Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Beta verzija brže izvuče bateriju. Bar za 20%. Drugih problema za sad nema. Nema trika koji bi pomogao da se vratim na stabilnu. Pitao sam i Honor UK, Honor IT, Honor Sr... Na kraju će u servisu morati to da urade. Totalna budalaština!

Beta verzija brže izvuče bateriju. Bar za 20%. Drugih problema za sad nema. Nema trika koji bi pomogao da se vratim na stabilnu. Pitao sam i Honor UK, Honor IT, Honor Sr... Na kraju će u servisu morati to da urade. Totalna budalaština!
Zašto da izlaziš iz beta programa. Svodi se na ono baba dala banku da uđe u kola ,a dve dve da bi izašla...

Zašto da izlaziš iz beta programa. Svodi se na ono baba dala banku da uđe u kola ,a dve dve da bi izašla...
Zato što neću moći da se vratim na stabilnu čak i kad se pojavi MagicOS 10 Final. U tome je jedini problem. Na kraju krajeva glupo je da su zakukuljili tu opciju. To je sasvim normalno. Nestabilna beta na primer ili lošija baterija - hoću da se vratim na stabilnu. Kao kod Pixela na pr.

Zato što neću moći da se vratim na stabilnu čak i kad se pojavi MagicOS 10 Final. U tome je jedini problem. Na kraju krajeva glupo je da su zakukuljili tu opciju. To je sasvim normalno. Nestabilna beta na primer ili lošija baterija - hoću da se vratim na stabilnu. Kao kod Pixela na pr.
Kad bude dosla finalna verzija i beta se zavrsi dobijes dobijas regularnu verziju, ne mogu bez tvoje prijave da te ubace u testiranje npr OS 11 sistema

To me je zbunilo - u podršci (Honor Sr) su mi rekli da neće, da ostajemo na beti

Mozda oni nisu razumeli tvoje pitanje ili sta vec.
Ali kad se zavrsi beta faza, svi ucesnici dobijaju konacnu verziju, do pojave neke druge (tako je bilo sa drugim brednovima gse sam bio beta).
U Kini je vec pustena finalna verzija, tako da je i mi mozemo ocekivati za 3 meseca.

Izašla je nova 106Beta za kinesko tržište. Nadam se da će i za naše kroz koji dan. 105Beta je kod nas izašla dan kasnije nakon kineske verzije.

Mozda oni nisu razumeli tvoje pitanje ili sta vec.
Ali kad se zavrsi beta faza, svi ucesnici dobijaju konacnu verziju, do pojave neke druge (tako je bilo sa drugim brednovima gse sam bio beta).
U Kini je vec pustena finalna verzija, tako da je i mi mozemo ocekivati za 3 meseca.
Upravo tako!
Danas su mi odgovorili iz Honor Srbija ali sa Honor UK naloga. Potvrdili su da ćemo dobiti finalnu verziju kad bude izašla. Odiseja završena 😁

Upravo tako!
Danas su mi odgovorili iz Honor Srbija ali sa Honor UK naloga. Potvrdili su da ćemo dobiti finalnu verziju kad bude izašla. Odiseja završena 😁
Eto vidis, mislim da ti vise neces biti beta tester 😃

Ja ne vidim nijedan problem kod beta verzije, naprotiv animacije rade znatno bolje.
Kao sto je kolega rekao, mislim da je baterija malo losija, mozda vuce vise beta verzija od finalne
Druga stvar koja mi se jednom desila je to da kad sam slikao sa zumom od prilike 30x, 3 od 15 slika su bile komplet ljubicaste, ali se to samo jednom desilo, i nemam pojma sta je

Stigla nova beta:

Prilozi

• Screenshot_20250916_080146_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    Screenshot_20250916_080146_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 52
Posle azuriranja na beta udjite u podesavanja Baterija/Jos podesavanja baterije/Optimizacija sistema

Prilozi

• Screenshot_20250916_074134_com_hihonor_systemmanager_PowerSettingActivity.jpg
    Screenshot_20250916_074134_com_hihonor_systemmanager_PowerSettingActivity.jpg
    103.6 KB · Pregleda: 49
Sestra je kupila ovaj telefon pre desetak dana i ima problem sa baterijom . Na primer razgovara preko vibera pola sata skine joj bateriju deset posto ili napuni telefon ujutru
a predveče je skoro bez prazan uz jako malo korišćenje možda sat dva viber i instagram ,normalni pozivi ,par foografija ... probali onu optimizacije i te fore za uštedu baterije ...
Kako može da se vidi SoT ?

