Šta je novo?

Mobilni telefon Izbor mobilnog telefona od 400 do 800e

Koji mobilni telefon kupiti

cekipa

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2023
Poena
225
Planiram da uzmem neki mobilni sa dobrom kamerom.Kamera da ima pedigre,priznata.Naravno zeleo bi jeftinije da prodjem .Predvidjam trosak 400-800e
Svidjaju mi se :
Pixel 9a 400+e
Pixel 9pro 700+e
Iphone 16 obican 700+e
S25 obican 500+e
S25 ultra 800+e
Ultra i pro najvise me privlace zbog zuma.
Blago razocaravajuce osim Samsunga svi su verzije 128gb

400-800,jeste veci raspon,ali izbor telefona ce uticati na otvaranje novcanika.
Pocelo je kad sam se zagrejao za Pixel 9a,nov.Posle su se povecali stari apetiti S25 ultra.
Borim se sa sobom da ne narucim Pixel 9a danas sutra,dok ne odmerim ostale favorite.
Pixel 9a nema zum ostalo se cini ok.

Pojma nisam imao da je cena novog S25 malo preko 500e za 256gb verziju. Sada sam dobio rovca da li da menjam S23 za S25. Isplati li se uopšte prelaziti? :)

Pojma nisam imao da je cena novog S25 malo preko 500e za 256gb verziju. Sada sam dobio rovca da li da menjam S23 za S25. Isplati li se uopšte prelaziti? :)
Iskreno ne verujem da se isplati, isto sam razmisljao, izadje nekih 200e i nesto doplate, jedino zbog duze podrske.

Razmisliću još. Možda nije loša priča, ionako verujem da ništa od mog prelaska na Pixel ni ove godine. A ostali compact telefoni, ni nema ih bukvalno.

Ako mi verujete evo vec 3-4 meseca ne mogu da se odlucim koji mob uzeti. I ja sam tu negde sa cenom od 500-700€. Nosim samsung s8😂 kupljen cim se pojavio. Velika ponuda pa ajd sad odluci se.

Ti da uzmeš telefon od 100e ima da progledaš. :D

I još bitnije hoće li manji ili veći telefon. Generalno ako će samsung da ima ovu akciju da uz svaki kupljen s telefon dobija i 25fe to može biti presudna odluka.
Gde ima ta akcija?
Znam da je bilo kupis s24 fe i dobijes jos jedan ali to je zavrseno valjda?

Imao sam, jako kompaktan telefon. Toga danas više nema.

Морао би да фиксираш, или буџет, или димензије.
Ако желиш искрен савет, а већина чланова форума гледа да неком помогне тако што се стави у туђи џеп и туђе ципеле, мораш прво са собом да рашчистиш ову листу. Неозбиљно је стављати мали, велики телефон у исти кош, уз то и флегшип и мидрејнџере.

Realno moras prvo da se odlucis za operativni sistem.....drndroid ili Apple. Svakako veoma razlicito iskustvo.
Nemam sta da krijem....iPhone 16 bez greske. I to bih jos sacekao malo, jer ce posle predstavljanja novih modela iphoneta za koji dan, cene jos jos malo pasti.

Izgleda da ce biti najpametnije uzeti telefon koji ima sve,S25 ultra?
Sve zavisi...imaš sad na oglasima fin primerak 23 ultra sa 512 za gotovo upola cene koju ćeš dati za s25 ultra (ako ne uzimam u razmatranje ovu najavljenu akciju gde će se davati s25fe). Pošto pominješ zoom, imaj na umu da taj 23 ima 10x optički dok noviji imaju 5x. U svakom slučaju sačekaj još par dana pa ako bude istina za ovu akciju, mogao bi fino proći

Edit: koji pre iphone 16 bez greške...nedostatak 120hz je najveća greška moguća!

Android trenutno imam,ali IOS nije problem .Imao sam ranije Iphone.Mada android ima nekako vece mogucnosti.
Nasao sam nov s23ultra na KP za 700+ eur.Smatram da mu je baterija dosta starija od novog s25U isto sa KP
Posedovao sam i vece,glomaznije telefone od s25U tako da nije neki veliki problem.Mada posto van kuce samo tel mogu da koristim za internet ,meil,viber,i navigaciju Ovi najmanji telefoni su mozda sitni za pregled.Tu mislim na Pixel i s25 obican.Trenutno nosim RN14S koji odlicno lezi u ruci.
Pixel 9a me zapalio mozda zbog cene/kvalitet.Sve manje sam okrenut njemu.

Ako ti je bitna fotografija, nemoj samsung, razocarat ces se. Fala bogu pa sam prodao S24, i to jos snapdragon verzija.

Sto se tice nekih vecih mogucnosti androida, hm. Citajuci vesti u poslednjih par dana, ni android vise nece imati te mogucnosti, bit ce kao iOS zatvoren. Tako da je bas svejedno koji sistem. iPhone uvek drzi cenu.

Nazad
Vrh Dno