. Kako? Lepo su dogovorno digli cene u nebesa. Punu cenu Npr SokoLite od 5150 nigde ne vidis velikim slovima. To je prava cena bez popusta i cena koja je bitna za otkup UO i računanje otkupa. Vidimo cenu od 3750, onda sa popustom 50% jos niza, pa cena od 1999 za prvih 12 meseci.
Ali ako si dobio x meseci po dinar, lik mi kaze placao 3 ipo meseca.po 1 dinar a trebalo je po 1999. Platicu oko 7000 i idem u Ameriku. Kad ono oko 17000 otkup UO. A on za celu UO svih 24 meseca treba plati samo 22000 ukupno na ktaju a otkup za 3 i po meseca 17000!!!!
Da je normalna država i realna cena SokoLite 2000din a ti dobio popust od 10% placao 1800. Otkup po toj ceni za 3 meseca bi bio čak 600 dinara.
Znaci taktički digli cene do meseca, pa ajde otkupi UO za par meseci ako ti se isplati.
Usput za lika našli najeftinje rešenje. Sestra mu preuzela UO na njeno ime čim poskupe ide besplatan raskid UO I dobice šipak. 😀
Usput u mom slučaju nisam iz principa hteo da platim otkup UO po tim harackim uslovima jeste bilo za 3 meseca, placao pretplatu do kraja 3x500 (1500) umesto 5500 koliko beše, davno bese.

Samo u A1 ako prenosis broj dobijaš najvece pogodnosti. Globatel je njihova mreža, a sa Yettel sarađuju kao da su jedna firma.
Kolko ce da mi bude racun za Box4 zlatni, Soko max bio u boxu aktivira se na A1 mrezi 13 Okt a Optiku 20 Okt instaliram i vracam opremu MTSu?
Nisam trazio da rasturaju box, samo im je A1 prosledjivao zahteve za prebacivanje.
Tvoja procena.

Kolko ce da mi bude racun za Box4 zlatni, Soko max bio u boxu aktivira se na A1 mrezi 13 Okt a Optiku 20 Okt instaliram i vracam opremu MTSu?
Nisam trazio da rasturaju box, samo im je A1 prosledjivao zahteve za prebacivanje.
Tvoja procena.
Jel može A1 optika da se prebacuje sa mts i supernove infrastrukture na njih ko yettel što može? Ili treba posebna linija za optiku?

Nisam to radio a ni pitao ali u prethodnim postovima se kaze da Supernova nemoze, MTS i Yettel da.

Tvoja procena.
Zavisi kad ce rasuriti box? I do kad važi UO?
Do isteka UO je cena sa popustom. Čim predje datum ide puna cena boxa. Kad se rasturi tvoj zlatni box , dan neta treba da ide po 241din (puna cena neta 7249÷31 dan=241) , tako za dan tv i fixni.
Evo pre neki dan se javlja lik meni e ono sitno mesecno se udvostručilo. Koje sitno imas 1 dinar racun. Kaze nisam stigao da odjavim boster net bosst, kad ovaj mesec mu stiže 298 dinara . Na koju foru oni jednom broju ladno natovare dva net bosta sam bog zna😁

Prilozi

• Screenshot_20251011_234300_Moj mts.jpg
    Screenshot_20251011_234300_Moj mts.jpg
    42 KB · Pregleda: 86
UO bila do 5.10.2025, mobilni(soko max) iz boxa prelazi 13.10.2025 na A1 recimo da to racunamo kao rasturanje boxa.
Sama optika i TV se prebacuju 20.10.2025, tad pusta A1 signal i vracam opremu MTSu.
To je 8dana Soko Max van UO i 20 dana BOX4 Zlatni van UO.
Soko max 6199din /m bez UO, Box4 Zlatni 8899din/m
Grubo oko 7300din bi rekao.

