Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Full size me samo interesuje, sa i minimum blue swticevi i volume up down tockic roller sta god jedino sam egro 4000 oprsto sto ima taster ali i to je podnosljivo

Poslednja izmena:
Ne znam koliko si spreman da platiš...
Nema mnogo full size tastatura sa točkićem a da valjaju nešto.

Setih se, Mađari imaju i Keychron Q5 barebone, ako bi nešto aluminijumsko i ISO layout. Na iponu je 95e...

Ako voliš MX Blue prekidače (iliti kliktavce) probaj Kailh Box kliktavce. Drugačija konstrukcija od MX Blue pandana, po meni mnogo bolji feel i zvuk uz veći izbor. I malo glasniji, doduše...

Ja sam nedostatak dobrih fullsize testatura rešio zasebnim numpadom.

Inače ja i pored toga što imam nekoliko tastaturai dalje jurim da uzmem ovo na popustu nekom:

Ili barem da je dostupno iz Srbije za neku normalnu cenu (ne 300 evra lol).
Fullsize, alu i wood, samo su svičevi HE, nisam probao do sada a imam želju.

Svičevi koji su stigli iz Yunzii nisu blue ali su jako dobri, ko voli da je tastatura čujna da ne kažem glasna. Jako dobar feedback, bolji dosta i od ovih što su stigli sa CIDOO numpadom.
Bilo mi žao kada sam ih vadio. Sigurno su barem duplo bolji od blue smeća što se trpa u gejmerske na koje si verovatno navikao do sada...

Poslednja izmena:
Ja sam nedostatak dobrih fullsize testatura rešio zasebnim numpadom.

Inače ja i pored toga što imam nekoliko tastaturai dalje jurim da uzmem ovo na popustu nekom:

Ili barem da je dostupno iz Srbije za neku normalnu cenu (ne 300 evra lol).
Fullsize, alu i wood, samo su svičevi HE, nisam probao do sada a imam želju.

Svičevi koji su stigli iz Yunzii nisu blue ali su jako dobri, ko voli da je tastatura čujna da ne kažem glasna. Jako dobar feedback, bolji dosta i od ovih što su stigli sa CIDOO numpadom.
Bilo mi žao kada sam ih vadio. Sigurno su barem duplo bolji od blue smeća što se trpa u gejmerske na koje si verovatno navikao do sada...
Mađari imaju K4 HE, ako ti odgovara layout:
https://iponcomp.com/shop/product/k...ebula-special-edition-hungarian-black/2414803

Stranica implicira da je HU layout ali na slici mi deluje klasičan US ANSI...ne znam.

1000083895.jpg
Pazarih K5 Max za 11k dok je bila na akciji.
Verzija za low profile Gareron brown prekidačima i samo belim osvetljenjem.
Kako sam tražio full size i low profile, i da je nula na numeričkom normalne veličine a ne zbijena, nije bilo nekog velikog izbora.

Lepo urađena, zvuk prijatan, osvetljenje nine napadno, low profile po meri, taman na pola puta između klasične i laptop tastature.

Podešavanja iz browsera su odlična stvar, nema potrebe za dodatnom aplikacijom.

Od mana, tasteri iako dobri nosu shine-thu, i layout je tupavi američki, ubi me mali enter.

Imam Keychron V6 tastaturu.

U launcheru sam podesio da mi dugme koje je po defaultu za Copilot bude desni klik miša, ali klik na to dugme i dalje podiže Copilot i ne radi kao desni klik. Šta još treba da uradim?

Da li radi na Fn+dugme? Layeri? mac/win podešavanje?

1000033478.jpg

Постоји ли шта слично са овим распоредом за мање пара?

Ima, 75% tastatura + zasebni numpad.

Možda ti se čini da te zezam ali sam seriozan, legitimno bolje i flexibilnije rešenje...

s'obizrom koliko je poseban ovaj layout, ova cena je i odlicna (nije malo 240eur naravno, pogotovo za tastaturu), za ono sta sve nudi. tesko da ces naci neku custom tog layouta jeftiniju kada uracunas i cenu switcheva i keycaps.

Ima, 75% tastatura + zasebni numpad.

Možda ti se čini da te zezam ali sam seriozan, legitimno bolje i flexibilnije rešenje...
Већ имам ту комбинацију, и слажем се да је флексибилније.
Али имам проблем са овим што оде у неки sleep режим после одређеног тренутка, и онда сваки пут у брзини кад куцам прогута први број. А и често заборавим тај други донгл при премештању.

To je do bežične konekcije, meni i glavna tastatura ima isti problem. Ali da, sa jednom tastaturom bi se taj problem redje dešavao.

Ja sam probao southpaw, meni lično neprirodno. Brzo sam vratio numpad sa desne strane.

Nazad
Vrh Dno