Šta je novo?

Dobre radne stolice

Danas sam isao da gledam stolove u Jysk-u i dok sam tamo ajde da isprobam i stolice. Generalno vecina stolica su bas neudobne u samom startu i na vecini su im veoma tanki sedaoni delovi.
Pored stola koji me interesuje (Svaneke 80x160) stoji ova stolica
Na slici stvarno ne izgleda nista specijalno ali uzivo je to dosta bolje. Da se ne lazemo i dalje je to stolica jeftinijeg ranga ali od ovih jeftinijih stolica na kojima sam sedeo ova stolica je stvarno super. Ono sto mi se svidja jeste veoma udoban sedaoni deo, lumbarna podrska koja se podesava sa tockicem sa strane, podesavanje naginjanja i podesavanje rukovata (gore/dole, napred/nazad i rotiraju se levo/desno sto je stvarno retko u ovom cenovnom rangu).
Ono sto mi se nije svidelo i sto mi je drago sto sam cuo u samoj prodavnici (inace bi se totalno zaleteo da jos danas kupim tu stolicu i verovatno zazalio posle odredjenog vremena upotrebe) jeste to sto ona krcka ne samo kada se sedne u nju nego je uzmete rukom za naslon i samo da je pomerite ona vec krece da krcka tu negde na spoju naslona i sedaonog dela i blago skripi. Nije bas ni tih zvuk i poprilicno glasno se cuje to krckanje. Nekome to nece uopste smetati ali mene iritira jer se cuje kao neka razglavljena stolica koja je koriscena 5+ godina pa se vec raspada.
Takodje ono sto sam primetio cim sam malo vise podigao stolicu da mi noge nisu potpuno u ravni sa tlom sundjer na ivici sedaonog dela kao da se "useca" u butine.
Da nema tog problema oko zvukova stvarno bi sa tim stolom bila odlicna kombinacija. Sto se tice cene nekome je ok, nekome sam siguran da nije. Ja ne bih dao tih 35.000 dinara koliko je redovna cena, a neka realna recimo da bi mi bila 20.000din.

Bilo mi je smesno dok sam isprobavao stolice sednem da probam i Nibe model. Kako sam se naslonio propade naslon skroz nazad, a mislim se u sebi pa kako sam je tako lako slomio. Pogledam na stolici etiketu i na njoj pise 'Izlozbeni model na prodaju, cena 8000 dinara', a redovna je 33.000 dinara 🫥
Jeste daleko niza cena ali koja je fora da neko kupi tu stolicu koja je ostecena i razvaljen joj je komplet taj deo gde se podesava naslon...

Sve sam to prošao i zato i odlučio da ja napravim nešto svoje.
Ne izgleda toliko atraktivno kao sexy stolice za opake gejmere, ali mebi to u ovim godinama i nije cilj.
Kada zađete u godine da vaše telo diktira tempo života i mogućnosti, onda ne gledaš takve stvari.
Uostalom... Moje sedište još uvek nije završeno jer čeka neka druga rešenja pre toga.
Najviše me je porazio kvalitet stolica na tržištu i novac koji se traži.
Gejmerske stolice sem popmpeznog izhleda mebi ne nude ništa posebno. Bolje je po meni za isti novac uzeti dobru kancelarijsku fotelju.
Ili krenuti putem kojom sam i ja.

Meni su auto sedišta neudobna, ne bih i kod kuće da sedim na istom 🙃
Ali sa stolicama je uvek individualno.