Sestra je kupila ovaj telefon pre desetak dana i ima problem sa baterijom . Na primer razgovara preko vibera pola sata skine joj bateriju deset posto ili napuni telefon ujutru
a predveče je skoro bez prazan uz jako malo korišćenje možda sat dva viber i instagram ,normalni pozivi ,par foografija ... probali onu optimizacije i te fore za uštedu baterije ...
Jel radila clone sa starog fona pa prebacila na novi tj na Magic 7 pro?

Sot ti je u settings--> digital wellbeing, ali tu vidis sot po danima, ne od zadnjeg punjenja.

Hm, dosta cudna situacija. Ne bi trebalo bas tako da srce bateriju. Sta mogu da kazem?
Da pogleda u podesavanjima za viber da li je stiklirana opcija Upotrebite senzor blizine uredjaja - Podesavanja Vibera/ Pozivi i poruke/ Upotrebite senzor blizine uredjaja (treba da bude stiklirano). Ne vidim razlog da za pola sata razgovora na viber skine 10% baterije. Pa meni toliko ne skine navigacija za pola sata.
SOT je po meni najveca glupost na telefonu na koju se svi osvrcu. Pojasnicu... Tri ista telefona sa upaljenim ekranom od pola sata npr sot belezi 30 min. Na jednom se 30min samo listale stranice na Chrome i malo chat na Viberu, malo Instagram. Na drugom 30min se koristila navigacija. Na trecem 30min se gledao YouTube sa srednje pojacanim zvucnicima. Na sva tri SOT je 30min ali baterija nije isto izdrzala. I onda kao meni je SOT toliko i toliko... Wtf...

Jel radila clone sa starog fona pa prebacila na novi tj na Magic 7 pro?

Sot ti je u settings--> digital wellbeing, ali tu vidis sot po danima, ne od zadnjeg punjenja.
Nije radila clone . Verzija softvera MagisOS 9

Pogledao sam po danima Sot 3-4 sata od toga sigurno 80 posto instagram i viber , ostatak chrome i camera . Ništa od zahtevnijih programa
Samo dok sam proveravao settingse smanjila se baterija za 2 procenta
Možda za početak da instalira Instagram lite i da sačeka još par dana ,možda treba da se softver optimizuje

Hm, dosta cudna situacija. Ne bi trebalo bas tako da srce bateriju. Sta mogu da kazem?
Da pogleda u podesavanjima za viber da li je stiklirana opcija Upotrebite senzor blizine uredjaja - Podesavanja Vibera/ Pozivi i poruke/ Upotrebite senzor blizine uredjaja (treba da bude stiklirano). Ne vidim razlog da za pola sata razgovora na viber skine 10% baterije. Pa meni toliko ne skine navigacija za pola sata.
SOT je po meni najveca glupost na telefonu na koju se svi osvrcu. Pojasnicu... Tri ista telefona sa upaljenim ekranom od pola sata npr sot belezi 30 min. Na jednom se 30min samo listale stranice na Chrome i malo chat na Viberu, malo Instagram. Na drugom 30min se koristila navigacija. Na trecem 30min se gledao YouTube sa srednje pojacanim zvucnicima. Na sva tri SOT je 30min ali baterija nije isto izdrzala. I onda kao meni je SOT toliko i toliko... Wtf...
Ovo sto si ti pojasnio je tek 'glupost'. Upravo tako SoT i radi i predstavlja jedan od parametara po kom pratimo ponasanje telefona i baterije. Po tebi ispada da bi SoT trebao da bude 'fiksiran' bez obzira na upotrebu, pa bi koriscenje navigacije i youtube 30 min potrosilo potpuno isto baterije? To sto ti ne razumes SoT ne znaci da je glupost..

