Šta je novo?

Indukcione ploče za kuvanje

Bio je serviser iz bosa pregledao moje instalacije u redu su, pregledao napon ploce ureduje, ploca dobija struju kako treba sve je lepo povezano.
Zasto tako radi ni on ne zna, ali kaze da tako ne treba da radi i da ce me zvati do kraja nedelje ili on ili iz bosa, da li ce popravljati ili zameniti za drugu videcemo, poslace mail serviser pa cu znati do kraja nedelje sta i kako ce dalje
jedno pitanje opet nevezano za ovaj gubitak snage, nadam se da će vam to riješiti. Pošto ova ploča nema okvir, koliko je osjetljivija na udarce od one za klasičnim inox ramom, budući da su ivice direktno izložene? estetski jeste ljepše ovako, vjerovatno je lakše i za čišćenje, ali me brine to što nema nikakvu "zaštitu".. naravno da bih vodila računa ali opet ta ploča treba da služi meni a ne ja njoj 😅

Samo ako padne nešto veoma teško, oštro, pod savršenim uglom, kao što se meni desilo.

jedno pitanje opet nevezano za ovaj gubitak snage, nadam se da će vam to riješiti. Pošto ova ploča nema okvir, koliko je osjetljivija na udarce od one za klasičnim inox ramom, budući da su ivice direktno izložene? estetski jeste ljepše ovako, vjerovatno je lakše i za čišćenje, ali me brine to što nema nikakvu "zaštitu".. naravno da bih vodila računa ali opet ta ploča treba da služi meni a ne ja njoj 😅
Sa sivim okvirom da kupis to jest lajsnom, ako ti padne serpa tiganj nece ti pomoci, samo pazljivo polako i vodis racuna, ja hteo da kupim prvo tu sa lajsnom, ali mi serviser iz bosa reko ako ti padne serpa lajsna ti nece pomoci, vise je estetika pa kome se sta svidja.
Valjda ne zongliras serpe i tiganje dok kuvas :ROFLMAO:

Pre nekoliko dana supruga je vadila teglicu meda iz elementa iznad ploče, ispadne joj i ode ploča. Ploča ima 7 godina ali nastade nepotreban trošak i zamena.
Srećom, najveće oštećenje je nedaleko od ćoška, pa je ploča i dalje funkcionalna, polepio sam je selotejpom dok ne kupimo novu.

Pouka je - ne držati teže predmete u elementima iznad ploče, bilo indukcione bilo staklokeramičke.

U teoriji, stako može da se zameni. Samo je pitanje isplativosti. Ako ti ne smeta izgled, možda možeš da uzmeš staklo i sa totalno druge ploče. Neće šare biti iste, ali u teoriji, bi trebalo da radi (ako je iste debljine i ako nema rupa za prekidače, nego su na dodir).

U teoriji, jasno nam je da je staklo samo izolacioni materijal između šerpe i elektronike. Meni bi možda i bilo prihvatljivo ali lepšu polovinu neću ni da pitam :LOL:
U praksi, za minut sam našao ploču koja ima iste pozicije "ringli" to jest nacrtane krugove istih veličina i pozicija, ali problem je sa tasterima, njih bismo morali da nabadamo na slepo, što nije realno, ili da ih nekako iscrtamo.
Cena takvog zahvata bi bila 50-tak evra za staklo plus mog vremena ko zna koliko. Cena nove ploče je 200-tinjak.
Ja sad i da poklonim svoju elektroniku nekom servisu, čisto sumnjam da bi se neko toga prihvatio, osim možda kao hobi projekat.

Samo ako padne nešto veoma teško, oštro, pod savršenim uglom, kao što se meni desilo.
Ne mora da bude teško i oštro, ako je sa dovoljne visine i pod savršenim uglom. :cry:

1758710511025.jpeg
Bio sam ubeđen da se to jaaako retko događa, da su ploče baš otpone na udarce, kao Magic7Lite, pa eto dogodilo se mesec dana od kupovine.

Pouka je - ne držati teže predmete u elementima iznad ploče, bilo indukcione bilo staklokeramičke.
+1
U radni deo iznad ploče prekomandovane supe u kesici, keks i plastične kutijice.

Mi smo dobro prošli. Samo zakačili ćošak. Da je imala lajsnu sa svih strana, ne verujem da bi bilo nešto.

1758716054254.png

Evo mog slučaja, i predmeta koji je prouzrokovao štetu. Verujem da bi i ova bočica sa začinima iz gornjeg posta bila sasvim dovoljna za isti ishod.

Prilozi

• IMG_20250924_154709.jpg
    IMG_20250924_154709.jpg
    157.5 KB · Pregleda: 45
Raspitajte se u zvaničnim servisima za cenu samo stakla, zamenskog.
Može se desiti da je zamena isplativa.

U mom slučaju, Soća je bio jeftiniji i brži (skoro duplo brži, jeftiniji možda 20%) od zvaničnog Electrolux servisa. Samo za nabavku stakla; zamenu sam uradio sam, poslić od 5 minuta kada se ploča izvadi. Inače, ja moje ploče ne pričvršćujem, samo ih ubacim u rupu u radnoj ploči. Tako mogu da ih vadim kad i kako hoću, i da lepo očistim oko njih.
Pozdrav

Pa da to...

Ako se samo staklo ploče razbije, istražite cenu zamene za original.
Ne mora biti papreno.

Kolega je dobio na poklon novu Gorenje razbijenu indukcionu ploču.
Novo staklo je bilo 20-ak % cene nove ploče, a zamenu je uradio sam.

Ja imam i sa i bez lajsne, i sada uzimamo za novi stan sa lajsnom iskljucivo, jer nam je ista spasila kuhinju od tecnosti kojaje iskipela iz serpe. :)

Pozdrav
Da javim zvali su me iz bosovog servisa da idem da uzmem papir za zamenu ploce ili povrat novca, pa da nosim u radnji da izaberem ili plocu ili novac. Pitao sto tako radi ploca, odgovor servisera tako radi kao stedi energiju, ja mu odgovorio ne verujem, sta da sam kupio ves masinu bosovu i da ne prima vodu i da ne okrece sta bi rekli tako radi stedi vodu i struju.
Moze sad pomoc koju plocu da kupim bosovu a da ne stedi energiju ili ti koj model da izaberem serije 6 da radi normalno.

Pa nije da imaš izbora kod Boša u seriji 6. Sve su varijacije na temu, sa okvirom, bez okvira...
Ako se ovako ponaša svaka, biraj drugog proizvođača.

Nazad
Vrh Dno