Šta je novo?
@uji Prilicno sam siguran da sam sa Intezinom Visa Debit (Inspire) podizao kes u Idea marketima, i to nedavno, vise puta (doduse, kroz Google Wallet, ako to igra neku ulogu).
S druge strane Intezina MasterCard Gold nije radila, ali vjerovatno zato sto je kreditna.

@uji Prilicno sam siguran da sam sa Intezinom Visa Debit (Inspire) podizao kes u Idea marketima, i to nedavno, vise puta (doduse, kroz Google Wallet, ako to igra neku ulogu).
S druge strane Intezina MasterCard Gold nije radila, ali vjerovatno zato sto je kreditna.
Još jedan član je isto naveo da može, ali se i dalje ograđujem. Do proleća nije moglo. Biznis kartice takođe ne mogu za ovo da se koriste.

Ne nudi, ali trebalo bi videti kako to stvarno funkcioniše. Njihovi klijenti koje znam javljaju mi da nemaju mogućnost otvaranja tog računa preko aplikacije. Mada im je aplikacija i inače nestabilna, evo šta je malopre javila jednom kada je ušao u ponudu štednje:
Compilation failures occured:
Line 0: cannot open C:\Windows\TEMP\RES7CD.tmp for writing
...
Sad radi lepo, ali te Non stop štednje nema. Ima običan depozit po viđenju, ali to je bez kamate, a ni ne mogu opet da otvore jer već imaju odranije (prelazni računi ka oročenoj štednji).

^
Ne može da se otvori preko aplikacije, iako na sajtu piše da može. Call centar žali bože što im postoji. Inače, dobra ponuda (1,2M je uz prenos plate, bez prenosa maksimalno 200K dinara).

Treba napomenuti da ponuđeni uslovi Non stop štednje važe samo 12 meseci od otvaranja štednje.

^
Ne može da se otvori preko aplikacije, iako na sajtu piše da može. Call centar žali bože što im postoji. Inače, dobra ponuda (1,2M je uz prenos plate, bez prenosa maksimalno 200K dinara).
Jel ima mogucnost da se otvori vise partija po 200k?

^^
Nisam probao, ali čak i za njih bi bilo previše da imaju na sajtu ponudu koja ne može da se realizuje.

^
Ne verujem.

ali čak i za njih bi bilo previše da imaju na sajtu ponudu koja ne može da se realizuje
Ranije je bilo dosta problema tog tipa, a neke sam i navodio u temi posvećenoj banci, pa zato pitam.

Svakako, nije loša ponuda, samo treba uzeti sve okolnosti u obzir. Tilek je već pomenuo da je račun vremenski ograničen, a ja bih naglasio da podrazumeva otvaranje nekog platnog računa, a nijedan nije besplatan, mada svima dozvoljavaju da otvore onaj od 150 dinara, makar je ranije tako bilo. Dodatno, ukoliko se odabere taj najmanji paket, čak i sa prenosom zarade je ograničen na svega 200k, u kom slučaju održavanje spusti efektivnu kamatnu stopu na 4,1%. Drugim rečima, nije toliko sjajno kao na prvi pogled, ali opet je mnogo pristupačnije (a i za promil isplativije) od ponude 3Bank, kada se uzme u obzir rasprostranjenost filijala. Naravno, ko izabere neki jači paket, prenese zaradu i stavi veću svotu na taj račun, u znatno je boljoj poziciji, a banka je ispunila svoj cilj da privuče novog potpunog klijenta.

Edit: pominjemo dinare sve vreme, ali postoji i ekvivalentna ponuda za evre, sa NKS 3%.

Jel ima mogucnost da se otvori vise partija po 200k?
Kako navode na sajtu (opis bilo kog paketa, npr. Start), račun je jedan, prazan je kad se otvori, traje 12 meseci, a njegovo stanje zavisi od tebe i gornje granice: maksimum koji možeš da imaš na njemu je 1.200.000 ako primaš platu kod njih i imaš neki paket sem najmanjeg, a 200.000 ukoliko to nije slučaj. Kad se ta ograničenja uzmu u obzir, i jeste najlogičnije da bude samo jedan. Dobro je, međutim, pitanje da li će posle isteka tih 12 meseci moći da se otvori novi, ali možda su to namerno i uradili da bi nekad kasnije ovu ponudu lako mogli da ukinu, bez potrebe za jednostranim raskidanjem ugovora sa klijentima.