Poslednja izmena:
Ne izgleda dobro ova računica. Ako je UO bila do 5. oktobra, tek od sutradan kreće naplata po punoj ceni. Ako se BOX raskida 13. oktobra, dotad ima osam dana. To bi značilo da se on plaća pet dana po povlašćenoj ceni (od 1. do 5. oktobra), a osam (od 6. do 13. oktobra) po punoj. Nakon toga, sedam dana (od 14. do 20. oktobra) plaća se puna cena odvojeno fiksnog, interneta i televizije, jer su te tri usluge tada van BOX-a. Mobilni broj ti nikad neće biti van, jer se BOX raskida tek njegovim prelaskom. Mrzi me sad da računam tačan iznos, ali trebalo bi da očekuješ za oktobar nekih 5/31 × BOX_povlašćen + 8/31 × BOX_pun + 7/31 × (fiksni + internet + televizija). Kako si i sam naveo, BOX_pun = 8899, napamet znam da je fiksni = 659, a ostalo vidi. Naravno, potencijalno će imati još troškova, npr. za neki dodatni STB uređaj ako si imao, a koji ti nakon isteka ugovorne obaveze 5. oktobra više nisu besplatni ili jeftiniji.

UO bila do 5.10.2025, mobilni(soko max) iz boxa prelazi 13.10.2025 na A1 recimo da to racunamo kao rasturanje boxa.
Sama optika i TV se prebacuju 20.10.2025, tad pusta A1 signal i vracam opremu MTSu.
Soko max 6199din /m bez UO, Box4 Zlatni 8899din/m
Grubo oko 7300din bi rekao.
Izvini, nisam ispratio ti bese imas box 4 zlatni(kao i ja) i dobio si tada bese kao i ja 24x50, sta si sad uradio, sta mogu ja da ocekujem. Nesto citam al mi nije jasno bas, prelazis sa zlatnog na A1 ili...?
Interesuje me da bih znao sta mogu da ocekujem ja kad mi istekne UO.
Al meni A1 nije opcija samo Yettel i Yunet jer navodno nemaju mogucnost za optiku na mojoj adresi a ja isao sa njihovim akviziterom da skupljam potpise po zgradi jer njemu samo nas dvoje iz zgrade dalo, pa sam ja posle sa njim jurio i na moje ime nagurasmo preko 50% potpisa, skoro svi potpisase jer sam ih ja ubedio kao komsija kome veruju, i od tada evo 2 god nista.
Al mi nije jasno ako nece svoju infrastrukturu da guraju, sto kao Y ettel i Yunet ne iznajljuju isto njihovu?
Mozes i na PM da ne gusimo temu.
Pozdrav.

Ne izgleda dobro ova računica. Ako je UO bila do 5. oktobra, tek od sutradan kreće naplata po punoj ceni. Ako se BOX raskida 13. oktobra, dotad ima osam dana. To bi značilo da se on plaća pet dana po povlašćenoj ceni (od 1. do 5. oktobra), a osam (od 6. do 13. oktobra) po punoj. Nakon toga, sedam dana (od 14. do 20. oktobra) plaća se puna cena odvojeno fiksnog, interneta i televizije, jer su te tri usluge tada van BOX-a. Mobilni broj ti nikad neće biti van, jer se BOX raskida tek njegovim prelaskom. Mrzi me sad da računam tačan iznos, ali trebalo bi da očekuješ za oktobar nekih 5/31 × BOX_povlašćen + 8/31 × BOX_pun + 7/31 × (fiksni + internet + televizija). Kako si i sam naveo, BOX_pun = 8899, napamet znam da je fiksni = 659, a ostalo vidi. Naravno, potencijalno će imati još troškova, npr. za neki dodatni STB uređaj ako si imao, a koji ti nakon isteka ugovorne obaveze 5. oktobra više nisu besplatni ili jeftiniji.
5655din ako sam po ovom tvom dobro sracunao. Neznam kolko je box dodatno za tih 7 dana i ona dodatna 4 tv paketa 271din za 7dana.

