Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Zavladala je opsta nekultura ophodjenja i svi prete i svi mogu da te tuze za jedan dinar i da ti salju izvrsitelje. I posle ti nude svoje usluge !? To je svakome iritirajuce, postizu kontraefekat i plus su bezobrazni. Ranije je bilo da do 5000 din. ne moze niko da te tuzi. I svi se navadili da im placas neka odrzavanja njihove imovine, pa i banke za "odrzavanje racuna". A i nemamo mnogo izbora sto se tice provajdera, pa im se moze da se bahate.

Orion je po tom pitanju prilično prevarantska firma. Evo moj slučaj od pre 11 godina.

Raskinem ugovor i vratim sve što treba. Platim naravno sve račune. Posle oko godinu dana dobijem opomenu od oriona da imam dugovanje za poslednji račun (koji sam naravno platio).

1759314478182.png
Ulogujem se na portal pošto sam još imao pristup, uradim screenshot gde se vidi da je račun plaćen i samo im to prosledim na mejl. Mrzelo me da skeniram uplatnicu jer se lepo vidi da je plaćeno kod njih.

1759314601395.png

Ne dobijem nikakav odgovor na mejl naravno. Ali, godinu dana kasnije dobijem:

1759314686857.png

Naravno, oteram ih u tri lepe sve zajedno. Orion nikada više neću uzimati u obzir kada biram provajdera a ove lihvare sam samo obavestio da pokrenu postupak za potraživanje jer em imam dokaze da je plaćeno em je zastarelo.

da, da... ja se taman obradovao kada mi je agent rekao da razvlače optiku dve ulice od mene, ali posle ovog cinculiranja, sa njima nikad ništa ubuduće.

Meni istekao ugovor izgleda (izgubio sam svoj primjerak, nikad mi nisu poslali kopiju iako sam tražio više puta) i niko ništa, samo se povećala cijena. Kad pogledam ovo što trenutno nude, po ovoj cijeni se čak više isplati da zadržim stari metro supersonic nego da ganjam popust, bar dok se ne riješi pitanje prodaje firme.

Imam sa Orion ugovor 6 meseci 0 dinara + 24 meseca po nekoj ceni. Dakle, ukupno 30 meseci.
Septembar je bio 25 mesec i upravo mi je stigao račun uvećan za 299,97 dinara.
Paket se zove: SUPERSONIC NET METRO Q3 2023 internet paket do 2.5 Gb
I sada košta 1824,47 dinara.

Jel ovo neko redovno poskupljenje ili im se sistem istripovao?
U svakom slučaju im šaljem žalbu.

Aaaaa....evo našao sam, sitan tekst, pa još jedna stranica uz račun.
Elektronski račun, QR kod na vrhu, skeniram, platim, dole i ne gledam. Da je na papiru, sigurno mi ne bi promaklo.
Šta da se radi.

Prošli put su mi vratili staru cenu, a sada mesecima nisam ulazio u temu, sve radi bez greške, pa nisam svraćao. A račun, vidim iznos, nisam ni provalio da ima druga strana. Za pola godine, 1800 dinara razlike, preživeću :)

Muka će da bude posle tih 6 meseci, cenkanje, jer mi je druga opcija SBB coax koji ljudima u komšiluku više ne radi, nego što radi. Nisam pratio, možda je stigla Telekom optika, jer je ormarić na početak ulice postavljen pre nekoliko godina.

Ugovor sam rskinuo i sve isplatio i rutere vratio, stiže mi danas sms i da im dugujem još 6000 din. Preuzmem meil i vidim da me duže za ne vraćene rutere. Srećom sačuvao sam slip račun i broj pošiljke, sve slikam i pošalje i vidi se put pošiljke i da im je uručena, bilo je popodne oko 17h. i ništa ne odgovoriše. Čekam sutra.
Otkazni rok je bio mesec dana i to bi bilo 14.8 do 14.9 i nakon toga imam 8 dana da vratim rutere, oni su ih dobili 18.9.
Sad dobio sam i jednu kovertu gde piše da je raskid ugovora 1.9. i ako sad oni računaju taj datum 1.9 onda jesam zakasnio sa vraćanjem. I sad šta je šta ko bi ga znao, izgleda da je otkazni rok od 30 dana samo priča da te zbune i da pošalješ rutere kasnije i oni da ti otmu još para. Videću kako će da se završi.

Kada mi istekne ugovorna obaveza, da li će da mi naplate "povezivanje" za prelazak na prepaid?

Orion je od 01.10. poceo korisnike da prebacuje iza NAT-a bez ikakve najave. Korisnicka podrska, a kasnije i Sluzba za korisnike odbili su da daju obrazlozenje i rekli da navodno nije moguce da vrate javnu IP adresu. Pokrenuo sam proceduru za raskid Ugovora i najavljeno mi je da cu placati penale jer oni nisu nista prekrsili.

