Šta je novo?

Kombinovana masina za pranje i susenje veša

Stevix

Zapažen
Učlanjen(a)
17.08.2021
Poena
21
Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?

Trazim masinu za pranje i susenje vesasa kapacitetom od minimum 9kg/6kg i 1400 obrtaja. Da li је neko imao iskustva sa nekim od ova dva modela? Koji biste mi vi preporucili?

Poslednja izmena:
Ja sam odustao od Haiera sam zbog susenja jer nema opciju " samo susenje " nego radi sve u cugu tako da je obavezno sortiranje vesa. Uzeli Lg_a ista cena a moze samo pranje pa posle susenje, moja gospoja strpa sve ubaci onu krpicu hvatac boja ako treba. Kada zavrsi pranje izvadi ono sto nije za susenje i prebaci na dry only, odredi program i to je to. Nekako je tako navikla zbog ustede struje a i deterdzenta, nema uvek toliko da bi prala i susila u jednom potezu. Lg ima 5 god garanciju i isto DD motor sa 10 god.

Prosto neverovatno. Da li ste proveravali i na Hon aplikaciji da li postoji opcija samo sušenje?

Da odgovorim samom sebi. Ipak ima.
Hon aplikacija me savrseno ne zanima, da li mislis da se svi snalaze sa tim. Ova moja bi mogla da place uz nju.. A ovo sto je na slici to sve ima i LG ali se rotaciono dugme postavi na dry only i touch screanu izabira to isto sto je po meni mnogo prakticnije nego se zezati sa kojekakvim aplikacijama.

Nemoj da se jediš. Nikoga ja ovde ne osuđujem zato što je potrošio svoje novce kako je želeo i izabrao ono što mu odgovara.

Pitanjce, na postojićoj veš mašini na odvodu imam bespovratni ventil, onaj jednostavni plastični sa gumenom kuglicom koja se podigne kada pumpa krene da izbacuje vodu, spusti kada nema vode.
Na njeno mesto dolazi kombinovana mašina, pa koliko vidim ona iz ventilatora i tog prostora oko grejača nakupljenu tkaninu spira vodom u odvod, pretpostavljam da bi dalje korišćenje bespovratnog ventila bilo problematično, tj tačka koja bi se lako zapušila, ili je iz iskustva bezbedno nastaviti sa njegovim korišćenjem?

• Like
Reagovanja: 5ar
Nemoj da se jediš. Nikoga ja ovde ne osuđujem zato što je potrošio svoje novce kako je želeo i izabrao ono što mu odgovara.
Ma niko se ne ljuti, samo konstatujem da hajde budem skroman mozda 60% ljudi u Srbistanu ne zna sta bi radili sa tim. S obzirom da sam svakodnevno u dodiru sa radnjom koja drzi ektroniku svaki drugi kupac trazi obicne Nokia (Hmd) telefone jer se jednostavno ne snalaze sa novim. Sta ce taj da radi sa masinom koja mora da se pokrene preko aplikacije ?, a masina sve manje "normalnih", sve pametne pagledaj sta ces. To je poenta.

Imam Ariston AQD972F697EUN, ili neku takvu a stariji model - pere 9kg, susi 7kg. Koristimo je 8 godina, u proseku jednom dnevno, u glavnom kombinovano.
Nakon što je supruga eksperimentisala da pronađe koja kombinacija sušenja ja najbolja vrlo smo zadovoljni.
Prošle godine loše sušila i nakon popravke kako je Excalibur opisao sve opet ok.

Imam Ariston AQD972F697EUN, ili neku takvu a stariji model - pere 9kg, susi 7kg. Koristimo je 8 godina, u proseku jednom dnevno, u glavnom kombinovano.
Nakon što je supruga eksperimentisala da pronađe koja kombinacija sušenja ja najbolja vrlo smo zadovoljni.
Prošle godine loše sušila i nakon popravke kako je Excalibur opisao sve opet ok.
Super, posle 13 god. resili smo da je zamenimo jer dosta je odradila svoje. Istu smo imali, radi i sada odlicno ali je pocela da "seta" po kupatilu. Nismo zeleli da ulazemo u servis tako da je sada dosao LG . Vidim da u prodaji ima ista ali neki novi model. Uzeo bih je ali mi je sumljivo sto ima samo dve godine garancije i nigde ne pise gde je proizvedeno. Na staroj , Italy. Isao sam do prodavnice gde je ima i nista ne pise niti prodavci znaju. Tako da videcemo kako ce se ponasati LG.

