Pogrešno razmišljanje jer ti struju trošiš pa trošiš a gas ne možeš da napraviš a struju možeš. Orijentacija krova nije problem, to se rešava u dva stringa, manje na istok a više na zapad postaviš i to pravi lepo.
Ne verujem da će nešto konkretno da bude od ovoga što su najavili jer to znači još veću uštedu građana a to se državi ne isplati, bar dok je ova garnitura vlada.
Ako i bude ukidanja deponovanja kilovata (mada mi to nema logike) onda ulaganje u baterije je obavezno.
20.09. vam šaljem godišnji izveštaj koliko je elektrana od 6KW napravila za godinu dana, mislim da je bolje od proseka jer je orijentacija dobra (jug-zapad) ali više o tome za par dana.
Za zimske mesece ako potrosis vise od 1200kWh(ulazak u crvenu zonu), kako ti racunaju to preko 1200?Ostaje da se vidi, ovo mi je prva sezona sa punim zalihama, zavisi i od zime ali sigurno manjak nece da bude. 1800kWh mi je potrebno za zimu, nov-feb, van toga meseci prave dovoljno za sebe.
Da li može elektrana da pokrije višu tarifu kada je oblačno vreme?Nije jer je kilovat u nižoj tarifi i u plavoj zoni jeftinji od vraćenog proizvedenog kilovata (po sadašnjim cenama 3,6 vs 3,9din bez nameta).
Zato se elektrana i projektuje da pokrije višu tarifu i ne gleda se niža uopšte.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari