Šta je novo?

Merači krvnog pritiska

Odličan izbor, kad sam ja kupovao tog M7 nije bilo... Gledam sad specifikacije, deluje veoma dobro. Ako sam već 2-3 godine zadovoljan sa M3, ti ćeš tek biti zadovoljan sa M7. 🙂

Da malo dignem temu.
Imam Omron M6 comfort aparat već sigurno deceniju celu. Nikakve zamerke nemam. Ali od skoro je počeo da prijavljuje neke greške. Zvao sam Prizmu, odmah su mi rekli da je do manžetne. Naime, nakom dosta godina i korišćenja, manžetna (ona kruta, firmirana) ume da napravi problem. Kako, šta, nemam pojma.
Pitao sam da donesem na servis da ga izbaždare, rekoše da može, al 99% je manžetna.
Elem. Nova manžetna je 4000 dinara, ide i na M3 i M7 modele.
Sad sam u nedouimici, dal uzeti samo novu manžetnu ili ipak nov aparat, jer kapiram da ovaj M6 nakon decenije rada možda malo i lažira ili će u nekom momentu crći nešto drugo.
Svakako, uzeo bih na rate.

Da li si gledao na Aliju? Mozda ima nesto da se nadje za manje novca ako ti nije hitno u smislu cekanja.

Volim ja Ali i Temu, ali za neke ovako bitne stvari, ne bih se zezao. U međuvremenu sam se malo konsultovao sa još nekim korisnicima Omron a i Microlife uređaja, svakako sam prelomio i uzeću nov Omron. Ako je ovaj m6 trajao 10 plus godina, nek i nov potraje još 10 i biću zadovoljan.

Uzet Omron M7. Garancija 5 godina. Dali mi popust 5% i adapter za manžetnu da ako hoću da mogu da je koristim i sa starim M6 modelom.
Sad imam i m6 confort ali bez manžetne, pa ću a vrv staviti na oglase. Kupac nek se otvori za novu manzetnu.
Elem, m6 i posle 10+ godina i dalje ispravan. Uverava me prodavac u radnji da ne pamti kad je neko ima reklamaciju na sam uređaj. Na manžetne ima reklamacija ali tek nakon X godina.

Pitanjce, za neku povremenu kontrolu pritiska, da li bi mi posao radio i najjefitiniji Prizmin uređaj (YE660D)?
Nije mi ni jasna tolika razlika u izboru modela i cena. Ok, kvalitetniji uređaji, više nekih opcija...ali kontam treba mi da izmerim pritisak i to je to.

Ја имам најјефтинији Омрон, купљен пре пар година. За толико одлично ради посао. Иначе, купио сам га реда ради.

Pitanjce, za neku povremenu kontrolu pritiska, da li bi mi posao radio i najjefitiniji Prizmin uređaj (YE660D)?
Nije mi ni jasna tolika razlika u izboru modela i cena. Ok, kvalitetniji uređaji, više nekih opcija...ali kontam treba mi da izmerim pritisak i to je to.
Prizma je valjda kinez a Omron japanac.
Kupis najjeftiniji omron M2+ za nekih 600 din više i miran si.

Nazad
Vrh Dno