Ranije je bilo dosta problema tog tipa, a neke sam i navodio u temi posvećenoj banci, pa zato pitam.

Svakako, nije loša ponuda, samo treba uzeti sve okolnosti u obzir. Tilek je već pomenuo da je račun vremenski ograničen, a ja bih naglasio da podrazumeva otvaranje nekog platnog računa, a nijedan nije besplatan, mada svima dozvoljavaju da otvore onaj od 150 dinara, makar je ranije tako bilo. Dodatno, ukoliko se odabere taj najmanji paket, čak i sa prenosom zarade je ograničen na svega 200k, u kom slučaju održavanje spusti efektivnu kamatnu stopu na 4,1%. Drugim rečima, nije toliko sjajno kao na prvi pogled, ali opet je mnogo pristupačnije (a i za promil isplativije) od ponude 3Bank, kada se uzme u obzir rasprostranjenost filijala. Naravno, ko izabere neki jači paket, prenese zaradu i stavi veću svotu na taj račun, u znatno je boljoj poziciji, a banka je ispunila svoj cilj da privuče novog potpunog klijenta.

Edit: pominjemo dinare sve vreme, ali postoji i ekvivalentna ponuda za evre, sa NKS 3%.

Kako navode na sajtu (opis bilo kog paketa, npr. Start), račun je jedan, prazan je kad se otvori, traje 12 meseci, a njegovo stanje zavisi od tebe i gornje granice: maksimum koji možeš da imaš na njemu je 1.200.000 ako primaš platu kod njih i imaš neki paket sem najmanjeg, a 200.000 ukoliko to nije slučaj. Kad se ta ograničenja uzmu u obzir, i jeste najlogičnije da bude samo jedan. Dobro je, međutim, pitanje da li će posle isteka tih 12 meseci moći da se otvori novi, ali možda su to namerno i uradili da bi nekad kasnije ovu ponudu lako mogli da ukinu, bez potrebe za jednostranim raskidanjem ugovora sa klijentima.
Hajde ovako, recimo da me interesuje oročenje ali ne želim da prebacujem platu kod njih. Da li mogu da otvorim 6 štednih partija/računa po 200k i svaki oročim na tih 5% umesto tog jednog od 1.2M

Hajde ovako, recimo da me interesuje oročenje ali ne želim da prebacujem platu kod njih. Da li mogu da otvorim 6 štednih partija/računa po 200k i svaki oročim na tih 5% umesto tog jednog od 1.2M

Ako te interesuje oročenje, zašto otvaraš štednju po viđenju, a ne oročenu štednju?

Imaš u Alta banci oročenu štednju sa istom kamatom (5%) na 12 meseci bez ograničenja iznosa sa isplatom na kraju oročenog perioda ili rentnom isplatom kamate na svakih mesec dana. Bez prenosa plate.

S obzirom da je iznos štednje u AikBank ograničen, sumnjam da možeš da otvoriš više partija, jer bi onda ograničenje iznosa bilo besmisleno.

Ovo kod AIK-a je a vista štednja, nije oročenje, razlika je velika.

(Nije se pojavilo u aplikaciji, naravno...)

Mislim da je čovek mislio 30% od iznosa naknade, ne od iznosa transakcije.
Pa naravno da sam to mislio, cak sma i vise puta "od fee-a" rekao 🤷‍♂️To ne znaci od celog iznosa transakcije, vec samo od iznosa fee-a. To na srpskom znaci "od fee-a".
Ovo me podseca na pricu da mi "porez uzima pola neto plate" :)

Cela fora je u mojoj prethodnoj poruci - Apple od Apple Paya zaradi oko 2 milijarde dolara (ili koliko su vec procenili). Oni to od banke uzmu, banka od prodavca, prodavac od nas.
Sve to banke nama DODATNO naplate, ne odricu se ni centa oni.
Tehnicki samo to ne u ovom smeru, jer AP naplacuje od banke izdavaoca. I ona to naravno kroz druge fee-e naplati nama.

