Šta je novo?

A1 fiksni telefon

csernikmarton

Cenjen
Učlanjen(a)
10.09.2014
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet

Pošto ne vidim posebnu temu za ponudu A1 fiksne telefonije, samo neke komentare tu i tamo, hteo bih da vas pitam da li neko ima od vas da koristi ovu uslugu? Tražimo babi alternativno rešenje za fiksni (background story: već jedno vreme koristi fiksni od komšija koji su umrli, pa su njihova deca dopustila da "privremeno" prebacimo kabl kod babe, jer mts neće da joj uvuče fiksnu liniju), ali pošto živi na selu, ima samo ovu opciju preko mobilne mreže, a i bukvalno samo fiksni treba, ništa internet, mobilni, tv, jer jako slabo vidi.
Ima li neka caka u priči, osim što treba potpisati ugovor na 2 godine?

(Činilo mi se da je i Yettel imao ovakvo rešenje, ali ili su tu ukinuli ili ga baš ne reklamiraju, jer ne mogu ništa da pronađem o tome...)

Kako nema kad nema struje?

Ono sto dobija je bukvalno neki huawei mobilni telefon - klasican, sa SIM karticom, kaci se na 2G mrezu, puni se kao klasican mobilni, jedino sto imas broj iz fiksne numeracije, i sto kartica radi samo na tom podrucju gde je adresa koriscenja fiksnog telefona.

Dakle, baka bi trebala da puni taj telefon, bukvalno kao kad ima neki jednostavan mobilni.

Od početka (Univerzalni servis) davali su VOIP rutere i bežične telefone.
Isprobavali smo ih po raznim prigradskim beogradskim opštinama, neki su radili samo na prijavljenim lokacijama (u širem smislu) neki nisu imali ta ograničenja,

Kada je krenula Fiksna telefonija, par korisnika koji imaju povremene prekide u snadbevanju el. energijom ili imaju kuće bez struje, ih je zvalo i tražilo neku moderniju opremu, upravo to što si naveo, ali dobili su informacije da je oprema i dalje ista.

Ali ako sada imaju u ponudi GSM Huawei telefone onda je to novo za mene i naravno radi i kada nema struje.

@space85 bira se konkretna bazna stanica koja je u blizini adrese, a ako je na primer između dveju njih, onda je pravilo zauzeća ona rasterećenija. To znači da si dostupan samo u vidokrugu dodeljene bazne stanice i van nje gubiš signal.

@uji Dobro znaci nije vezano za tacnu lokaciju, recimo ako se ponese uredjaj sa sobom pretpostavljam imao bih signal bar 2-3 km od kuce.

Pre par dana sam uzeo fiksnu telefoniju iz A1. Dobio sam "fiksni telefon", ali je slušalica toliko tiha da jedva čujem sagovornika. Jačina zvuka je podešena na maksimum. Da li je to do modela telefona ili je samo moj uređaj neispravan?

Prilozi

• 20250918_155651.jpg
    20250918_155651.jpg
    37.4 KB · Pregleda: 62
Pre par dana sam uzeo fiksnu telefoniju iz A1. Dobio sam "fiksni telefon", ali je slušalica toliko tiha da jedva čujem sagovornika. Jačina zvuka je podešena na maksimum. Da li je to do modela telefona ili je samo moj uređaj neispravan?
Ja sam imao prilike da pricam na takvom telefonu i jedva sam cuo sagovornika na drugoj strani prosto los kvalitet telefona

to je obicna SIM kartica u tom mobilnom telefonu? Ako jeste, mozda imas neki stari tel u fioci koji ce raditi bolje od ovog..

Radi SIM iz "A1 fiksnog" u bilo kom telefonu.

SIM za A1 fiksni nema pristup 4G mreži. Podesite telefon da koristi samo 2G mrežu.

Probao sam tako da sam uzeo jedan SIM ruter, ubacio karticu i spojio običan fiksni telefon preko kabla, i tada radi normalno. Znači, problem je u njihovom telefonu. Mogao bih koristiti bilo koji mobilni telefon, ali ako oni prodaju uslugu i uz nju daju fiksni uređaj, onda taj uređaj treba da bude ispravan i da funkcioniše kako treba.

Probao sam tako da sam uzeo jedan SIM ruter, ubacio karticu i spojio običan fiksni telefon preko kabla, i tada radi normalno. Znači, problem je u njihovom telefonu. Mogao bih koristiti bilo koji mobilni telefon, ali ako oni prodaju uslugu i uz nju daju fiksni uređaj, onda taj uređaj treba da bude ispravan i da funkcioniše kako treba.
Jeste, ali niie ti ovo Nemačka. Sta mislis zasto postoje ovi forumi nego da se snalazimo i zaobilazimo probleme. I onda me smatraju čudnim kad uzimam telefone koji su oprobani barem dve godine. Ako se u prve dve godine nije pojavila neka greska to je dobar uređaj.

Ako nekom treba da fiksni korosti kao fiksni, ideja sa jeftinim ZTE ili Huawei mobilnim ruterom koji ima RJ11 izlaz na koji bi povezali fiksni telefon je u stvari odlično rešenje. Naravno ruter u tom slučaju u 2G mod.

pa i taj telefon "radi", po svim standardima.. to sto je tih zvuk je do samog modela, tj tako je napravljen, nije pokvaren. to sto si ti "gluv" 😀 nije njihov problem

Pisao sam im mejl i "puno" su mi pomogli:

"Naime, uz fiksni telefon nemamo u ponudi ruter, a takođe i što se tiče modela telefonskog aparata, postoji samo jedan model na raspolaganju.
Savetujem da, za svaki slučaj testirate SIM karticu u drugom telefonu, kako biste bili sigurni da problem nije do samog uređaja. Do sada zaista nismo imali prijavljenih sličnih problema ili reklamacija na sam uređaj. "

Mislio sam da te uputim na secret codes, ali ih nisam našao za A1210k (Kaer, Airtek, Dove...). To se na dumb Samsungu uvek rešavalo i ako je slabiji zvučnik ili spikerfon, sve se u servisnim podešavanjima našteluje.

Nazad
Vrh Dno