Kako se LG pokazao za pranje i sušenje? Gužvanje? Primećujete li neku razliku?
S obzirom da je do sada samo dva puta radila pokazala se dobro ( pu pu) da ne ureknem. Pranje je neobicno, nisam imao prilike da vidim tako nesto ali efekat ne izostaje a susenje je bolje. Suseni frotiri, ni malo se nisu izguzvali. Za par dana bice pet-sest puta da se ukljucuje jer smo na odmoru pa ce biti maksimalno koriscenje. Tada cu moci malo vise podataka da dam.
Ovaj model

LG F4DR509SBW​

Poslednja izmena:
Pa i LG je u Kini zar ne, appropo pominjanja Italije.
Na LG se najviše žale na nedostatak tega na vrhu bubnja, pa ako nije idealno balansirana mašina amortizeri hoće brže da propadnu.

Pa i LG je u Kini zar ne, appropo pominjanja Italije.
Na LG se najviše žale na nedostatak tega na vrhu bubnja, pa ako nije idealno balansirana mašina amortizeri hoće brže da propadnu.
Tako je, zasto spominjem zemlju porekla, amortizeri su jedino sto je menjano na Aristonki. Na original amortizerima koji su skinuti je bilo utisnuto " made in Italu" a da ne govorim o svim nalepnicama koje su bile na njoj. Na onoj novoj koja je u prodaji nigde nema zemlje porekla a garancija samo standardna 2 god. LG jeste Kinez sto i jasno pise u deklaraciji ali nemam ja problem sa tim. Zelim da znam sta kupujem. Dok svi proizvodjaci daju pet i vise godina garancije ova je sa najmanje. Zasto ?, nesto mi tu ne stima.

Pazarih Haier HWD80-B14959U1, trebala mi je neka plića koja može da stane pod kuhinjski pult u toj dubini nije bilo prevelikog izbora, Candy, Haier i LG.
LG merkao, ali taj model koji mi odgovara dubinom je nešto lošijih specifikacija. 1200 obrtaja, 7kg veša, a ove na 1400 i 8kg su već dublje.
Candy i Haier su deo iste grupacije, verujem i slične mašine unutra, ali navodno u Haier idu nešto kvalitetniji delovi, plus je garancija 7 godina pa je to prelomilo. Mogao sam proći povoljnije sa serijom 7 koja nema WiFi, lično smatram da bi to bio i pametniji izbor, manje stvari koje mogu da otkažu, ali daleko veći izbor programa i podešavanja koje nudi aplikacija supruzi znače.
Kako suši, preneću kada testiramo, mada primarno će se koristiti pranje, sušenje čisto zimi za peškire i posteljinu, svesni smo mana kombinovanih mašina.

Pazarih Haier HWD80-B14959U1, trebala mi je neka plića koja može da stane pod kuhinjski pult u toj dubini nije bilo prevelikog izbora, Candy, Haier i LG.
LG merkao, ali taj model koji mi odgovara dubinom je nešto lošijih specifikacija. 1200 obrtaja, 7kg veša, a ove na 1400 i 8kg su već dublje.
Candy i Haier su deo iste grupacije, verujem i slične mašine unutra, ali navodno u Haier idu nešto kvalitetniji delovi, plus je garancija 7 godina pa je to prelomilo. Mogao sam proći povoljnije sa serijom 7 koja nema WiFi, lično smatram da bi to bio i pametniji izbor, manje stvari koje mogu da otkažu, ali daleko veći izbor programa i podešavanja koje nudi aplikacija supruzi znače.
Kako suši, preneću kada testiramo, mada primarno će se koristiti pranje, sušenje čisto zimi za peškire i posteljinu, svesni smo mana kombinovanih mašina.

Jel ovaj model ima toplotnu pumpu? Gledam isto Haier najvise zbog garancije. Za sad sam najblizi modelu i pro 7 ili neki electrolux.
Generalno su svi proizvodjaci jako skrti sa informacijama kada su kombinovane masine u pitanju u odnosnu na obicne za susenje.

Kombinovanu sa toplotnom pumpom ovde teško da ćeš naći, LG je počeo na USA tržištu da ih prodaje, za Eu ih nema još uvek.

Baš tako, temperatura u buvnju pri sušenju dostiže i 80 stepeni, i gutaju više energije ali ok je za manje osetljive stvari, posteljina, peškiri, ispomoć zimi, treba biti realan sa očekivanjima.

Ne treba preterivati. Mašine za pranje i sušenje su solodno izolovane i ne zagrevaju ni kubik prostora na dva sata. Jako je malo energije potrebno za taj rad.

Ja imam kombinovanu mašinu vec skoro 10 godina i ne planiram da kupujem ijednu drugu u budućnosti.

Vidi stavarno, Electrolux EW9WN161BCE je model sa toplotnom pumpom.
Naravno i dubina i cena mi se ne bi uklopili, ali lepo je videti da su se i ovde pojavile.

Nazad
Vrh Dno