Poslednja izmena:
To je ono sto ja pricam za MTS, Toliko su ljigavi, bahati, neuki, bezobrazni dok ste pod ugovornom obavezom. Ako slucajno zatrazis prelazak onda gaze preko mrtvih ne bi li vas ostavili u mrezi kod njih, nude se kule i gradovi ne bi li opet ostao u njihovoj sekti. Kako ne shvataju da ni pare, ni popusti, ni lazna obecanja ne pali kod ljudi vise zbog njihovog prevarantskog odnosa prema korisnicima. Cak su nekim korisnicima pretili, ako odes u drugu mrezu, mi cemo ti ovo i ono uraditi...
Ja sam čuo, da idu po kućama i tuku korisnike.

mene su tako navukli, dali mi 6 meseci po dinar i dali 100GB interneta jednokratno i ja budala predjem iz Yetell-a. Mada i Yettel je bezobrazan. Ali cim istekne UO... bezim iz MTS-a, nikad nista vise s njima necu potpisati! Msm da je najveci problem sto korumpirana drzava stoji iza njih i samim tim mogu da rade sta hoce. Mom tastu su (covek ima 70 godina) npr, fasfifikovali potpis i obnovili ugovor. On je mecku rodio da dobije skeniran ugovor s tudjim potpisom. Na kraju jedva, napisu ok, storniracemo vam ugovor "uocili smo nepravilnost"... on car posle toga opet potpise s njima :D

Ja ne znam nikad problem sa njima nisam imao, licno je meni za sve Mts najbolji, u A1 ne bih isao ni puskom da me teraju, sa njima sam se natezao i pobegao u Mts plativsi im 6 meseci UO dakle bio 18 meseci i glavom bez obzira pobegao.
Yetel ili ti bilo koji brend pre njih ja licno nisam imao osim sto 15 god imam sluzbenu karticu kod njih tako da sa njima nemam dodirnih tacaka drzava mi placa sluzbeni gde imam odredjenu kolicinu dinara free, al nikad ni 50 din ne napravim racun jer koristim privatni osim onog sto moramo sluzbenim da komuniciramo kolege izmedju sebe al to je svakako free tj u okviru pretplate.

Meni su mts ogadila poskupljenja na kvarno i generalno kurvinski odnosi prema klijentima (mada ovo može da se generalizuje, odnosno važi za sve). Znači ako ne pratim religiozno vesti mogu da se nadam prelasku na opasno veću cenu usred ugovorne obaveze, a dok stigne uvećan račun pojeo vuk magarca, istekao rok za pritužbu. A ne daj bože tek šta starcima rade, ocu jedne moje drugarice uvalili najjači box 4 po punoj ceni pri obnovi ugovora, bez jednog jedinog benefita (uzeo i telefon, "navikao tako", pa je izduvao i za ono što bi mu inače sledilo), a prodali mu priču kako će da ima "baš puno neta na mobilnom" (dekula od 75+) i "baš brz wifi kod kuće" (a oni na adsl-u). Pa sa govnjivom motkom čovek da ih vija po hodnicima i da ne žali uopšte.

Inače lično iskustvo relativno ok dok sam bila sa 2-3 broja i na full boxu kod njih. Na servis apsolutno ne mogu da se požalim, kad god sam zvala nacrtali su se kod mene maksimalno u roku od 24h od poziva, ponekad čak istog dana dolazili da reše problem. Izašla sam iz boxa samo zato što je za moje selo optika rasplanirana za neku tipa 2050-u (ako i tada) i što sam dovoljno daleko od centrale da adsl ne daje ni onih zagarantovanih 20 Mb/s. To što ne bih baš da budem konstantno na oprezu dogod sam u ugovoru je samo olakšavajući faktor.

@zeka81
Nije se samo tebi ogradilo, mas ljudi i treci kvartal za redom masovno beži iz Telekoma. 21559 ljudi pobeglo iz Mts-a u trećem kvartalu a došlo 12331, u minusu 9268 korisnika.
Sta su sve nudili ali opet beže ljudi , male pakete uništili a skupo, jedino se isplati uzeti sokolite i max..

