Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Meni je razlika izmedju S 23 U i S 25U ogromna , a i u bateriji isto . Baterija lagano izadje 6-7sati sota u dva dana . Ne koristim S25U dve nedelje odkako sam kupio HMv5 , a "% U ću staviti na oglase , i ako je star nepuna 3 meseca i nisam ga prebacio na A 16. Razlika u bateriji i svemu je na strani s 25u napram s23u.

Druže imamo 4 modela S25 serije
S25 (mali kako ga zovu)
S25+
S25U
S25 FE
Ogromne razlike između telefona u bateriji, chipset, veličini ekrana
A S25 mali ima razlike u tipu UFS memorije između 128 GB i 256 GB modela.

Inače oni moji SoT rezultati do sada su na FHD+ rezoluciji ekrana na S25U to je valjda 2K, 4k troši više verovatno na oko nemoguće videti razliku na ovako malom ekranu, čista patkometerija od prvog 4k modela.

Au znaci jos vise? 😂

Nego evo testa baterije iP17PM, S25U, Pixel 10 Pro

Pa nemaju svi S25U
Eto imamo 5 modela

Niko ne kaže da imaju svi s25u, diskutovali smo gore o s25u modelu, komplikujes bezveze, a ja sam još gori jer i ja komplikujem evo
Inače oni moji SoT rezultati do sada su na FHD+ rezoluciji ekrana na S25U to je valjda 2K, 4k troši više verovatno na oko nemoguće videti razliku na ovako malom ekranu, čista patkometerija od prvog 4k modela.
Eto, meni je npr ekran na max rezoluciju, to može bit jedna od razlika 🤷🏻‍♂️👌🏻

Inače već vidim da će na 4G biti drastično manji SoT
Ovo je posle trčanja, bluetooth sluške, Suunto sat, Mi band 6
Vrlo moguće da je taj bluetooth zlo koliko troši a nigde ne piše.
Znam da zbog Mi Band 6 mora da upali GPS u telefonu da mapira stazu.
Uskoro cu uzeti Garmin Fenix 8 i telefon vise ni ne nosim na trčanje. Samo mi smeta nosim zbog muzike

FHD+ je FHD+, 2k je najveca rezolucija koju 25u ima, takodje je zovu QHD+.

Evo mogu da kažem da je obični s25 top uređaj i plus na sve to je baterija
Bome, vrh SOT. Vidim da nemaš Instagram i TikTok, a navodno oni najviše crpe. Jel to standard, ili light perfomance mode?

Ima ljudi koji izlaze sa takvim SOTom, dok neki drugi jedva navuku 4-5h(bezz da gejmaju na njemu), pa ni sam ne znam šta bi mislio jel mu baterija odlična, il će ga se trebat nadopunjavat.

Ja se već neko vrijeme razmišljam šta da uzmem, s25, Iphone 17, ili da čekam s26 pro. Unatoč šta će imat Exynos, kažu da će taj njihov proc jer je 2nm navodno biti dosta bolji po pitanju baterije/efikasnosti, a i prvi geekbench rezultati su dosta dobri.

Bome, vrh SOT. Vidim da nemaš Instagram i TikTok, a navodno oni najviše crpe. Jel to standard, ili light perfomance mode?

Ima ljudi koji izlaze sa takvim SOTom, dok neki drugi jedva navuku 4-5h(bezz da gejmaju na njemu), pa ni sam ne znam šta bi mislio jel mu baterija odlična, il će ga se trebat nadopunjavat.

Ja se već neko vrijeme razmišljam šta da uzmem, s25, Iphone 17, ili da čekam s26 pro. Unatoč šta će imat Exynos, kažu da će taj njihov proc jer je 2nm navodno biti dosta bolji po pitanju baterije/efikasnosti, a i prvi geekbench rezultati su dosta dobri.
light perfomance mode mi je uključen. Ja sam uzeo s25 i pogodio u centar. Pogotovo što ima ova promocija. Meni izađe 50e i tarifa i tel. mjesečno na 24 rate. Odluka je na tebi.

Pa evo na prethodnoj strani imaš primjere pa donesi zaključak, kod mene baterija skroz bzv, kod @Jovkesm npr baterija kida, od slučaja do slučaja, od korisnika do korisnika, od telefona do telefona 🤷🏻‍♂️ pričam za ultra modele, ali realno mislim da je ista stvar i za ostale modele u seriji

Pa evo na prethodnoj strani imaš primjere pa donesi zaključak, kod mene baterija skroz bzv, kod @Jovkesm npr baterija kida, od slučaja do slučaja, od korisnika do korisnika, od telefona do telefona 🤷🏻‍♂️ pričam za ultra modele, ali realno mislim da je ista stvar i za ostale modele u seriji
Imam uporedo i mali s25, mada čami u fioci već oko mesec dana, ali za to vreme dok sam ga koristio, podjednako me odusevila baterija kao i na Ultri. Manji je kapacitet, ali manji i ekran i rezolucija. Ima negde u temi unazad screenshotova, probacu da pronadjem.

Ne bi uzeo Exynos S seriju ni da mi poklone
Sećam se previše dobro S9+ sa Exynos, kakva kanta od uređaja ono je bio pakao, jedini telefon koji sam prodao posle 2,3m

Nije mi jasno šta se dešava sa ovim assistant apps
Google assistant, Gemini se podešeno šta traže apps kažem "Hey Google" pali se gore desno zelena ikonica, kažem nešto odmah se ugasi zelena ikonica, nemam pojma više šta da probam?
Pošto ta dva ne rade upalim Bixby, nekad radi nekad ne
Svaki put se pojavi dole na komandu "HI Bixby" I nekad čim krenem nešto da kažem samo nestane
Ne kapiram u čemu je problem?

Koliko je ovo loše rešeno oko personal assistant apps
Google assistant ne podržava srpski, stavim na engleski, pali se Gemini na komandu "Hey Google"
Gemini podržava srpski, stavim srpski kao primarni ništa se ne dešava na komandu "Hey Google"
Bixby nema srpski
Često mi dok vozim treba odgovor na nešto mnogo bolje me naravno razume na srpskom iako odlično znam engleski
ChatGPT razgovor radi npr savršeno ne znam jel ima neka opcija da se aktivira glasovnom komandom? Ima opcija u default apps da se stavi ChatGPT za glavni assistant.
Ne radi loše ni Gemini razgovori na srpskom ali džabe kad ne može bez kliktanja dok vozim da se aktivira.
Bixby koliko vidim beskorisna app, jako loše prepoznaje moj naglasak engleskog
U suštini ubedljivo najbolje rade ChatGPT, svašta nešto zanimljivo mi nađe što sam ranije morao da guglam 20 min
Kako vi koristite te personal assistant u vožnji?

Iako iskkljucujem Gemini zainteresovao si me.Moj S24U je na engleskom.Ukljucio sam Gemini i pricao na srpskom.Odgovor je bio kao kineskinja na srpskom.Pokrenuo sam probu preko ikone.Malo smesno ,ali radi nekako.

Moze li se smanjiti izlazna veličina fotografija koje pravi kamera na telefonu?
S25+ UI 8.0

Imam uporedo i mali s25, mada čami u fioci već oko mesec dana, ali za to vreme dok sam ga koristio, podjednako me odusevila baterija kao i na Ultri. Manji je kapacitet, ali manji i ekran i rezolucija. Ima negde u temi unazad screenshotova, probacu da pronadjem.
Da li na Ultri koristiš QHD+ rezoluciju ili defaultnu FHD+ ?

Nazad
Vrh Dno