Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Pa to, kad već kopiraju apple i google nek naprave da je manji tel jednak ultri, samo sa razlikom u bateriji i ekranu...to već dugo vremena fali samsungu; zadnji je bio note 10 i note 10+ čini mi se.

Kopiraju kao blesavi, to stoji, ali su istovremeno nedovoljno pronicljivi da uoče da im u liniji proizvoda nedostaje nešto vrlo važno: pandan Apple (Google) Pro modela...

Poslednja izmena:
Teško da oni nisu pronicljivi. Ipak je to jedna od najvećih svetskih komapanija. Sigurno imaju vojsku stručnjaka za istraživanje tržišta. Verovatno procenjuju da samsung kupci ne bi kupovali takav proizvod u nekom značajnom broju

Galaxy S26 Series will get 3 Models :

• Galaxy S26 Pro (NEW)
  • Galaxy S26 Edge
  • Galaxy S26 Ultra

No , S26 and S26 Plus.

Also the Pro, Edge & FE will get 45W charging and Ultra 60W charging

To nema sanse, jer bi i cena morala da isprati to. Meni se ova nova podela ne svidja, posebno ubacivanje po svaku cenu ovog besmislenog edge modela.

Izgleda da će samo ultra da ima zmaja, baterija ostaje ista kao i do sada samo što će povećati brzinu punjenja na 65w.

Zanimljivo da i dalje guraju 5000mah bateriju u vremenu kada čak i Google povećava kapacitet baterije na preko 5k .. o Kinezima da ni ne pišemo

Poslednja izmena:
Da, čudno je to što piše u tekstu kad i Pixel ima veći kapacitet baterije, a OnePlus je to rešio sa dve ćelije.

Exynos svake godine uzvraća udarac, pa na kraju bude patosiran od strane Snapgragona 😂

Iako nisam fan Exynos-a, ovo je veliki pomak🥳 Jos samo kada bi resili problem oko slabijeg signala, da se ne greje previse i naravno da baterija traje duze nego SD bilo bi super.

Mene iskreno ne može biti manje briga za Exy od kad sam prelomio da uzmem S24+ sa istim nemam ni najmanjih problema godinu dana. Znam ja da on ima malo manje procenta ovog i onog u odnosu na zmaja ali ne primetim i nije me briga. Ovi što ga se plaše na smrt mi se čini vuku traume sa S22 i ranijih serija. Možda su skroz opravdane ali bih rekao da nisu relevantne više.

Veći je fazon što ja realno ne vidim da će biti ikakvog razloga za upgrade ni posle 2 godine. Procesori su već niz godina brži nego što mi treba. Voleo sam ovaj proboj na 120Hz ekrane, mnogo su mi lepši i lakši za oko od 60Hz. Jako mi se svideo i pomak u maks svetlini i čitljivosti na suncu. To su baš onako praktično korisne stvari. Ali tu smo sad na nekom trenutnom maksimumu. Kamere su takođe generalno odlične već neko vreme kod većine brendova, postaju još bolje tek ako se ubace fizički veliki senzori i sočiva kao što rade kinezi, ali i tada je to za pixel peepere više nego što realno donosi neki neviđeni napredak.

Mislim da ću ovaj S24+ vući dok se ne raspadne ili dok stavrno ne dođe opet neki veliki pomak u tehnologiji ekrana, kamera... Do tada pare uvek imaju gde da se upucaju, to barem nije problem.

Mene iskreno ne može biti manje briga za Exy od kad sam prelomio da uzmem S24+ sa istim nemam ni najmanjih problema godinu dana. Znam ja da on ima malo manje procenta ovog i onog u odnosu na zmaja ali ne primetim i nije me briga. Ovi što ga se plaše na smrt mi se čini vuku traume sa S22 i ranijih serija. Možda su skroz opravdane ali bih rekao da nisu relevantne više.

Veći je fazon što ja realno ne vidim da će biti ikakvog razloga za upgrade ni posle 2 godine. Procesori su već niz godina brži nego što mi treba. Voleo sam ovaj proboj na 120Hz ekrane, mnogo su mi lepši i lakši za oko od 60Hz. Jako mi se svideo i pomak u maks svetlini i čitljivosti na suncu. To su baš onako praktično korisne stvari. Ali tu smo sad na nekom trenutnom maksimumu. Kamere su takođe generalno odlične već neko vreme kod većine brendova, postaju još bolje tek ako se ubace fizički veliki senzori i sočiva kao što rade kinezi, ali i tada je to za pixel peepere više nego što realno donosi neki neviđeni napredak.

Mislim da ću ovaj S24+ vući dok se ne raspadne ili dok stavrno ne dođe opet neki veliki pomak u tehnologiji ekrana, kamera... Do tada pare uvek imaju gde da se upucaju, to barem nije problem.
Odlicno rečeno.
Note 10 + sa Exy evo ga ziv i posle 6 godina, a mislim da je to telefon sa kojim sam najvise zadovoljan bio u poslednjih 10 godina.

Exclsuive-Samsung-Galaxy-S26-Edge-Render-Android-Headlines-1-1154x649.webp

Exclusive-Samsung-Galaxy-S26-Edge-Render-Android-Headlines-2-1154x649.webp

Krenuli putem Xiaomia :) mada se to i očekivalo posle sramnog Samsung watch ultra.

Retardirana odluka da izbace plus model koji je meni bio omiljeni. Šta znači tanji telefon ako onda mora da se doda budža za kamere, a da znači mi slabiju bateriju, lošiji balans u ruci i veće zagrevanje u radu. Bravo Samsung. 👏

Odlična poslovna odluka :) sada ćeš morati da kesiras više para za najskuplji model, to jest s26 ultru :)

Pa bukvalno sam prešao posle 10g korišćenja Xiaomi na Samsung zato što Xiaomi na našem tržištu nije nudio ništa između malog 14 i glomaznog 14 Ultra. Imaju Pro ali se ne cimaju da ga prodaju van Kine.

Ako će i Samsung da podje6ava, idemo dalje kad dođe vreme.

Nazad
Vrh Dno