Šta je novo?

Vojvodjanska (OTP) mbanking

Hmmm novina sad sa visa virtual. Imam 3000 din, i 30 evra, platim nesto preko aliexpressa 9.50 evra, meni banka rezervise 9.62 evra.
Kao da su primenili dva kursa (EUR → RSD, pa RSD → EUR). Po ovim njihovim porukama koje stizu imao sam 6515.40 RSD (jer sabiraju rsd i eur), stigla mi notikacija da je uplaceno 9.50 evra, i da mi je ostalo 5375.44 RSD. Znaci 1139.96 RSD mi je skinuto, podeljeno sa 9.50 EUR dodje 119.9958 kurs. Kad podelim 1139.96 / 9.62 dodje kurs 118.5 kolko je njihov klasican kupovni kurs. Opet ne kapiram sto ne skine cisto 9.50 evra sa EUR nego mi radi konverzije a placam u evrima i imam evre, al ajd da sacekam knjizenje, mozda se tu ispegla, pa da se opet smaram sa njima. Mada kapiram da je to problem sto je jedan racun za dve valute al je RSD osnovna valuta tog racuna :D i da su se oni zastili po ugovoru opstim uslovima da smeju da rade dvostruke konverzije, vidim da se dosta pozivaju na referentni kurs i da oni po meni moraju da rade konverziju sa EUR -> RSD pa RSD -> EUR :D
pise ti na aliexpressu, ne koriste evro ni dinar, ekskluzivno dolar, trostruka konverzija se desila iz eur-rsd-usd
Koncept multivalutnih računa je odavno razrađen, tako da bi glupo bilo da im to bude izgovor. Ostaje svakako da sačekaš knjiženje.
meni je poznato da otp nema multivalutne racune osim ako nije neki stariji paket racun.

• Like
Reagovanja: uji
pise ti na aliexpressu, ne koriste evro ni dinar, ekskluzivno dolar, trostruka konverzija se desila iz eur-rsd-usd

meni je poznato da otp nema multivalutne racune osim ako nije neki stariji paket racun.
Zasto mi onda od banke stigne notifikacija da je naplaceno 9.50 evra?
Lepo pise 9.50 EUR. Lokacija Aliexpress.com Luxembourg.
Kolko znam skine $ ako ja promenim valutu na aliexpress u USD, pa onda mi logicno da radi konverzije jer ce da mi stigne notifikacija kolko je naplaceno u dolarima, pa ce raditi konverzije. (Mada da budem iskren nisam isprobavao sa ovom karticom nista sem EUR / RSD)

Uveli su multivalutni racun koji je samo za Visa Virtual kartice: https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/debitne-kartice/virtuelna-kartica/
"virtuelna kartica nije povezana sa vašim osnovnim tekućim računom (npr. onim na koji primate platu), već sa posebnim dvovalutnim računom u dinarima (RSD) i evrima (EUR), što povećava bezbednost."

Kolko znam skine $ ako ja promenim valutu na aliexpress u USD,
ne tacno, imas opciju eur usd i rsd ali kada odaberes eur ili rsd izbaci ovaj ekran
.
ali zapravo kada se odabere eur ne izbaci ovaj ekran?? a kada se odabere dianr kaze da ce uvek biti kao usd??? iskreno pitaj boga sta radi AE zbunjuju ljude maksimalno

Prilozi

• IMG_2018.png
    IMG_2018.png
    55.8 KB · Pregleda: 19
  • Like
Reagovanja: uji
Pomešao si zbog dinara. Ali nije u mogućnosti da naplati u RSD, ali u EUR jeste. Ipak, cene u evrima su naduvane, pa je uvek bolje odabrati USD i osloniti se na kartičarski kurs. Tako da je moj predlog Stivenu da to ubuduće radi, tj. da plaća u dolarima. Svakako, to nije problem ovde, isključivo je do OTP-a što je rezervacija ispala veća.

Za multivalutni račun je objasnio Stiven na šta smo mislili, virtuelni je takav. Jeste relativno nov koncept u OTP-u, ali nisu ga oni izmislili, pa zato smatram da bi to bio glup izgovor za probleme. Ma sve i da su ga oni izmislili, situacija je laka za rešavanje: ako je valuta dinar, naplati sa dinarske partije, u suprotnom sa devizne.

• Like
Reagovanja: fiy
ne tacno, imas opciju eur usd i rsd ali kada odaberes eur ili rsd izbaci ovaj ekran
.
ali zapravo kada se odabere eur ne izbaci ovaj ekran?? a kada se odabere dianr kaze da ce uvek biti kao usd??? iskreno pitaj boga sta radi AE zbunjuju ljude maksimalno
Heh ja to npr kad menjam valute na ios aliexpress aplikaciji ne dobijam. I uvek sam drzao eur i npr na yettel gde mi je master kartica vezana za devizni eur racun odatle skida onolko kolko treba u evrima tacnije kolko je na checkout u evrima na aliexpressu, i slaze se aliexpress cena, notifikacija koja mi stigne od yettela i reservacija sve je ista cifra.

Od jutros pokusava app da se updatuje, dodje do 95% i tu zabode. Svaka im cast.

Isto se i meni dešava. Na play prodavnici nema info da su pustili novu verziju.

I sad sam potpuno odsecen od bankinga. Ne mogu da se ulogujem na web jer nemam kako da generisem token. Ne mogu u mobile jer ne uspeva da predje 95%. Slepci.

Uspelo iz drugog pokušaja, posle gašenja i pokretanja aplikacije uz malo čekanja na 95%. Verovatno preopterećenje...

Ja evo na dva telefona, par puta gasio app, pa pokretao ponovo, uvek ostane na 95%. Kod supruge sam namerno ostavio na 95% jos stoji vec pola sata.

Kod mene proradilo.

Od danas u mBankingu počela je kampanja preporuke do kraja meseca uz uslov da preporučeni prenese zaradu do 15. novembra i svaka strana dobija po 5000 dinara.

Do 15.12. treba da bude uplata zarade.

Nazad
Vrh Dno