Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Moram double post ali evo jedan pro tip ako vec "muljamo" sa USA PP:

potrosite $3.99 one time fee na Parachute app for iOS (ima i mac verzija ako vam je lakse) i bekapujte kompletan iCloud u lokalu cisto iz predostroznosti - da se Vlasi ne dosete i ne banuju nam naloge. Ova aplikacija vam downloaduje full res slike sa iclouda na telefon privremeno, bekapuje full res slike (plus burst, live, raw..) i sve fajlove sa iclouda na vas hard disk u lokalu/google drive.... Posle prvog bekapa radite samo inkrementalne apdejte, ne skida sve ponovo.

Necu da ostavljam link, pronacicete lako.

Realno, male su sanse da ce da nesto tako katastrofalno kao full ban da se desi ali ja npr imam 11-12 godina fotki i ovo je prvi put da radim lokalni bekap. Sad iako mi banuju nalog ili npr traze da dodam drugu karticu ili slicno nece mi biti zao da predjem na drugi nalog.
Da su te hteli banovati zbog “muljanja”, odavno bi te banovali zbog kršenja Terms of Service - koristiš US Apple ID sa lažnom američkom adresom + gift cards.

U ovom slučaju sa PP, jedino ko te moze banovati jeste PP.

Ja zato koristim odvojen Apple ID za AppleCare+, za svaki uredjaj (i zbog kasnije prodaje da moze neko da nastavi da place).

Klinac je slomio danas običnu 13_icu, imam AC+ koji plaćam recimo godinu dana. Gde je najbolje da odnesem fon?

Meni nije jasan koncept ove kupovine, odnosno da li mogu paralelno da koristim i AC+ na Nemackom nalogu i drugi srpski nalog za ostale servise koje plaćam (jeftiniji su nego u Nemačkoj)… kako da iskoristim oba benefita?

Ukratko, możeš ako ne plaćaš One već samo AC plus za telefon 😃

Meni nije jasan koncept ove kupovine, odnosno da li mogu paralelno da koristim i AC+ na Nemackom nalogu i drugi srpski nalog za ostale servise koje plaćam (jeftiniji su nego u Nemačkoj)… kako da iskoristim oba benefita?
Možeš. Na nemačkom plati AC+ a na srpskom budi ulogovan i koristi druge servise. To što nisi ulogovan na nemački ne znači da nisi pokriven. Bitno je da plaćaš.

Kad se doda Paypal za prvo placanje... ne moze se skinuti ako se ne dodaju druge metode placanja...

Izgleda da Apple balance vise uopste nije opcija.

jeste opcija, čak se ljudi bune što ne mogu da podese da prvo troši pejpal

Uvek prvo troši balans

Moze pls neki link ka izvoru?

Panicim po malo...

Dodao sam jos jedan uredjaj preko 3 i za njega nije skinuo sa balansa )kao ni za druge) iako stoji balans...

S tim da balans ne moze da se spusti dole, samim tim ako ima balansa uvek to prvo koristi (sem za prvo placanje AC). Ja sam to tako shvatio.

Za kupovinu AC mi je skinuo sa PP a posle sam kupio neku app i za nju je skinuo sa balansa

Problem mi je i sto ne mogu da obrisem Paypal... kaze da postoji aktivna pretplata vezana za njega.

isto, probaj da kupis neku app jeftinu, trebalo bi da skida sa balansa

da prijavim i ja sam korisio sms virtual za americki broj, otvorio paypal, povezao karticu i platio godisnji plan AC+, posle se izlogovao i usao na svoj nalog, sve u redu

jel sad mora da se uzme AC+ sa theft and loss , opcijom, nema vise bez?
U Americi mora, a u Evropi imas i opciju bez theft and loss, ali dodje te isto para kao da platis u Americi sa Theft and loss, a to je 11.99 eur. U Evropi je sa T&L 14.99 eur.

Da li to znaci da sa potvrdom iz supa iz Srbije mogu da odem npr u beč i trazim telefon da mi daju? Ili kako to vec funkcionise?

IMG_9848.png
Budite opeezni sa AppleCare One... dodao sam Gospodjij telefon, pa se ulogovao nazad sa njenim nalogom...

Sad nemam pojma sta da radim. Ako ga izbace iz One, da li ce moci da se vrati na mesecnu pretplatu?

Ovo je vrlo interesantno, pošto je Apple, koliko razumem, zamislio da ovaj vid zaštite funkcioniše tako što uvek moraš da budeš logovan, na dotičnom uređaju, sa identičnim Apple nalogom koji je vezan za Apple One pretplatu. Više nije moguće da se pretplata kupi preko jednog, kao za Apple care plus plan, a onda izloguje i koristi drugi, a ovaj sa pretplate samo dopunjava gift karticama.

Ključno pitanje za tebe, a verovatno i Apple, da li si napravio Family i tu ubacio i Apple nalog od supruge, te da li oni omogučavaju da se u okviru Apple One ubace uređaji koji su u okviru jednog Family naloga 😃
Tako nešto bi praktično bilo idealno i fer prema korisnicima 😃

Ne pomaze Family Sharing. Eksplicitno mora da je isti nalog.

Na kraju sam morao da se ulogujem sa svojim nalogom... obrisao je gospodji Notes (napravio sam iCloud backup, tako da ih ima na webu...). Mozda sam mogao da izbegnem tu zvrzlamicu.

Iskreno to je već nebulozno pošto je smisao da svi u porodici plaćaju nazovi povlašćenu cenu 😃

Pozdrav! Kupio sam AW SE 3 i pokušao da aktiviram AC+ i to sa karticama : yettel banke,raiffeisen,otp,komercijalnom i austrijskom sparkase. Pokušao sam sa srpkim nalogom i sa nalogom napravljenim na austriju. Dođe do koraka plaćanja, i kad kliknem potvrdi kaže nisu u mogućnosti da nastave proces. Ne znam više šta da uradim, molim vas da mi kažete ako neko zna

Ne može sa našim karticama više. Treba ti kartica austrijske banke ako ćeš preko tog naloga austrijskog. Naš ne može jer kod nas nema AC. Po pisanju sa prethodnih strana, najčešći metod je USA Apple nalog, USA paypal kao payment method u taj Apple nalog i onda može. Kontam da bi moglo na isti način i sa nalozima neke druge države gde je AC dostupan. Ima i još par alternativa, prelistaj temu.

Nazad
Vrh Dno