Šta je novo?

Amazon Fire TV

ИРИС и ЕОН могу да се инсталирају на сваки бокс. За DeX - ваљда ће се појавити неко да га користи.
Углавном људи користе google chromecast да би повезивали телефон са боксом. Хромкаст углавном најбоље ради на гугл сертификованим боксовима.
Hvala puno na odgovoru!

This is the first Fire TV model not running Amazon’s Android-based Fire OS. Instead, it runs Amazon’s in-house Linux-based Vega OS.
The new OS, debuting on the Fire TV Stick 4K Select, is remarkably fast but comes with a major catch: for enhanced security, users can no longer sideload apps, limiting downloads to the Amazon Appstore.

Amazon Nemačka i Austrija: 55€

Poslednja izmena:

Amazon Nemačka i Austrija: 55€
Sad sam proverio, za ng 2024/2025 u DE sam platio FS 4k Max gen2 koji je po svim karakteristikama jači od ovog uređaja 49€. Svi se izbezobrazili, jedino ako ovaj na nekim akcijama bude 40€.

Više nije pitanje ni cene, sad je VegaOS koji nije Android kao stariji FireOS...

Mene zanima kako je resen dolby vision na linux based.
To bi moglo da otvori neka vrata da ekipa iz coreelec i slicni nesto iskombinuju.

A to sto se tice sideloada, mislim da ce biti potrebno svega dan i po da neko dobije root pristup i nadje foru za sideload.

Rešeno je vrlo elegantno. 😋
Hvala lepo prijatno i doviđenja.
Vidićemo kakva će budućnost biti za te uređaje, ali bez DV, to je upitno. Pogotovo što se pojavljuje i DV2.
Znam da apsolutna većina korisnika ne mari, a verovatno ni ne zna ništa o tome, ali ne može to da košta isto koliko i konkurencija, da ima manje formata i da je zaključano na jedan store.

Pa upravo to, ja prvi ne marim, oba stika su mi ubodena u televizore koji ni ne podržavaju DV, ali neću da im budem test platforma za novi ekosistem a da plaćam punu cenu.

Ako se nisam nešto “prespojio” razumeo sam (ne iz ovog teksta) da bejzik uređaji dolaze sa Vega OS a premium sa androidom… Novi kjub bi trebao da bude na androidu.

Neće puštati update na stare Stickove? Imam 2kom 4k Max, valjda neće da mi ih prebace na taj Linux OS...

Ako se nisam nešto “prespojio” razumeo sam (ne iz ovog teksta) da bejzik uređaji dolaze sa Vega OS a premium sa androidom… Novi kjub bi trebao da bude na androidu.
Novi cube kao gen4 ili misliš na trenutni gen3?

@TwistedMind
Nov uređaj, valjda u oktobru ili novembru izlazi na svetlost dana.

@Salac UE
Pre par dana sam video da je ponovo moguće blokirati apdejt, postaviti third party launcher i još što šta… obavio odmah na FS 4K max prve genercije. Sve radi kako treba…

mislim da ce biti potrebno svega dan i po da neko dobije root pristup i nadje foru za sideload.
Na koju "foru" misliš da radi sideload Android aplikacija?? na OS koji nije Android-based? 🤣

Sa nekim od Android emulatora za Linux? Pa uz sve to da emulator bude dostupan kompajliran za ARM arhitekturu i da ima GPU akceleraciju interfejsa i video decode...

Na koju "foru" misliš da radi sideload Android aplikacija?? na OS koji nije Android-based? 🤣

Sa nekim od Android emulatora za Linux? Pa uz sve to da emulator bude dostupan kompajliran za ARM arhitekturu i da ima GPU akceleraciju interfejsa i video decode...
Meni je dovoljan samo Kodi, a on ima i za linux.
Takođe postoji i stremio.
To inače nije linux nego linux based, a ostaje da vidimo šta to znači.
Nekako mislim da će moći android app normalno jer mi nema smisla to ograniče. Morali bi da traže svim velikim igračima da naprave app za njihov sistem. To je ok za netflix, hbo, apple, disney, spotify... ali će i to da potraje. Onda dolazimo do sekundarnih poput plexa (možda su i oni veliki igrač) ili game streaming servisa poput nvidia (da, znam da imaju svoj servis luna)
Njihova prodavnica je inače sakata u odnosu na google PS, a onda da očekuju da će neko da potrči da pravi app za ovo. Nije tu stvar samo pravljenja app, to mora i da se verifikuje pre objave. ostalo bi im 9 aplikacija ukupno.

