Šta je novo?

Quadcopteri (dronovi) za snimanje iz vazduha

dron radi na dvo celisku bateriju 7,4v.Powerbenk jedno celiska 5v?

DJI Mini 3, ali sa tom jačom baterijom prelazi 250g

To sto bi bio tezi od 250gr,je mozda manji problem od ostalih tehnicke prirode.

Jel se neko interesovao oko kupovine Mini 5 Pro ili ga je neko već kupio? Interesuje me kakav je iz prve ruke :)

Ja se razmišljam da uzmem neki dron za zezanje pre svega, da vidim kako mi se to sviđa i ako budem nekad naučio da mogu da odlučim da kupim nešto bolje. Šta mi preporučujete do nekih 100e za početnika? Tražio sam i po ovoj temi i po internetima i dosta oprečnih predloga postoji.

Neki kažu ne uzimaj ako nema GPS, RTH, izbegavanje prepreka... Dok drugi kažu baš suprotno, klot dron bez ičega da bi naučio da letiš, pa kad kasnije kupiš bolji ako nešto i ne bude radilo od tih "zaštita" da umeš da ga sačuvaš. Ja sad ne znam šta me zanima, žena mi je fotograf i ponekad poželim da snimimo neki predeo gde se nalazimo u divljini. Svestan sam da ne mogu očekivati neki kvalitet za 100e, ali me zanima neki predlog kojim putem krenuti. Da li krenuti od najjeftinijih igračaka od 20-30e ili nešto skuplje gledati, da li klot ili sa nekim "dodacima"...

Uzeo bih na AE ili negde u Nemačkoj ako je jeftinije nego kod nas (pretpostavljam da jeste).

Šta želiš, FPV dron?

Uh, nisam ni sam siguran, zato i pitam ovde. FPV je kada imam naočari? Nisam takav planirao, čini mi se da su teži za letenje ali možda i grešim. Hteo sam nešto "običnije", da probam da li bilo šta mogu da izvedem, pa ako se primim ne bih bežao kasnije ni od FPV.

FPV - ti letiš
Cinematic - On leti, ti mu govoriš gde.
Nažalost, za te pare se nećeš usrećiti. Bolje skupi još malo pa pazari neki polovan mini.

Ovo drugo bih verovatno. Neću davati veći novac od ovoga, nije do toga da skupim, nego sebi za igračku ne bih potrošio više od toga, a verovatno ću ga i izlupati brzo. Ako nema ništa pametno, uzeću neki random sa AE sa što više prodatih komada pa javljam šta sam uradio - ako se neko ne javi u međuvremenu.

Uh, nisam ni sam siguran, zato i pitam ovde. FPV je kada imam naočari? Nisam takav planirao, čini mi se da su teži za letenje ali možda i grešim. Hteo sam nešto "običnije", da probam da li bilo šta mogu da izvedem, pa ako se primim ne bih bežao kasnije ni od FPV.
Imas na Temu dronove sa "kamerom" za 15-20e, npr Xiaomi mini dronovi su odlicni za te pare. Iako su u sustini krs, odlicni su za probu da vidis kako ti ide i da li ti lezi.
Tako sam i ja uradio i videh da je sve super ali kada sam dublje istrazio sta mi sve treba i sa cim sve ide imati ozbiljniji dron u Nemackoj, odustao sam :)
Nadam se da je u Srb manje rigoroznije.

Hvala na predlogu. Daleko sam od toga da bilo šta radim profesionalno ili honorarno, dovoljno mi je svog posla :). A što se tiče letenja za svoju dušu, nadam se da ne mogu da me smaraju previše, naročito u nekim zabitima. No, o tom potom, prvo da pokušam da odlučim kakav tip drona želim da uzmem, pa da probam da se malo igram.

Kakva su vam iskustva sa letenjem u periodu jesen-zima-proleće? Kad je kiša nema letenja sa jeftinim dronovima? Za vetar mi je jasno.

Daleko sam od toga da bilo šta radim profesionalno ili honorarno
Ko je spominjao pro ili honorar :)
Poenta je da ispod 400e nemas nista krsteno, mislim ako uzimas novo.
FPV varijante su jos skuplje

Ili kineske igračke od 30e i to su bukvalno igračke ali da lete lete (tih 20ak metara dometa) ili "ozbiljne" naprave DJI Mini 4K ili DJI Neo ali oni su već tvoj budžet X2 (da ne kažem x3.5).
Za još ozbiljnije 800, 900e.

Ja kad sam isto razmišljao kao kolega gore pre nekih 10 meseci, došao sam sa tih projektovanih 100e na dji neo fly more combo od 360e 😂. Ali moram da priznam da me kolege nisu prevarile, fantastična kupovina, imam gomilu sjajnih snimaka, jedini problem je što nemam vremena za montažu, tj. mrzi me da montiram, iako sam relativno brzo savladao.

Planiram kupovinu prvog drona, izbor je pao na Mini 3 sa RC kontrolerom. Ima li bolji izbor do 500€?

Mozda Potensic Atom 2?
Mini 3 sam zamenio Potensic Atom 4k,to je stari model.Oba su odlicna.
Atom 2 novi model oko 300e mislim da je jos bolji od statog Atoma 4k.

Nazad
Vrh Dno