Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Hvala obojici.

Pogadjajte platformu na kojoj se vrti :)

Prilozi

• PXL_20250909_194917593.jpg
    PXL_20250909_194917593.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 76
  • PXL_20250909_194742777.jpg
    PXL_20250909_194742777.jpg
    75.3 KB · Pregleda: 75
Tako je. Jos nisam zvanicno objavio release date, ali verovatno ce biti 15. novembar kada Xbox puni 24 godine. Trenutno smo na verziji izmedju Kodi-a v17 i v18 sto je ogroman update jer je XBMC4Xbox bio baziran na XBMC-u iz 2008 godine sa po kojim apdejtima sa novijih verzija, ali 70% koda je datiralo iz vremena Xbox-a. U planu je da nastavim razvoj ali sa oficijalnim XDK-om to nece biti lako jer sam ogranicen na C++98 i C89 standard. Plan je da se u buducnosti okrenem open-source razvojnom okruzenju (NXDK), ali moje slabo poznavanje racunarske grafike kao i odsustvo high level API-a poput DirectX-a dodatno otezava stvari. Na ovom linku je repozitorijum ako neko zeli da baci pogled :)

Projekat je trenutno u privatnoj beti i ja ispravljam bagove i dodatno poliram softver pre zvanicne objave. Uspeo sam i Python 3 da integrisem, medjutim radi dosta sporije od dvojke tako da ce na launch-u i dalje biti Python 2. Doduse to i nije toliko lose jer i dalje dosta addona pisanih za Kodi v18 radi. Neki rade super dok za neke zahtevnije kao sto su YouTube, TMDB Helper treba Xbox sa 128MB RAM-a.

Sve u svemu, moderni Kodi sa sve Estuary skinom se vrti na Pentiumu 3 i 64MB RAM-a i radi fluidnije nego na vecini Android box-ova. Doduse, ogranicen je na 720p H.263 ili 480p H.264 snimke.

Извињавам се ако ово питање није за ову тему. Наиме, недавно сам се преселио у Италију па ме занима да ли је безбедно користити коди + рил дебрид + впн (сајбер гоуст је у питању), и ако јесте да ли су потребна нека специјална подешавања впн-а?

Stizali su u SWE ljudima pisamca i za to torent, RD i za raznorazne piratske striming servise. Čak i napišu koji film i kad je gledan :D

Онда једино да потврди неко ко је користио у Италији, ако их има.

Kakve veze ima ako nisu, piraterija je...
Samo je pitanje da li će baš tebe da uhvate i da li tvoj operater šalje podatke korisnika - u swe npr. šalju svi sem jednog i tačno se zna (moraju po zakonu) koliko je slučajeva :)

npr. 2020
utl%C3%A4mnade-ipadresser-peroperat%C3%B6r-2020.jpg

Naravno sve zavisi od zemlje...

Poslednja izmena:
Koristim kodi već godinama a nikada nisam probao neki skin. Razmišljam da isprobam . Pa me interesuje moram li sve addone da instaliram ispočetka kada menjam skin?
Svi addonovi se instaliraju automatski uz skin ako dependencies.
Ako vec imas i podesen je, trebalo bi da ne moras nista da radis. Mozda ako neko ima addon iz svog repoa pa ima konflikt sa tvojom verzijom....
Tesko je reci, ali mislim da svi koriste iste zvanicne verzije za tmdb i slicno.

Mislim da je mislio na sve addone a ne one koji su dependencies za skin...
Slobodno instaliraj i menjaj skinove, koji ti se ne svidja deinstaliraj, uvek na kraju mozes da se vratis na svoj, ostace sva podesavanja...
Samo neki bas nabudzeni skinovi dodaju jos par addonova da bi imali dodarne funkcionalnosti, ali dobro optimizovani skoro nista ne dodaju, eventualno tmdb helper...

Nazad
Vrh Dno