Prilozi

• Screenshot_20251013_154554_Drive.jpg
    Screenshot_20251013_154554_Drive.jpg
    110.1 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_20251013_154526_Drive.jpg
    Screenshot_20251013_154526_Drive.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_20251013_154501_Drive.jpg
    Screenshot_20251013_154501_Drive.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 62
Bilo bi dovoljno da garantuju 24m cene, a ne da dizu tri puta u vreme UO.
A1 kaze da im je sve eksplodiralo od momenta kad su napisali da garantuju cenu 24m.
Kaze mi covek zakazuju instalacije za po mesec dana ne moze pre ne stizu.

… čudno je da samo MtS ne može da projektuje svoje troškove na odredjeni period i da prema tome iskalkuliše tarife…

Meni je samo neverovatno da jedni gube a drugi dobijaju korisnike na necemu sto bi trebalo da bude fundament poslovanja.
Potpisan ugovor se postuje i tacka, nema tu interpretacija.
Sta sad danas ti prodam stan za 50k a za tri meseca kazem e znas ipak mi dodjes jos 50k.
Mogu da dizu cene ali samo novim korisnicima.
Nema tu mozes da raskines bla bla, pola ljudi ne isprati pola nezna gde ce i ostane.

Zvala teta iz mtsa posle zahteva za prenos 60% popusta na pretplatu prvih x meseci po 700 i kusur dinerosa posle do kraja UG oko 900 i nesto_Omorika S :)Poziv sa "vise" instance tako rece :)
Nisam se cenkao dalje i ovo mi je ok🤣

Statistika potrošnje na portalu, jel obuhvata sve pozive ili samo odlazne?

Ja sam čuo, da idu po kućama i tuku korisnike.

Za sada po kucama na idu da prete. Al ako kazu korisniku to je broj u nasem vlasnistvu, ne mozete vi njega da prenesete, mozemo ga uzeti i da ostanete bez broja (a broj covek ima 20 godina). To je po meni isto jedna pretnja. A sto se tice ulaska u kuce, polako, krenuce i tako, samo da bude za njih i njihove, a sredstva nece birati.

Za sada po kucama na idu da prete. Al ako kazu korisniku to je broj u nasem vlasnistvu, ne mozete vi njega da prenesete, mozemo ga uzeti i da ostanete bez broja (a broj covek ima 20 godina). To je po meni isto jedna pretnja. A sto se tice ulaska u kuce, polako, krenuce i tako, samo da bude za njih i njihove, a sredstva nece birati.
Jel istina to da mogu da ti onemoguće da preneses broj ili je to blef?
Npr moj prefix je 069 sto znači da je iz Yetella originalno. Da li mogu da mi prave problem sko hocu u vip ili opet u yetel?

… ne mogu, jedino ako imaš neplaćene račune ili neka dugovanja…

To sam ja dobio za prenos 3 broja u Mts.

Ja sam prešao za 15m po 1Din Omorika M. Nije neki dil (napucana cena) ali nedostaje mi Dezer..

Uh.. Nisu nigde naposali ali dezer je besplatan 9 meseci a ne tokom cele ugovore obaveze. Pretpostavljam da je tako i sa apolon i ostalim dodacima

Piše zavučeno, klikneš na "Više o paketu" pa odeš na karticu "Aplikacije". Sve sem Apolona je na 9 meseci, Apolon je za celo trajanje ug. obaveze.

Besplatne aplikacije uz paket
app-irisgo.png
ic-app-Balkan-myusic-1-.png
app-mts-disk-3-.png
app-apollon.png
app-deezer-2-.png

Aplikacije Iris GO Max, Balkan myusic i Deezer možete koristiti tokom trajanja promocije* devet meseci besplatno od prve aktivacije u toku ugovorne obaveze.
Aplikaciju Apolon možete koristiti besplatno od prve aktivacije u toku ugovorne obaveze.
Korisnici koji imaju iris TV uslugu ne mogu da koriste iris GO koji je namenjen za korisnike koji nemaju iris TV.
*Promocija traje do 30.09.2025.
Aktivaciju možete uraditi putem Moj mts portala.
Besplatan prostor na disku iznosi 30 GB

neograničeno za društvene mreže
social-viber.png
social-facebook.png
social-x.png
social-whatsapp.png
social-instagram.png

social-tiktok.png

Nazad
Vrh Dno