Šta je novo?

iOS 26

Nadam se da će ispraviti par stvari, meni na iPhone 13 ponekad zaštuca sekund dva između otključavanja i početka te animacije slaganja ikonica. Safari je lep ali me nervira što je sad all tabs na dva koraka, umesto odmah u ćošku kao što je bilo ranije. I zbunio me je bio Control Centar na momenat, otvorim i čudim se što su mi prekidači za svetlo šareni, jedan ljubičast jedan zelen, kad ono pali preko ikonica za Twitch i Spotify, pa se obojili kroz glass efekat. Sve u svemu sviđa mi se retro vajb, malo poseća na stari skeuomorphic dizajn.
Za otkljucavanje sam i ja primetio da ima delay, mislim da se desava kad face id ne prepozna odma..

Da prijavim još jedan bug ili prosto nisam našao opciju - nedostaje mi opcija Translate u Safariju. Ako neko zna gde se sada nalazi, neka podeli slobodno :)

Mislis ovo?

Prilozi

• IMG_0643.png
    IMG_0643.png
    240.3 KB · Pregleda: 222
Da prijavim još jedan bug ili prosto nisam našao opciju - nedostaje mi opcija Translate u Safariju. Ako neko zna gde se sada nalazi, neka podeli slobodno :)
Nalazi se na istom mestu kao pre, čak mi dole gde piše link automatski se pojavi "translation available"🙂

ja nemam to, mislim imam taj popup ali u njemu nema translate

IMG_3402.png

Nisam ni ja imao. Otišao na apple.de i kliknuo "enable translate" i sad je tu ali samo za podržane jezike.
EDIT: "enable transalte" se poojavilo na mestu kao što je čovek iznad objasnio.

takodje i ovo mi je sada On, ne znam jeli bilo pre ili je doslo sa 26, znam da to mora i Carrier da nesto odradi

IMG_3403.png

Tačno nema više ono deljenje aplikacija po ekranu ili ja ne mogu da nađem.

Kako namestim ovo?
Slušalica za pozivanje mi je pokrivena drugim ikonicama?

Prilozi

• IMG_20250917_190550011_HDR.jpg
    IMG_20250917_190550011_HDR.jpg
    111.6 KB · Pregleda: 145

Prilozi

• IMG_3590.png
    IMG_3590.png
    68.3 KB · Pregleda: 141
iPad je na vrhu prozora imao tri tačkice, na kojima se biralo da li ćeš ceo ekran, leva polovina, desna ili floating. Radilo je i kao drag sa donjeg reda aplikacija preko već otvorene, pored ili floating. To sam poprilično koristio. Sad ima 3 načina rada, ovaj novi windowed apps, stage manager i fullscreen na nivou ios pre 15.

JeL vam se desavava da telefon vibrira na kraju poziva umesto na pocetku,da signalizira uspostavu veze?

Ikonice su ogromne u odnosu na prosli ios.. Tastatura mi je mnogo bolja.

Nazad
Vrh Dno