Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Ima i toga, oko 2008 je Fejsbuk stupio na snagu i to je manje vise godina kada je mejnstrim ekipa krenula da koristi internet. Trebalo im je vremena da stignu do IMDBa.

Počeo sam da gledam Dexter:Original Sin

Progutao prvih pet epizoda za dan.

Nisam očekivao ovo. Baš fino pokazuju razvoj likova i njihove priče.

Baš su dobro uradili likove, Batista precrtan😂 čak i Masuka donekle.

Em fizički em gluma, gestikulacije i ostalo. Odličan je Original Sin

Jel može to da prati neko ko nije gledao ništa od Dextera? Ja jesam gledao samo prvu sezonu originalnog Dextera, supruga ni to.

Možes pa posle nastaviš samo. Ne spojluje previše mada spojluje ali su to stvati koje su ok da znas unapred.

Zasluženo 🙌

Prilozi

• Screenshot_20251002-114212.png
    Screenshot_20251002-114212.png
    806.6 KB · Pregleda: 131
Postavljen prevod za drugu epizodu pete sezone serije “Rage”.

IMG_4892.jpeg

Uživajte!

Pala repriza The Night Of posle 9 godina. Nekako mi je ostala u sećanju kao jedna solidna priča, posle reprize šta ja znam, fino prikazan propali sistem američkog pravosuđa i jak negativan uticaj na okolinu osumnjičenog pojedinca ali tu se priča završava. Riz se nije nešto snašao u ulozi ali je zato Turturro razvalio. Sve u svemu mršava 7ica.

NCIS: Origins (2024 - )
1. sezona
nije loša. dosta vuče na to da je trebalo da se zove "Postanak agenta Gibsa". kako god, NCIS franšiza uveliko preteruje sa ceđenjem suve drenovine (pored ove i orginalne aktuelne su i Sidnej i Toni i Ziva)

Star Trek: Strange New Worlds (2022 - )
3. sezona
sve u svemu, nisam zadovoljan ovom sezonom. u dosta epizoda samo odjednom, takoreći iz čista mira, reše problem i brzo svedu kraju priču. 6. epizoda je ubedljivo najbolje ocenjena verovatno samo iz razloga što je u pitanju kapetan Kirk, inače realno nije toliko bolja od većine epizoda sa ocenom 7+. takođe ima i suptilnog mešanja Doctor Who, a najjače mi je na kraju onaj fazon Captain Marvel.

p.s. zaboravih da u prethodnoj poruci za seriju Bitten navedem da ima novih frizura i u poslednjoj sezoni. sezone koje se razlikuju po frizurama 😂

Završio Dextera Original Sin

Baš su dobro odradili seriju.
VIdim da je bila planirana i druga sezona ali mislim da bi bila suvišna.
Ovako prva sezona originalnog Dextera se lepo naslanja na ovaj prequel

Jedinu zamerku koju imam, koja mi je baš onako upala u oči je kako je Dexter uspeo
celu onu sportsku halu i onaj lokal sa igricama da isprazni da bi napravio scenu za ubistva.
Samo sam čekao da neko uleti. Ogroman prostor teško da baš niko ne prođe i da su oba prostora baš kompletno prazni i sl :ROFLMAO:

Plus što ja makar imam problem da em što imena nema teorije da im popamtim (Do Hyeon-soo vs Do Hae-soo vs Baek Hee-seong) em što su mi fizički maltene svi isti i treba mi bar 10 epizoda da počnem malo lakše sa ih razlikujem ko je ko i ko je kome šta 😁😁
Ovo je živa istina. Toliko puta sam se kanio da pomenem, ali rekoh sebi, možda je do mene... Zato ih manje-više izgebavam, fimove naravno.

A ovo za Paradise. Meni je serija prijala, iako mi je početak bio na granici za gašenje, valjda iz razloga što se puno ne udubljjujem u sinopsis, a u glavi već imam sliku (uglavnom levu) neke buduće radnje filma-serije. Ali lagano me navukla i zadovoljan sam viđenim iako nisam u tim sf-dystopian vodama. A pošto sam u zadnjih nekoliko godina lagano navučen kao dete na cuclu kroz par odgledanih serija, ovaj Silo mi dođe kao logičan izbor, ali mislim da mi ne bi išao.

Iz istog razloga ne gledam Korejske serije a naročito ne filmove iako verujem brojnim komentarima koji kažu da su dobri.

