Šta je novo?

Gmail - Google Drive - iskoriscenost prostora

Dwyane Wade

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2007
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Lifebook
Ubih se trazeci slicnu temu ali nisam uspeo., Ukoliko sam duplirao ili nije za ovaj thread, molio bih moderatore da prebace.
Imam sledeci "problem"
Dosta kolega i koleginica na poslu mi se pozalilo da ima problem sa popunjenim prostorom na gdriveu i zbog toga im telefon ne funkcionise normalno.
Naime stoji kao da im je on popunjen a u stvari nije. Pomislio sam ko zna sta rade, sta im je sinhronizovano, ali ne. folderi gde su "veliki fajlovi" je uvek prazan.
Kako "isprazniti" ovaj folder? tj da li krije neke hidden fajlove.
Meni licno je to stajalo godinama na 50% i evo pre neki dan mi se odjendom napunilo do 15gb. Naravno u "Veliki fajlovi na disku" nemam nista
1757665792841.png

Proveri bekap za viber ili whatsapp:

1. Log in to your Google account and go to Google Drive.
  2. Click on the Settings (gear) icon in the top-right corner.
  3. In the menu that appears, select Settings.
  4. From the left-hand menu, select Manage apps.
  5. Scroll through the list of applications to find Viber.
  6. Click the Options button next to Viber.
  7. Select Disconnect from Drive or Delete hidden app data, then choose Delete to confirm.

Viber 100%, ja sam se ubio trazeci sta je kod majke na telefonu. iskljuci im backup slika/videa

Ево једног предлога са моје стране, пошто је Вајбер био узрочник попуњавања простора и код мене - направи се нови Гугл налог који се повеже са Вајбером и фактички се само за њега користи, а стари се брисањем управо Вајбер бекап подоста ослободи. Наравно, ваља видети најпре на новом налогу направити бекап па онда обрисати онај са старог налога... Још када би нам Гугл дао приступ Вајбер фајлу па да можемо га сачувамо на свом компјутеру, где би нам крај био..?😄

Pozdrav ljudi potrebne su mi vase preporuke za cloud storage popunio mi se google nalog sa memorijom od slika i videa pa gledam da uzmem neko cloud storage veci pa ako imate neke preporuke vi recite ne treba meni bas mnogo tipa 100 ili 200 giga

Nastavi sa Guglom, mi familijarno koristimo paket od 200Gb. Godišnje ako se plaća je veoma povoljno. Dovoljno za telefončiće i sve video klipove i slike, sa space saver opcijom. Svakako u punom kvalitetu ponekad bekapujem na fizičke diskove, tad i oslobodim telefon.

Ja koristim onedrive
999 rsd mesecno za full office i po 1tb za 6 naloga. Svaki nalog ima office i 1tb za cloud.

Moj predlog je za oba zajedno (google + onedrive).
Google ima mnogo bolju integraciju sa telefonom, auto backupe... One drive je jeftiniji za količinu prostora, ok integracija sa windows i mogu se na njega staviti neki veći backupi računara i veće datoteke.
100gb google drive je 20$ godisnje
onedrive je 2250 godisnje jedan slot preko familije i to ukljucuje i office 365 pretplatu.
@Makindzo nadam se da ne plaćaš zaista 1000rsd mesečno

To je za 6 korisnika, Family plan za Office 365. Meni je 10.200 DIN godišnja pretplata za to, direktno na Microsoftu (to je bila cijena u januaru, toliko mi je skinuto sa kartice).

Moj predlog je za oba zajedno (google + onedrive).
Google ima mnogo bolju integraciju sa telefonom, auto backupe... One drive je jeftiniji za količinu prostora, ok integracija sa windows i mogu se na njega staviti neki veći backupi računara i veće datoteke.
100gb google drive je 20$ godisnje
onedrive je 2250 godisnje jedan slot preko familije i to ukljucuje i office 365 pretplatu.
@Makindzo nadam se da ne plaćaš zaista 1000rsd mesečno
Placam.
Zena, mama i sestra koriste office i imaju bekap za telefon i racunare.
Ja koristim 2 naloga, dve identicne kopije svega, ako jedan nalog zakaze.
OneDrive integracija je dobra za android a i za iOS. Sve cuva u roku od 20-30 sec.
UI za OneDrive mi je mnogo bolji za pregled svega nego na google drive.

Ok, nismo se razumeli onda. Po korisniku je 2250 godisnje. Ima ovde po forumu organizacija grupa tako da je lako naći signgle slot. Nije tema za za to pa da ne širimo dalje

Nisam do sada ovo koristio, imam iCloud samo reda radi za slike i ostale gluposti na telefonu, ali ovo deluje dobra prica za PC ili ako odem na Android telefon kao zamena.
Mada morao bih onda da koristim nalog na kompu, sto nisam do sada radio, uglavnom izbegavao. :D

Ok, nismo se razumeli onda. Po korisniku je 2250 godisnje. Ima ovde po forumu organizacija grupa tako da je lako naći signgle slot. Nije tema za za to pa da ne širimo dalje
Nisam nasao za sad grupe za to al znaci ima i to ako je tako negde cena oko 20€ za godinu dana top

3100 din/god plaćam 200Gb Google One i delim sa familijom. Zguglajte tačno razliku ko ima dilemu između drive i one.

Odlično se integrisao u iPadOS, iako i njima plaćam 0,99$/m za najmanji icloud.

Ko ima mobilni broj u mts oni u paketima daju njihov cloud mts disk. Mislim da bude oko 30Gb prostora. Nisam koristio , ne znam kakva su iskustva, ali ako nekome zatreba mozda i to da bude opcija.

Ako je nekome opcija, da znate da je godišnji Google One 200 GB preko turskog Apple ID-a otprilike 16 €. Ja se spremam da pređem na godišnji Google One AI Pro od 2 TB koji kada se preračuna izađe oko 12 € mesečno. U Google porodici su sve srpski nalozi, samo je važno da se Google porodica oformi pre nego što se pokrene pretplata preko Apple ID-a.

Nazad
Vrh Dno