Šta je novo?

Raiffeisen bank

Kad sam uplacivao novac na racun danas, konfiskovao mi je bankomat jednu novcanicu od 2000 kao zbog sumnji na falsifikat.

Na kraju mi je izbacio slip, kontaktirao sam podrsku i podneo reklamaciju. Rekose da zovem za par dana.

Jel se neko susreo sa ovakvom situacijom?

Inace pouzdano znam da je novac prethodno podignut sa bankomata druge banke.

Kako im se isplati da daju besplatnu Visa Gold?
Blage veze nemam. Eto od skoro počeli tako, a i dalje im je u ponudi Classic Debit. U tarifama im stoji Visa platna kartica i Članarina za Visa Electron, a ne bi me čudilo da mogu i obe.
Kad sam uplacivao novac na racun danas, konfiskovao mi je bankomat jednu novcanicu od 2000 kao zbog sumnji na falsifikat. Na kraju mi je izbacio slip, kontaktirao sam podrsku i podneo reklamaciju. Rekose da zovem za par dana. Jel se neko susreo sa ovakvom situacijom? Inace pouzdano znam da je novac prethodno podignut sa bankomata druge banke.
U tadašnjoj Mobi banci, obratio se preko tvitera pošto je bilo veče, uputili me na call centar, kažem da sam poslao njima fotke slipova ako treba od njih da preuzmu i posle 15 minuta novac je bio na računu.

Blage veze nemam. Eto od skoro počeli tako, a i dalje im je u ponudi Classic Debit. U tarifama im stoji Visa platna kartica i Članarina za Visa Electron, a ne bi me čudilo da mogu i obe.

Ja nisam birao. Kad sam otvarao besplatni račun, tražio sam Visu (bez preciziranja tipa), na šta su mi rekli da moram da otvorim i devizni račun (isto besplatan) da bih dobio Visu (bez precirizranja tipa), jer uz besplatni račun ide samo Dina. Poslali mi nacrt ugovora na mejl i vidim Visa Gold, koja mi je i izdata nakon 8 dana. U ugovoru piše da se ne naplaćuju naknada i članarina, tako da se ne žalim. Par meseci ranije su u istoj ekspozituri članu foruma uz isti tip računa izdali Visa Classic.

Planiram da uzmem nov telefon, broj tj. sim kartica ostaje naravno ista, koja je procedura da aktiviram 'Moja mBanka' aplikaciju na tom novom telefonu, jer je koristim sad na trenutnom (starom)? Da li to mogu sam ili ipak mora da se ide u poslovnicu?

Planiram da uzmem nov telefon, broj tj. sim kartica ostaje naravno ista, koja je procedura da aktiviram 'Moja mBanka' aplikaciju na tom novom telefonu, jer je koristim sad na trenutnom (starom)? Da li to mogu sam ili ipak mora da se ide u poslovnicu?
U aplikaciji postoji opcija da je aktiviraš samostalno, ali u praksi ta opcija ne funkcioniše. Moraćeš da zoveš call centar da ti pošalju aktivacioni kod, ne mora u poslovnicu.

Kartica mora da bude fizički prisutna i da se pristupa preko mobilnih podataka iz mts ili A1 mreže. Za Yettel, WiFi hotspot i druge izvore interneta (kućni/javni), zoveš call centar. Sistem dozvoljava maksimalno dva aktivna tokena. Ako je iskorišćen i drugi slot, operator call centra će morati da ga obriše.

Visa sa iRačuna mi je kompromitovana, po prvi put posle 14 godina korišćenja kartica na internetu.
Koristim linux na kompu i jedina mesta na internetu na kojima tu konkretnu karticu koristim su Ananas i prepaid dopune za mts i yettel. :)

Definitivno dižem ruke od ostavljanja podatka sa kartice na domaćim sajtovima.
Najveći trošak će mi biti cimanje od 30km do najbliže ekspoziture da preuzmem novu karticu.

Meni Visa Debit noćas zloupotrebljena. Blokirao sam je i sad čekam novu (rekoše, tri do pet dana). Podneo sam i reklamaciju za vraćanje novca koji je potrošen tom prilikom. Takođe sam je koristio na Yettelu, Ananasu i još mesta.
Da li je moguće uzeti neku karticu tipa Visa Virtuon, ali da se koristi sa dinarima?

Da li su to visa digital kartice ili visa online, i da li su vam kartice sacuvane na ananas ili nekom drugom sajtu.
Ja za online placanja koristim visa digital i dina digital a onda ih blokiram.
Da li postoji banka gde ips pokazi moze da se koristi bez neta, u raiff app ne moze.

Da li su to visa digital kartice ili visa online, i da li su vam kartice sacuvane na ananas ili nekom drugom sajtu.
Ja za online placanja koristim visa digital i dina digital a onda ih blokiram.
Da li postoji banka gde ips pokazi moze da se koristi bez neta, u raiff app ne moze.
Visa Debit, fizička kartica. Nije iRačun, već stari "paket proizvoda" račun.
Kako do tih digitalnih viza kartica? Da li su dostupne i za ove stare račune?

Visa Debit, fizička kartica. Nije iRačun, već stari "paket proizvoda" račun.
Kako do tih digitalnih viza kartica? Da li su dostupne i za ove stare račune?
Visa digital i Dina digital se dobijaju uz iracun, to su samo digitalne kartice,ne fizicke. Visa digital moze da se ubaci u raipay i da se koristi za placanje po marketima i podizanje na bankomatima.
Uz njih se dibijaju i 2 fizicke Visa online i Dina online i one su dostupne u app banke, takodje iracun.