Tehnički i nisu. Nigde u ponudi ili ugovoru nemaš navedeno da imaš javnu IP adresu.

Za pravna lica je takva stavka uglavnom deo ponude, pa bi u tom slučaju bilo kršenje ugovora.

Je l' ima neko optiku od ostalih operatera, a da mu je TV only paket preko Oriona? Ima li Orion samo televiziju u prodaji sa slotovima za android i smart tv?

@nagard A jel imaš ti Google ili search funkciju po Benchmark forumu??

Naravno da radi preko drugih provajdera u Srbiji.

Orion je od 01.10. poceo korisnike da prebacuje iza NAT-a bez ikakve najave. Korisnicka podrska, a kasnije i Sluzba za korisnike odbili su da daju obrazlozenje i rekli da navodno nije moguce da vrate javnu IP adresu. Pokrenuo sam proceduru za raskid Ugovora i najavljeno mi je da cu placati penale jer oni nisu nista prekrsili.
Ovo je očekivano, s obzirom da su dobili dosta novih korisnika. Meni još uvek adresa nije iza CG NAT, na optici sam. Ali verujem da će i nama uskoro zavrnuti to. Mislim da Tailscale može da nadomesti nedostatak javne IP.

Nigde u ponudi ili ugovoru nemaš navedeno da imaš javnu IP adresu
Mislim da je ranije pisalo i to u ponudi. Moguce da prikljucke iz tog perioda nece menjati.
Sto se tice cene za prelazak na prepaid, najbolje da ih pitas. Tu spada i mesec dana "gratis". Pise - povezivanje, ali si vec povezan.

Ja placam racune unapre po X meseci nisam dobio nikakvo obavestenje da ce biti povecanje, niti su mi rekli u poslovnici zadnji put kad sam uplacivao, i sad stize racun an 299.00 posaljem reklamaciju kazu pa imali ste na saju i uz e racun, proslih par puta kad su ovo radili lepo su korigovali da se ne menja, sad nece da mrdnu prstom...

Zakasnili smo mesec dana za reklamaciju 🙄

Iz kog segmenta dobijaš ip adresu sad? Da li ti je ona koja piše u ruteru ista kao kad pitaš gugl koja ti je adresa?

Нек' је срећно и берићетно

ODOBRAVA SE u skraćenom postupku sprovođenje koncentracije učesnika na tržištu koja se
tiče sticanja pojedinačne kontrole od strane privrednog subjekta Preduzeća za telekomunikacije
Telekom Srbija AD, sa sjedištem na adresi ul. Takovska 2, Beograd, Republika Srbija, matični
broj 17162543, nad privrednim subjektom Orion Telekom WiFi doo Beograd, sa sjedištem na
adresi Naselje Zemun Polje, Mala pruga 8, Zemun, Republika Srbija, matični broj 21216674, na
osnovu Ugovora o kupoprodaji, zaključenog dana 04.06.2025. godine.

Нек' је срећно и берићетно

ODOBRAVA SE u skraćenom postupku sprovođenje koncentracije učesnika na tržištu koja se
tiče sticanja pojedinačne kontrole od strane privrednog subjekta Preduzeća za telekomunikacije
Telekom Srbija AD, sa sjedištem na adresi ul. Takovska 2, Beograd, Republika Srbija, matični
broj 17162543, nad privrednim subjektom Orion Telekom WiFi doo Beograd, sa sjedištem na
adresi Naselje Zemun Polje, Mala pruga 8, Zemun, Republika Srbija, matični broj 21216674, na
osnovu Ugovora o kupoprodaji, zaključenog dana 04.06.2025. godine.
Šteta. Neko je pisao da je i A1 u igri da ih kupi. Bolje oni da ih kupe....sad će da roknu računi u 7000

Nisam siugran šta će biti. Telekom je otkupio i Globaltel. Cene jesu porasle, ali su i dalje najjeftiniji.
U svakom slučaju, sad mi je jasnije zašto su izbacili N1 iz ponude.

Nisam siugran šta će biti. Telekom je otkupio i Globaltel. Cene jesu porasle, ali su i dalje najjeftiniji.
U svakom slučaju, sad mi je jasnije zašto su izbacili N1 iz ponude.
Şvi ostali imaju na istim mjestima gdje Orion ima najbolju optiku puno slabije ponude za triput više para. Nema teoretske šanse da ne podignu cijene da se uklapaju sa ostalom njihovom ponudom, tj. da budu više nego duplo u odnosu na sadašnje.

Şvi ostali imaju na istim mjestima gdje Orion ima najbolju optiku puno slabije ponude za triput više para. Nema teoretske šanse da ne podignu cijene da se uklapaju sa ostalom njihovom ponudom, tj. da budu više nego duplo u odnosu na sadašnje.
Možda. Ali i Globaltel koristi infrastrukturu mts-a, pa nije usklađena ponuda. Doduše, ne znači da u nekom trenutku neće.

Nazad
Vrh Dno