Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Postavljen prevod prve epizode pete sezone serije “Rage”

IMG_4892.jpeg

Uživajte!

Dept. Q​

Ne znam da li je fazon u tome i kome to može ići u prilog, da su se epizode scenaristima ili kome god plaćale po epizodi, jer mi je prosto nestvarno da jedna serija može biti ovoliko razvučena. Nijednu epizodu nisam uspeo odgledati do kraja u toku večeri, svaka su sam završavao naredno veče.

I sam početak bio je problematičan, pre svega zbog ironično-ciničnih dijaloga u kojima se svi likovi prepucavaju međusobno. To me je toliko nerviralo da sam u jednom trenutku bio blizu da prekinem gledanje. Ok, krenulo je nekim boljim tokom, ali ubili su sa razvlačenjem i prežvakanjem, posebno sa tom nesrećnom poslednjom epizodom. Tipična skandi serija (ali na ovakvu još nisam naišao), na škotski način. Jedino što Škoti pariraju sa glumcima i dijalozima.

Highlight serije je definitivna rola od nekoliko minuta mlađanog Lyla Jenningsa sa video trake. A svakako najveći promašaj je odnos Merritt Lingard sa "Sam Haigom", odnosno sa odraslim Lyle Jennings-om. Mukica, nije ga prepoznala dok se zabavljala sa njegovim bratom, nego je mislila da leže sa Haigom

Ova trenutna po mom mišljenju previsoka imdb ocena serije mi nikako ne ide u glavu, ako bi dobro zažmurili,. ne bi trebala imati više od mršavih 7/10, ali moj subjektivni osećaj 6/10.

Одгледао прву сезону серије Раге (slow horses) - фино то изгледа. Препорука за гледање онима који још нису погледали.
Узгред - велико хвала @Shomi22 на одличним преводима.

Ja Alien Earth gledao više kao parodiju i prijala je u tom smislu. Inače Smoke prolazna ocena, Egerton razvalio ulogu ostalo je meh.

Krenuo da gledam novu seriju na HBO "Task". Smorio se i prekinuo na pola prve epizode. Videcu mozda da joj dam jos jednu sansu.

Daj sansu ali nije nista posebno.

Prva sezona Wednesday završena. Super je serija odrađena. Dijalozi su mi hit i taj crni humor.

Izašla mi je serija u preporučenima posle gledanja Severance. Slična tematika i tako to.

Prve dve sezone ok.
Od treće sezone serija ide u totalno drugom pravcu i postaje negledljiva skoro.

Od nečega što je trebalo da bude neki scifi/thriler/drama pretvoriše seriju u limunadu napravljenu sa vodom iz močvare.

Sva sreća da su epizode ~30 minuta, da su po sat vremena bile batalio bi.

Nemojte da vas zavara ocena na IMDB, ne vredi ni pola toga.

Ja tek nakon čitanja ove teme i vaših preporuka, odnosno anti-preporuka nisam načisto da li gledati nešto ili ne prilaziti istom ni u ludilu i pritom ne mislim konkretno na ovu seriju već generalno.

Što bi rahmetli Đole rekao "jedni je kude, drugi hvale, treći kažu - e moj brale..."

Ja tek nakon čitanja ove teme i vaših preporuka, odnosno anti-preporuka nisam načisto da li gledati nešto ili ne prilaziti istom ni u ludilu i pritom ne mislim konkretno na ovu seriju već generalno.

Što bi rahmetli Đole rekao "jedni je kude, drugi hvale, treći kažu - e moj brale..."
Pa Alien Earth je neviđeno smeće od serije
Toliko gluposti u scenariju, glumi, sem par momenata serija je -10/10

Nemam pojma niti me lično interesuje kakva je serija jer nisam ni mislio da je gledam, samo sam komentarisao da je teško steći utisak o tome da li nešto gledati ili preskočiti (ponavljam, mislio sam generalno a ne konkretno na A:E) kada je nekima 10/10 a nekima -10/10.

Zavisi koliko redovno pratiš ovu temu i koliko zapazaš koji ljudi izgleda još u životu nisu naišli na seriju da im nije bila dobra 😁

Da. Treba debelo iskustvo iz ove teme da se zna koje preporuke poslušati a na koje raditi naopako! :D
Elem pomenuti Upload takođe batalio nakon prve sezone a i to je bezveze potrošeno vrijeme!
Izašla S03 Alice in Borderland
Gleda li iko?

Zavisi koliko redovno pratiš ovu temu i koliko zapazaš koji ljudi izgleda još u životu nisu naišli na seriju da im nije bila dobra 😁
Ja kao neko ko je dugo ovde sam pohvatao čiji ukusi se uglavnom poklapaju sa mojim a čiji su dijametralno suprotni ali nekom novom ko tek dođe kako bi se informisao preostaje samo da puca sebi u glavu i poštedi sebe analize i pitanja "i koga sad da slušam".
E sad, koliko ne razumem one koji u životu još nisu naišli na seriju da im nije bila dobra toliko, iskreno govoreći, ne mogu da razumem ni one kojima u životu nijedna serija nije bila dobra i kojima je najbolja ocena "meh, može da prođe, mada (sad ide gomila pisanije o nedostacima)"...

Moje mišljenje je da ko je "odrastao" na Alien serijalu filmova ni u ludilu neće ovu seriju okarakterisati sa iole pozitivnom ocenom, da ne upotrebim neku težu reč.
Mlađima će se verovatno svideti, pošto je serija u ovom novom WOKE shit fazonu, meni jok.
Od novog što trenutno gledam, potpuno otkrovenje mi je Lee Pace, uopšte ga do sada nisam primetio, a pogledao sam dosta filmova u kojima je glumio (većinom pod maskom, verovatno sam ga zato i propustio), ali čovek je baš dobar glumac.

Moje mišljenje je da ko je "odrastao" na Alien serijalu filmova ni u ludilu neće ovu seriju okarakterisati sa iole pozitivnom ocenom, da ne upotrebim neku težu reč.
Mlađima će se verovatno svideti, pošto je serija u ovom novom WOKE shit fazonu, meni jok.
Zato i kažem da nisam ni mislio da je gledam jer mi je u startu to mirisalo na ceđenje suve drenovine i pokušaje da se nešto izmuze na račun imena.

Tek od skoro sam se bacio da gledam serije, a Foundation me je zaintrigirao, jer su ga uradili na konto Isaka Asimova (a nisu). Ali je gledljiv, za razliku od Alein-a. A ove serije ću pogledati sigurno, hvala za tip.

Ja sam bas mislio da gledam Alien seriju, ali sad se vec premisljam, jer em je ovde popljuvana, ortak je ozbiljno popljuvao, a nije preterano tezak u smislu ukusa (dok god nije woke), a i ocene na imdbu ne ulivaju poverenje, tako da mislim da cu je "staviti na policu", pa mozda nekad i odgledam ako mi bas dune.

Sto se Lee Pace-a tice i meni je otkrovenje lik. Prvo sam ga primetio u Foundationu, a odgledao sam i Halt and Catch Fire gde je isto odlican. Lik bas ima "pojavu" na ekranu.

Alien earth je bas lepo tehnicki uradjen, neki glumci nisu losi, ali je posle prve epizode bazirao se iskljucivo 95% na decu androide i ta price mi je jako tanka i losa, skoro da nista nisu uradili na izgradnji sveta u kome se desava, politike itd, jako tanko da je gotovo smesno da za ovako veliku seruju nemas glavni pricu razradjenu i pisce dobre (ovo nema puno veze sa woke sto neki ovde spominju) jednostavno glavnog scenarija nema ili je smesno tanak.. ot jest sama ideja serije je ravna nuli, sto je steta je rje tehnicki i vizuelno odlicno uradjeno!!!
Ne bi preterivao sa ocenama ali svakako je 5.5/10 od mene, gledaju je i dalje uz nadu da ce otpustiti sve pisce i dati nekom proverenom

PS: ako zele da poprave 2gu sezonu, jako lako ubiti svu decu androide, ok mogu ostavit tu glavnu, prebaciti se u mode kreiranja sveta u kom se serija odvija i definisat seriju na borbi izmedju korporacije gde je preostalo "dete android" samo pijun u igri, izgraditi interesantne likove na celu korporacija

Poslednja izmena:
Da. Treba debelo iskustvo iz ove teme da se zna koje preporuke poslušati a na koje raditi naopako! :D
Elem pomenuti Upload takođe batalio nakon prve sezone a i to je bezveze potrošeno vrijeme!
Izašla S03 Alice in Borderland
Gleda li iko?
E, bas ti hvala za info, taman da pogledam nesto... Iako je druga sezona slabija od prve, nadam se da su se popravili u trecoj.

Почела друга сезона, после 4 епизоде делује исто као и прва сезона, забава без мозга и кратко трајање од 30 минута по епизоди.
Све у свему, коме се свидела прва, свидеће му се и друга, коме није, неће ни сада.

Ja kao neko ko je dugo ovde sam pohvatao čiji ukusi se uglavnom poklapaju sa mojim a čiji su dijametralno suprotni ali nekom novom ko tek dođe kako bi se informisao preostaje samo da puca sebi u glavu i poštedi sebe analize i pitanja "i koga sad da slušam".
E sad, koliko ne razumem one koji u životu još nisu naišli na seriju da im nije bila dobra toliko, iskreno govoreći, ne mogu da razumem ni one kojima u životu nijedna serija nije bila dobra i kojima je najbolja ocena "meh, može da prođe, mada (sad ide gomila pisanije o nedostacima)"...
Potpuno si u pravu, ja kada bih se rukovodio ovde sta ko pise i komentarise, a mnogima bre nista, ama nista ne valja, nijednu seriju ne bi trebalo da odgledam. Ima nas raznih, neko gleda na kompu, neko na ovom, na onom, ova serija je odradjena vrhunski, a to sam i naglasio. Gledati ovo na ekranu od 77", sa vrhunskim ozvucenjem, daje izuzetan dozivljaj barem meni, a onaj ko kaze da nije vizuelno i audio dobro odradjeno, te slaba gluma, te radnja nikakva, e sad ***. Neki ovde hvale animirane serije, sto je za mene nepojmljivo, neki drame, kazem, ima nas raznih. Gledaj shodno svojim afinitetima, sta drugo reci.

Nazad
Vrh Dno