To inače nije linux nego linux based, a ostaje da vidimo šta to znači.
Sve živo je "Linux based", i sam Android i Tizen OS i WebOS i... Pitanje je koji "app framework" koriste za aplikacije a to diktira koliko hoće ili neće biti dostupno aplikacija. Pa eto Kodi i dalje nemaš za Tizen OS...

Nekako mislim da će moći android app normalno jer mi nema smisla to ograniče. Morali bi da traže svim velikim igračima da naprave app za njihov sistem. To je ok za netflix, hbo, apple, disney, spotify... ali će i to da potraje

Steaming aplikacija za SmartTV-ove i box / stick / dongle su u većini slučajeva i onako web aplikacije zamotane u minimalan "native" wrapper tako da se lakše "port-uju" za neko novo okruženje. "Samo" ako postoji finansijski "incentive" da se i to relativno malo truda odradi nije problem da se napravi na brzinu. A ne sumnjam da je Amazon "podmazao" sve te koje si naveo da podrže njihove nove uređaje.

Plus Amazon svakako balansira između toga da bi najradije da svi gledaju samo Prime Video i kupuju "addons" pakete za HBO, Hulu i šta već sve nude i toga da uređaji budu dovoljno privlačno za kupovinu prosečnom ameru.
Njih dostupnost aplikacije (van tih obaveznih velikih igrača) ne zanima toliko koliko prodaja / renta content-a i da uđeš makar jednom nogom u njihov ekosistem.

Sve živo je "Linux based", i sam Android i Tizen OS i WebOS i... Pitanje je koji "app framework" koriste za aplikacije a to diktira koliko hoće ili neće biti dostupno aplikacija. Pa eto Kodi i dalje nemaš za Tizen OS...

Steaming aplikacija za SmartTV-ove i box / stick / dongle su u većini slučajeva i onako web aplikacije zamotane u minimalan "native" wrapper tako da se lakše "port-uju" za neko novo okruženje. "Samo" ako postoji finansijski "incentive" da se i to relativno malo truda odradi nije problem da se napravi na brzinu. A ne sumnjam da je Amazon "podmazao" sve te koje si naveo da podrže njihove nove uređaje.

Plus Amazon svakako balansira između toga da bi najradije da svi gledaju samo Prime Video i kupuju "addons" pakete za HBO, Hulu i šta već sve nude i toga da uređaji budu dovoljno privlačno za kupovinu prosečnom ameru.
Njih dostupnost aplikacije (van tih obaveznih velikih igrača) ne zanima toliko koliko prodaja / renta content-a i da uđeš makar jednom nogom u njihov ekosistem.
Pa na kraju se sve slazemo ;)
U tom poslednjem slucaju koji si naveo, uredjaj treba da mi daju dzabe. Kao sto se stampaci prodaju sa minusom (navodno).

Može li neko da postavi link do verzije skyshowtime apk koja provereno radi na firetv 4k max? :)

Има ли неко одговарајући Mouse Toggle апп који ради на 4к Макс? Пробао сам неке на који сам наишао и не раде. ОС 7 је систем.

Има ли неко одговарајући Mouse Toggle апп који ради на 4к Макс? Пробао сам неке на који сам наишао и не раде. ОС 7 је систем.

Да се надовежем , успео сам да подесим уз помоћ овог:

У суштини након инсталације апп мора кроз АДБ шел-а да се одради рестарт конкретног процеса…

Nazad
Vrh Dno