Plus smo dokazali konkretnim linkovima da u bilo kojoj varijanti suma koju Apple naplati je daleko manja od 30%, a lupetanja o tome koliko Apple zaradi od Apple Pay-a ne treba ni komentarisati jer osim Apple C-level menadžmenta niko ne zna konkretnu cifru jer se ista ne iskazuje u kvartalnim/godišnjim izveštajima već se prijavljuje zbirno sa ostalim uslugama u Services delu, što se takođe da proveriti za 30ak sekundi ovlaš pogledom na bilo koji kvartalni AAPL izveštaj u prethodnih X godina.

Da li je neko otvorio iz aplikacije Non stop AIK stednju ? Da li se sredstva mogu prebacivati online sa tog računa na tekući račun i obratno ? Kod mene nije moguće u aplikaciji prebaciti sredstva na ovaj račun.

Rešeno problem pozivanjem call centra. Sad je račun vidljiv u aplikaciji i moguće je prebaciti sredstva.

Poslednja izmena:
Izivnjavam se ako je pitanje bilo skoro, ali nisam nasao
Koja banka mozda ima najmanju komisiju za skidanje para sa strane kartice?
Secam se da je pre par godina bilo oko 500 dinara sa svakog bankomata.
KAko je sada?

Izivnjavam se ako je pitanje bilo skoro, ali nisam nasao
Koja banka mozda ima najmanju komisiju za skidanje para sa strane kartice?
Secam se da je pre par godina bilo oko 500 dinara sa svakog bankomata.
KAko je sada?
Koliko se sećam neko je pisao da Halkbank banka nema naknade za inostrane kartice.

Ako neko zna, da li se odmah po online otvaranju Prestiž računa u OTP banci dobija polisa putnog osiguranja?
Ili se čeka neko vreme i koliko, ako neko zna iz iskustva?

Dobija se sutradan.

Zdravo, zanima me kako ide proces i koje su sanse da dobijem refundaciju sredstava, kupio sam sat sa GreatWatches.uk i sad kruzi u tranzitu sumnjam da cu ga dobiti pa me zanima proces. Koliko dugo imam pravo da se zalim za refundaciju, koji je proces, racun je u unicredit banci, placeno je mastercardom direktno na sajtu. Hvala unapred puno.

Uh, baš loš sajt. Trgovac je iz SAD, a koristi britanski domen. Piše da prihvataju samo uplate preko PayPal-a, a odlazak na plaćanje umesto toga preusmerava na platformu Shopify za plaćanje karticom. Šta ti piše u izvodu, kome si platio? Klasična procedura je da se prvo žališ trgovcu (onom kome si platio), a zatim banci ako trgovac odbije da sarađuje. Uobičajeni rok za isporuku je 30 dana, ali lako to može da se produži kad naručuješ nešto iz inostranstva. Pogledao sam neke recenzije ovog sajta, neki pominju da su čekali dva meseca da satovi stignu.

Pise 2025.08.29 SP GREAT WATCHES USA-LAS VEGAS (6KLTS54V) MCC5944 . Preporuku za tog trgovca sam dobio ovde na drugoj sekciji, zato nisam proveravao, problem je sto on ne odgovara na mejlove uopste. A platio sam MC jer me je mrzelo da otvaram paypal, moja greska.

Pogledao sam sad i te druge teme u kojima si pisao i izgleda da su ti naši stvarno vratili taj sat odakle je došao. Dobra stvar je da zato imaš dokaz da ti porudžbina nije stigla i to bi mogao priložiti banci uz zahtev za refundaciju. Još je, međutim, rano za to, jer nije prošao ni pun mesec, a možda i trgovac sam odreaguje kad mu se sat vrati.

Hvala na informacijama i interesovanju, veoma smesna situacija sve u svemu. Digresija, ali me cudi sto npr USPS nije stavio neko obrazlozenje, ako su odbili, nasa posta negira da je paket stigao na carinu, ja jos uvek gajim nadu da se slucajno vratio,pa ce opet da salju za BG, mada ne znam da li je to realno. Izvinjavam se na digresiji.

Nazad
Vrh Dno