A ovo za Paradise. Meni je serija prijala, iako mi je početak bio na granici za gašenje, valjda iz razloga što se puno ne udubljjujem u sinopsis,
Serija je na granici "gledljivo" / "negledljivo", izuzetno loš kvalitet pisanja. Taj tip serija koje zavise od toga da svaku epizodu imaju kao neki mini-tvist su generalno najniži rang serija i čista jeftina zabava za široke narodne mase.

Ogledao sam do kraja tu prvu sezonu jer apsolutno nemam ideju šta drugo bolje/manje loše da gledam a sledeću sezonu nema šanse da ću gledati.

@Martin Mystere Nisi gledao ni Parasite? 😱

Khmm tema je o serijama 😀
The terminal list Dark Wolf dobar prequel Terminal list . Početak eksplozivan sredina malo mlitava ali pitka i kraj kako dolikuje. Jaka 8ica.

A Thousand Blows
Mislio sam da je u pitanju mini serija, ali na kraju poslednje epizode ima trejler za sledeću sezonu. U suštini, ovo je parafraza Warrior-a: dok u tamo imamo Kineze i kung fu u kriminalnom miljeu San Franciska, ovde gledamo par Jamajčana i boks isprepletanih sa kriminalnim miljeom Londona (kao bonus tu je i Jason Tobin koji glumi u obe serije). Vrlo gledljivo, produkacija je odlična, priča ima neke dobre ideje, ali mnogi aspekti ostaju nerazrađeni. Stephen Graham odličan u svojoj ulozi,
ali kako serija odmiče sve više postaje sporedni lik:
nakon prve epizode očekujete do kraja veliki obračun dvojice aktera, ali od toga ne biva ništa, možda bude nešto u nastavku.

Za pohvalu je uvodna špica sa sve muzičkom temom, uvek volim kvalitetan intro koji ne moram da preskačem:

Ukupna ocena 7/10.

Serija je na granici "gledljivo" / "negledljivo", izuzetno loš kvalitet pisanja. Taj tip serija koje zavise od toga da svaku epizodu imaju kao neki mini-tvist su generalno najniži rang serija i čista jeftina zabava za široke narodne mase
Slažem se. To i meni jako smeta kada naletim na takav tip serije, ali ovo mi je na neki način bilo nešto "novo" za moj ukus i ispala mi fina zabava.

Monster S02

Prijatno iznenađen i za koplje bolja na svim nivoima od prosečnog mi Dahmera.
Nisam očekivao ovakav rad najviše iz razloga jer sam gledao dokumentarce ranijih godina, pa i poslednji (netflixov) dokumentarac koji nije da sam odlepio za njim ali je bio sasvim korektan čini mi se.

Sam početak, možda prve dve-tri epizode mi nisu toliko bile ubedljive, međutim od pete epizode kreće ono pravo. Dvojac koji je glumio braću Menendez i Javier Bardem u ulozi oca su tri osobe koje su izdominirale i pokidale u ovoj seriji.

Cela Menendez priča je završena, odnosno deluje da je u nekom stand by režimu, ali mislim da je ovde odavno stavljena tačka, još onog dana. Iako se kroz seriju stiče takav utisak da je glavni mogući triger, upravo ona strana koja je postala i žrtva
. Mislim da je tu došlo do malo veće umetnikčke slobode autora, odnosno malo više ubačenih insinuacija koje nisu dokazane, niti ih je moguće dokazati, a opet su predstavjene kao relevantne stvari, radi emocionalnog efekta, jer kako je prikazana uloga oca u celoj priči pre bih drugoj sezoni dao naziv Monster: The Jose Menendez story.
8/10

Što se Ed Geina tiče, da ne pomisli neko da će da gleda serijal kao dokumentarac - priča jeste bazirana na istinitom događaju, ali 50% stvari je fikcija. Neke stvari se nisu nikad dokazale, samo su pretpostavke logične.

Svakako drži pažnju i sviđa mi se odabir glumca, Čarli je pokidao, doduše, pravi Ed Gein nije bio ni približno ovako građen ;D

Čarli me je baš iznenadio sa ovom ulogom. Gluma za oskara.

off-topic pobrisan. bez deljenja poena ovog puta

Одгледао целу другу сезону, делује да је мало лошија од прве свеукупно. Није серија која одише квалитетом, класична трешина, али добро дође за разбибригу. Снимљена је коректно па нема претерано CGI, аутомобили нису a la бураго него сцене ударања, експлозија су снимљене часно.
7,5/10

Složio bih se i sa komentarom i sa ocenom. Ne zahteva posebnu pažnju pa je s te strane limunadica klasična, ali zabavno je odrađena.

Nazad
Vrh Dno