Nije radila clone . Verzija softvera MagisOS 9

Pogledao sam po danima Sot 3-4 sata od toga sigurno 80 posto instagram i viber , ostatak chrome i camera . Ništa od zahtevnijih programa
Samo dok sam proveravao settingse smanjila se baterija za 2 procenta
Možda za početak da instalira Instagram lite i da sačeka još par dana ,možda treba da se softver optimizuje
Sacekaj jos par dana da, a mozes da probas aplikacije canta + shizuku da proveris da li ima neke wake locks popaljene koji srcu bateriju.

Ako ste uzeli fon online i ako se stanje ubrzo ne popravi, mozete da vratite bez objasnjenja i dobijete pare nazad u roku od 14 dana od dana kupovine.

Ovo sto si ti pojasnio je tek 'glupost'. Upravo tako SoT i radi i predstavlja jedan od parametara po kom pratimo ponasanje telefona i baterije. Po tebi ispada da bi SoT trebao da bude 'fiksiran' bez obzira na upotrebu, pa bi koriscenje navigacije i youtube 30 min potrosilo potpuno isto baterije? To sto ti ne razumes SoT ne znaci da je glupost..
SOT-Screen on time (Vreme ispred ekrana)
SOT moze biti jedan od parametara ali u zavisnosti od nacina koriscenja telefona, razlicitih potreba i navika SOT na istom modelu moze pokazivati istu vrednost, a baterija da bude na razlicitim postotcima. U tom smislu sam i napisao onako kako sam napisao. Ali da ne pisem prosirene recenice posto opet neces shvatiti sta sam napisao pojasnicu.
SOT - Screen on time (Vreme ispred ekrana) prikazuje vremensku vrednost ukljucenog ekrana. SOT znaci ne belezi vreme kada ekran ne radi. Za vreme ukljucenog ekrana (SOT) na dva ista telefona se mogu koristiti razlicite aplikacije. Za 30 minuta neprekidno ukljucenog ekrana SOT ce biti 30min ali baterija na jednom moze da se isprazni 5% a na drugom 15% jer si na jednom skrolovao Instagram i kuckao se na viberu a na drugom si koristio navigaciju dok si putovao.... U tom smislu je SOT glupost jer vidim da vecina stalno forsira to pitanje koliko ti je SOT na telefonu? To moze biti jedan od parametara kako bih video koja od aplikacija najvise vuce bateriju dok koristi ukljucen ekran, ali ne moze biti osnovno merilo da li je neki telefon tj baterija telefona dobra ili losa... Iskreno se nadam da ces pazljivo procitati sta sam napisao i pobediti svoj ego i ipak nesto nauciti...

Baterija se na ovoj beta 2 verziji dosta popravila. Inače u samoj beta verziji nema apsolutno nikakvih problema. Mislim da je konačna verzija blizu

Pozdrav svima, nov sam pa ne zamerite ali bi mi trebala mala pomoć, tj vaša iskustva. Na HM7 pro Magic os9, notifikacije se uredno prikazuju na zaključanom ekranu do momenta dok se uređaj ne otključa. Nakon otključavanja ekrana a bez otvaranja notifikacije, određene aplikacije više ne prikazuju notifikaciju na zaključanom ekranu (viber itd) a neke (yt, sms) i dalje ostaju tu. Moje pitanje je, da li je ovo do nekog podešavanja (ja se ubih tražeći) ili je prosto softver takav i tako treba da bude, normalno bi bilo da se sve notifikacije prikazuju na zaključanom ekranu ukoliko nisu pročitane.
Izvinjavam se ako se pisalo o ovome mada mislim da sam pročitao celu temu i nisam naišao da se pisalo o ovome.

Izgleda da je do Magic os9 jer mi se ista stvar dešavala na 200pro modelu. Ne postoji nikakvo podešavanje za to, a sve živo sam probao. Možda neka zakrpa ispravi stvar.

Da li se dešava nekom kada "shake-uje" ili ti drma/trese telefon da se čuje nešto da zvecka iz kamere?

Da li se dešava nekom kada "shake-uje" ili ti drma/trese telefon da se čuje nešto da zvecka iz kamere?
RaleBG brate... To je najnormalnije jer svi telefoni koji imaju opticku stabilizaciju tako se cuju jer socivo se pomera. Kada upalis kameru socivo se fiksira, stabilizacija radi i tada kada ga protreses to se ne cuje... Ali moj savet, ne tresi ga bez potrebe...

Nazad
Vrh Dno