Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Podneo sam zahtev za prenos broja u A1 iz Mts-a, nakon dva sata pozvali i ponudili Soko lite za 50% manje.
Sve u svemu dobro sam prošao

Kod mts postoji neki EKO popust prilikom kupovine telefona. Da li neko zna nešto detaljnije o tome, kakav telefon može da se reciklira ili kako se to sve realizuje?

Poneses bilo koja 3 telefona, mogu biti i ubijena,navodno bitno da su sa baterijom, i odmah na licu mesta ti odobre 15.000 popusta (5ooo po komadu).

Pa to onmda zvuči kao sasvim dobra ponuda ako se cena telefona novog koji oni prodaju umanji za taj iznost?

Znači Redmi 13 koji je 750 din mresečno na 24 rate uz omoriku S, umanjeno za 15000 izađe 125 din mesečno?

...i razliku između cene tarife s popustom koju plaćaju oni koji ne uzimaju telefon i pune cene koju ti plaćaš.
Nije istina, na cenu tarife absolutno ne utice to da li uzmas telefon ili ne, da li ga uzimas na rate ili po mp ceni, kao niti da li koristis eko popust....nekad bilo pre 20 godina, nisi mogao da koristis zajedno popust na uredjaj i popust na pretplatu, sada moze sve...

Nije istina, na cenu tarife absolutno ne utice to da li uzmas telefon ili ne, da li ga uzimas na rate ili po mp ceni, kao niti da li koristis eko popust....nekad bilo pre 20 godina, nisi mogao da koristis zajedno popust na uredjaj i popust na pretplatu, sada moze sve...
do skoro nisi je to bilo, a1 je to promenio sa novim tarifama prosle godine da placas istu cena za tarifu sa ili bez uredjaja, ali idalje teze daju fon i tarifu sa 50%, mada su malo slobodniji po tom pitanju u danasnjici

do skoro nisi je to bilo, a1 je to promenio sa novim tarifama prosle godine da placas istu cena za tarifu sa ili bez uredjaja, ali idalje teze daju fon i tarifu sa 50%, mada su malo slobodniji po tom pitanju u danasnjici
Ne zma tacno kada je pocelo u MTS-u, ali jos kada sam uzeo s21, znaci tamo negde 2021 moglo je tako.

^ Ugovor je istekao 31.08. sutra dan sam otišao u A1 i rekli su da je potrebno da platim poslednji rečun kako ne bi odbili prenos. Čim sam platio račun ponovo sam otišao u A1 (u prošli petak)

Poneses bilo koja 3 telefona, mogu biti i ubijena,navodno bitno da su sa baterijom, i odmah na licu mesta ti odobre 15.000 popusta (5ooo po komadu).
Jel to može samo u poslovnici da se izboksuje?
Šta ako se odradi finta sa prelaskom i pozovu i ponude recimo 50%, da li i u tom slučaju važi eko popust i ista cena telefona za odabrani paket?
Jel cena telefona sa eko popustom ova "najbolja ponuda"?

Poslednja izmena:
Moze, kad dogovorite uslove, kažeš samo da bi uzeo i telefon, dogovorite se u kojoj poslovnici da preuzmeš ujednom tamo I potpišeš ugovor i poneseš 3 stara telefona...

Hvala na ispravci.

To mi i dalje zvuči mnogo dobro da bi bilo tačno, dakle bez obzira na to što si kod agenta ili službe za zadržavanje korisnika već izboksovao najbolji mogući popust za tarifu, možeš da neki pametan telefon koji košta reda 100 € za tri hiljade dinara ako im samo doneseš tri crknuta stara telefona s baterijama koje možeš da kupiš i na buvljaku za siću.

Čudi me da se o tome onda nije više pisalo po forumu.

Poslednja izmena:
Moze provereno, nedavno sam za suprugu izboksovao 50% na Soko lite i uzeo cerki A36 sa eko popustom i to ne odmah, nego nakon par meseci i vezao za taj ugovor. Tako isto i sebi s25ultra dogovorio 50% na Soko lite i rekao odmah da hocu i s25ultra i naglasio da hocu i eko popust da iskoristim, telefon i ugovor me cekali u dogovorenoj poslovnici.

Sa sajta mts: za ovaj tel može prema ovome jedan vaučer, 18000-5000 je 13000 i to je to. Drugi bi bio 13000-5000 je 8000 a to ne ispunjava uslov.

Screenshot 2025-09-09 104414.png

… verovatnija varijanta jeste upravo to, da se cena umanjuje proporcionalno prema vrednosti telefona… bzvz bi bilo da ti npr. za telefon od 10000dinara daju ukupan popust od 15000dinara… sigurno da postoji minimalni iznos na koji možeš da primeniš maksimalni popust…

Da tako je kako sam gore naveo, ovaj telefon od 18000 din "trpi" samo jedan vaučer, nikako dva. Znači umanjenej do 50% vrednosti+ 1000 din.

Dakle, 3 vaučera može, ali samo gde oni misle da je to njima isplativo i to se korisnik vidi tek kad proba da ih uneseš.

Očekivano.

Pa dobro kolko tolko je korektno, dojde telefon na neku tržišnu cenu na rate. Ostaje samo da se proveri kakav telefon mora da bude za reciklažu.

Nazad
Vrh Dno