Koncept multivalutnih računa je odavno razrađen, tako da bi glupo bilo da im to bude izgovor. Ostaje svakako da sačekaš knjiženje.Mada kapiram da je to problem sto je jedan racun za dve valute al je RSD osnovna valuta tog racuna
Koncept multivalutnih računa je odavno razrađen, tako da bi glupo bilo da im to bude izgovor. Ostaje svakako da sačekaš knjiženje.Mada kapiram da je to problem sto je jedan racun za dve valute al je RSD osnovna valuta tog racuna
pise ti na aliexpressu, ne koriste evro ni dinar, ekskluzivno dolar, trostruka konverzija se desila iz eur-rsd-usdHmmm novina sad sa visa virtual. Imam 3000 din, i 30 evra, platim nesto preko aliexpressa 9.50 evra, meni banka rezervise 9.62 evra.
Kao da su primenili dva kursa (EUR → RSD, pa RSD → EUR). Po ovim njihovim porukama koje stizu imao sam 6515.40 RSD (jer sabiraju rsd i eur), stigla mi notikacija da je uplaceno 9.50 evra, i da mi je ostalo 5375.44 RSD. Znaci 1139.96 RSD mi je skinuto, podeljeno sa 9.50 EUR dodje 119.9958 kurs. Kad podelim 1139.96 / 9.62 dodje kurs 118.5 kolko je njihov klasican kupovni kurs. Opet ne kapiram sto ne skine cisto 9.50 evra sa EUR nego mi radi konverzije a placam u evrima i imam evre, al ajd da sacekam knjizenje, mozda se tu ispegla, pa da se opet smaram sa njima. Mada kapiram da je to problem sto je jedan racun za dve valute al je RSD osnovna valuta tog racunai da su se oni zastili po ugovoru opstim uslovima da smeju da rade dvostruke konverzije, vidim da se dosta pozivaju na referentni kurs i da oni po meni moraju da rade konverziju sa EUR -> RSD pa RSD -> EUR
![]()
meni je poznato da otp nema multivalutne racune osim ako nije neki stariji paket racun.Koncept multivalutnih računa je odavno razrađen, tako da bi glupo bilo da im to bude izgovor. Ostaje svakako da sačekaš knjiženje.
Zasto mi onda od banke stigne notifikacija da je naplaceno 9.50 evra?pise ti na aliexpressu, ne koriste evro ni dinar, ekskluzivno dolar, trostruka konverzija se desila iz eur-rsd-usd
meni je poznato da otp nema multivalutne racune osim ako nije neki stariji paket racun.
ne tacno, imas opciju eur usd i rsd ali kada odaberes eur ili rsd izbaci ovaj ekranKolko znam skine $ ako ja promenim valutu na aliexpress u USD,
Heh ja to npr kad menjam valute na ios aliexpress aplikaciji ne dobijam. I uvek sam drzao eur i npr na yettel gde mi je master kartica vezana za devizni eur racun odatle skida onolko kolko treba u evrima tacnije kolko je na checkout u evrima na aliexpressu, i slaze se aliexpress cena, notifikacija koja mi stigne od yettela i reservacija sve je ista cifra.ne tacno, imas opciju eur usd i rsd ali kada odaberes eur ili rsd izbaci ovaj ekran
.
ali zapravo kada se odabere eur ne izbaci ovaj ekran?? a kada se odabere dianr kaze da ce uvek biti kao usd??? iskreno pitaj boga sta radi AE zbunjuju ljude maksimalno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari