Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Fantastic Four prijatno iznenađenje
Sasvim dobar film bez woke gluposti
Šteta što nema glavnog negativca više baš je dobro urađen.
Glumačka ekipa sasvim korektna

+1 za Weapons, odličan light horror i nešto drugačije u ispijenom žanru. I prvi film istog režisera, Barbarians, je super i (meni makar) više zastrašujući.

Nije, taj film je jedno slučajno remek delo, od milion scenarija, glumaca koji su zamenjeni i ideja o Gladys, na kraju je sve slučajno došlo na svoje.
Katarzičan, neke scene su me podsetile na Hereditiary a pri kraju na Bring Her back.
Šteta što na kraju nije bio segment Gladys

Steta, al bi film trajao 3 sata onda 😄

Kontam da mozda tu neku pricu cuvaju za nastavak, tj prequel.

Ta nedorečenost je baš po mom ukusu, nije random da nema smisla, taman dovoljno da služi priči, ne bih ja tu ništa dodavao.
U Bring Her Back mi je taman nedorečenost o poreklu rituala i kaseta i što ne znamo kako sve to funkcioniše, jer kroz film skapiramo da ni Laura ne zna šta radi i nije neka zla mastermind veštica, već je samo očajna.
Gladys je fenomenalna u Weapons, znamo dovoljno o njoj da je parazit i po meni je bolje što su se na kraju fokusirali na uticaj njenog boravka na dete i traumu kroz koju on prolazi gde mora biti roditelj svojim roditeljima, nego da su nam dali informacije o njenom poreklu i objašnjavali njene moći.

Jedini prequel/sequel koji bih voleo da vidim je o radnicima u prodavnici i ostalim meštanima kojima nije bilo čudno da jedino dete koje nije nestalo dolazi svakog dana da kupi 20ak konzervi supe i nosi tako one kese kroz grad do kućerine bogu iza nogu.

Ne kazem da je nedorečen, daleko od toga kompletno je raspetljan i sve je jasno. Samo me zanima njezina priča i to baš me zanima. Isto kao i u Bring Her Back. Mada ta mistika i daje na težini.

Da Tetci trebaju deca za finalni ritual gde se pretvori u Megan Fox i sa biljkom iseta iz kuce. I onda krece segment uciteljica/cale.
Gde uspevaju da savladaju zaposednute odrasle ali ih deca krenu rastrzati i samo prestanu. Odjavna scena Megan u avionu cirka proseko i drzi slomljenu grancicu.
Vidim smaraju lika da pravi fransizu od ovoga ali "less is more" kod ovog tipa filma.
Zeleli smo da nam polupani Ridli objasni Inzenjere iz Aliena pa gle sta smo dobili :cool:

Biće film o Gladys.

Da Tetci trebaju deca za finalni ritual gde se pretvori u Megan Fox i sa biljkom iseta iz kuce. I onda krece segment uciteljica/cale.
Gde uspevaju da savladaju zaposednute odrasle ali ih deca krenu rastrzati i samo prestanu. Odjavna scena Megan u avionu cirka proseko i drzi slomljenu grancicu.
Vidim smaraju lika da pravi fransizu od ovoga ali "less is more" kod ovog tipa filma.
Zeleli smo da nam polupani Ridli objasni Inzenjere iz Aliena pa gle sta smo dobili :cool:
Ćuti samo neka štancuju Aliena, ostalo mi 10 minuta poslednje epizode kad su ukućani odlučili da se vrate kući sunce im...

The Devil's Advocate

Kakav film, nisam ga baš davno gledao niti razumeo kako treba dok sam bio mlađi, koje je stvari prokletstvo novac i moć većini.
Keanu kako je ovde dobro odglumio, posle Google i vidim da mu je ubrzo posle tog filma umrla prvo čeka pa posle 18m i žena i prosto se vidi da je od tad to drugi čovek.
Kakve bi te uloge ređao da se to nije desilo.
Ali čak i posle tih trauma je ostao prizeman i dobar čovek veliki humanista.

Нико да прокоментарише Naked Blood, који сам претходно препорућијо... хммм..

Ово је на трагу Braindead од Питер Џексона (једног од најбољих филмова свих времена)
само мало луђе

Relay

Auh... Da podelim i moje mišljenje koje se u potpunsoti poklapa sa par gore navedenih. Iako je prvih pola sata obećavalo i stvaralo jednu dobru intrigu, vrlo brzo se uviđa dalji rasplet.

Ali ni to ne bi bio toliki problem, koliko sam režiser svesno instruira glumca da “vara” publiku (tj. da igra emociju koja nema nikakvog smisla unutar samog lika, jer on zna nešto što publika ne zna. Sara nema potrebe da glumi paranoju i strah u nekim trenucima, ako je od starta deo šeme. To nije dvostruka igra, to je režisersko navlačenje. Ili oni momenti sa prozora i gledanja sa garaža ili ulice... Naivno. .
Mrzelo me da pustim film još jednom i da pohvatam sve te trenutke, ali bilo ih je. I poslednje trećina filma je baš raspad konstrukcije.
Najbolji trenuci ako izuzmem taj početak su mi bile ulice Njujorka.

5/10

Na početku je prva greška kada mu kažu da je parazitski ološ i orenaglašavanje celog uvodnog slučaja. Kadrovi sa njom su što kažeš amatersko navlačenje gledaoca. Odlična ideja loše izvodjenje.

https://www.imdb.com/title/tt11291274/?ref_=ext_shr_lnk
The Unbearable Weight of Massive Talent
Nikolas Kejdž se sat ipo vremena sprda na svoj račun. Daleko od najbolje komedije ali i dalje dobro.
edit: kako se ubacuje link sa slikom?
У време изласка, био је коректан, у данашње време је отприлике ремек дело у поређењу са новијим остварењима.
7,5/10
Više mi se dopao The Machinist, iako je mnogo skromnija produkcija.

Ja izasao posle pola sata otprilike. Cirkao s nekim propalim piscem koji je preturao po kantama u Manjezu. 10/10 iskustvo.
Andersonova smor fantazija woke levicara revolucionara u borbi sa samim sobom... A ovaj Son Pen se progresivno pretvara u najruzniju osobu na planeti.

E sad ste me baš obradovali 🥲 Sutra idem u bioskop da gledam film. Svuda na netu čitam pozitivne utiske ali ipak vama više verujem.
P.S. inače sam na pola filma Noći Bugija, takodje od Andersona.

Jel ovaj Di Kaprio zan da prihvati ulogu u nekom filmu koji traje ispod 2 sata....

Kaprio u filmu ima cerku koja je mladja od njegovih devojaka... :D

Đavoji Advokat kakva filmčina. Verovatno sam ga gledao kad je izasao jer se ničega nisam sećao ali su me pucali fleševi u nekim scenama. Remek delo.

Svaka čast kome je pao na pamet za reprizu. Da li ćemo gledati ovakve filmove iz buduće produkcije? Teško

Pogotovo dijalog u toaletu na kraju filma.

Nazad
Vrh Dno