Ko skida novac? Koji iznos?

Visa digital i Dina digital se dobijaju uz iracun, to su samo digitalne kartice,ne fizicke. Visa digital moze da se ubaci u raipay i da se koristi za placanje po marketima i podizanje na bankomatima.
Uz njih se dibijaju i 2 fizicke Visa online i Dina online i one su dostupne u app banke, takodje iracun.

Samo što se digitalne kartice kod Raiff za par meseci ukidaju.

Meni u app pise da vazi do 2029.
Da li ce i one koje vaze jos nekoliko godina biti ukinute ?

U obaveštenju uz majski izvod piše da se digitalne kartice sa rokom važenja nakon 30.06.2025. neće reizdavati, tako da bi trebalo da ti važi do kraja roka važenja. Mada me čudi takav rok važenja kod tebe, pošto je kod mene bio 3 godine, a tvoj prevazilazi 3 godine.

Uzmite posebnu karticu i račun za onlajn plaćanja i prebacujte sredstva neposredno pre plaćanja. Tako i ako procure podaci ne mogu vam ništa uzeti jer se sredstva zadržavaju veoma kratko. Ili držite karticu blokiranu i odblokirajte samo pred plaćanje.

A na ovim drugim karticama sakrijte bar onaj CVC.
Dobra je stvar što Raiffeisen sad šalje kartice bez tih podataka na njima.

Visa sa iRačuna mi je kompromitovana, po prvi put posle 14 godina korišćenja kartica na internetu.
Koristim linux na kompu i jedina mesta na internetu na kojima tu konkretnu karticu koristim su Ananas i prepaid dopune za mts i yettel. :)

Definitivno dižem ruke od ostavljanja podatka sa kartice na domaćim sajtovima.
Najveći trošak će mi biti cimanje od 30km do najbliže ekspoziture da preuzmem novu karticu.
Na domaćim sajtovima koristim samo Dinu. Nju niko ne "krade". Inače i meni se desilo slično, ali sa mastrecard druge banke. Od tada, samo Dina i to sa posebnog računa, samo za online kupovine na domaćim sajtovima.

Meni je dina na dnu fioke jer je smatram potpuno nebezbednom za bilo kakve transakcije u bilo kom obliku.
Tretiram je kao nuklearni otpad i to sa debelim razlogom. Sve što je domaće po pravilu izbegavam u širokom krugu.

Banka lagano vraća sredstva na MC/Visu kada je neodobrena transakcija u pitanju. Samo treba malo vremena.
Meni je ova Visa na iRačunu služila za online plaćanja u državi, nikad nisam držao više od 5000 din.

Greška je što me je mrzelo da je privremeno blokiram u aplikaciji kada je ne koristim.
Najveći trošak mi je ovde vreme jer moram da idem u susednu opštinu po novu karticu.

Nemam, nažalost. Ugasio sam paušalca prošle godine. Čak i majci je ukinut pristup info portalu gde su se isto videle kartice, tako da sada sa njom funkcionišem na slepo preko izvoda. Ranije kada se ulazilo u biznis do nije bilo žuto, već sivo i nisu bile kartice ovako poređane po klizaču, nego svaka zasebno. Ne znam stvarno zašto ne nestaju ako su blokirane i otkazane. Kada sam išao da gasim omladinski pred vanredno stanje, tada je bila procedura da se prvo otkažu kartice pa nakon toga ode i ugasi račun. Nestale su odmah sutradan. Ne znam šta se tu zbilo i zašto je sistemu potrebno neko vreme to da isprocesuira. Da li će taj famozni 31. oktobar neke stvari da reši, mogu samo da pretpostavim.
Zasto je 31. okt bitan?

Evo iz primera iz njihove dokumentacije kako treba da izgleda, moje je naravno potpuna suprotnostScreenshot From 2025-09-19 22-30-00.pngScreenshot From 2025-09-19 22-30-10.png

Tako je ranije bilo kad se uđe u biznis deo.

Tako je i sada samo ja nemam te slike i opcije i moja kartica je visa debit business online umesto visa business debit, da li je do toga.

Je l' ima proknjiženih transakcija na tim biznis karticama koje bi trebalo da su u stalnoj upotrebi? Ako nema, neće se u biznis delu onda ni videti. Ja sam im odmah promenio pinove pa odradio podizanja sa bankomata posle uplate pazara i tek po prvim realizacijama su se pojavile.

One se vide u biznis delu ali nemaju normalnu sliku niti mogu detalje da im vidim. Na prosloj strani od 3 slike prve 2 su deo za stanovnistvo a treca slika je iz dela za biznis, pogledaj razliku. Zamenjen im je pin odmah po preuzimanju, nemaju transakcije na sebi za sada.

1758315048952.png1758315057266.png

Poslednja izmena:
Sad razumem. Kao što rekoh, Dina i Visa Online su naknadno uvedene (iliti slanje na kućnu adresu). Pre je mogao samo da se otvori Biznis iRačun, a kartice su se tražile i uručivale u filijali. U tom smislu, iako su to faktički iste kartice, zašto za njih nema dodatih slika, pojma nemam, ali to je već do njih. Utoliko me i čudi što ti zbog greške nisu izdali (za njihov sistem kategorički) Vizu i Dinu Debit koje bi pokupio u ekspozituri.

Ja sam dodao moju visu business u raipay ali ne mogu da vidim stanje kao sto mogu kod ovih za stanovnistvo, da li si ti mozda to bio probao i da li ti je radilo?

Nazad
Vrh Dno