Danas sam isao da gledam stolove u Jysk-u i dok sam tamo ajde da isprobam i stolice. Generalno vecina stolica su bas neudobne u samom startu i na vecini su im veoma tanki sedaoni delovi.
Pored stola koji me interesuje (Svaneke 80x160) stoji ova stolica
Na slici stvarno ne izgleda nista specijalno ali uzivo je to dosta bolje. Da se ne lazemo i dalje je to stolica jeftinijeg ranga ali od ovih jeftinijih stolica na kojima sam sedeo ova stolica je stvarno super. Ono sto mi se svidja jeste veoma udoban sedaoni deo, lumbarna podrska koja se podesava sa tockicem sa strane, podesavanje naginjanja i podesavanje rukovata (gore/dole, napred/nazad i rotiraju se levo/desno sto je stvarno retko u ovom cenovnom rangu).
Ono sto mi se nije svidelo i sto mi je drago sto sam cuo u samoj prodavnici (inace bi se totalno zaleteo da jos danas kupim tu stolicu i verovatno zazalio posle odredjenog vremena upotrebe) jeste to sto ona krcka ne samo kada se sedne u nju nego je uzmete rukom za naslon i samo da je pomerite ona vec krece da krcka tu negde na spoju naslona i sedaonog dela i blago skripi. Nije bas ni tih zvuk i poprilicno glasno se cuje to krckanje. Nekome to nece uopste smetati ali mene iritira jer se cuje kao neka razglavljena stolica koja je koriscena 5+ godina pa se vec raspada.
Takodje ono sto sam primetio cim sam malo vise podigao stolicu da mi noge nisu potpuno u ravni sa tlom sundjer na ivici sedaonog dela kao da se "useca" u butine.
Da nema tog problema oko zvukova stvarno bi sa tim stolom bila odlicna kombinacija. Sto se tice cene nekome je ok, nekome sam siguran da nije. Ja ne bih dao tih 35.000 dinara koliko je redovna cena, a neka realna recimo da bi mi bila 20.000din.

Bilo mi je smesno dok sam isprobavao stolice sednem da probam i Nibe model. Kako sam se naslonio propade naslon skroz nazad, a mislim se u sebi pa kako sam je tako lako slomio. Pogledam na stolici etiketu i na njoj pise 'Izlozbeni model na prodaju, cena 8000 dinara', a redovna je 33.000 dinara 🫥
Jeste daleko niza cena ali koja je fora da neko kupi tu stolicu koja je ostecena i razvaljen joj je komplet taj deo gde se podesava naslon...
I ja sam pre par dana ušao u radnju da vidim šta imaju od stolica, jer je ova na koju sada sedim već za zamenu, posle više od 7/8 godina.
ABILDAA mi se na oko svidela pa sam seo u nju, i veoma sam prijatno iznenađen na udobnost i prijatnost materijala.
Sada je na akciji i cena joj je 23500rsd i baš sve razmišljam da je kupim.
Trenutna stolica je MARVO SCORPION CH-106 koja je odslužila svoje i vreme joj je za zamenu, nije neki kvalitet, škripila je od prvog dana, neudobna, skaj je počeo da se oštećuje i cepa, na pojedinim metalnim delovima i spojevima je počela da popušta.

Koliko dobre / pouzdane su stolice koje se mogu naći na KP, pretpostavljam da je to sve kineska roba? Merkam nešto ovako, pa ako neko ima iskustva:

Nisam tip koji provodi previše vremena u stolici, uglavnom uveče 2-3 sata kad uspavam klince, odigram neku igru ili ispratim klip-dva na YouTube. Neka alternativa od "zvučnijih" proizvođača, budžet je oko 20K...?

Svratio sam danas u Faros i prodavac (verovatno i vlasnik salona) kaze da za moju visinu i tezinu (190/95) jedino preporucuje ovu stolicu. Aluminijumska zvezda, silikonski tockici, podesivi rukonasloni, potpora ledja ima "zglob", i ne deluje lose (mada ni ne impresionira), mene najvise odbija presirok sedalni deo, volim da mi stolica bude "knap". To i cena od 19.000 za neprovereni model.
Koja stolica je u pitanju? Pitam, jer link vise nije relevantan.

I ja sam pre par dana ušao u radnju da vidim šta imaju od stolica, jer je ova na koju sada sedim već za zamenu, posle više od 7/8 godina.
ABILDAA mi se na oko svidela pa sam seo u nju, i veoma sam prijatno iznenađen na udobnost i prijatnost materijala.
Sada je na akciji i cena joj je 23500rsd i baš sve razmišljam da je kupim.
Trenutna stolica je MARVO SCORPION CH-106 koja je odslužila svoje i vreme joj je za zamenu, nije neki kvalitet, škripila je od prvog dana, neudobna, skaj je počeo da se oštećuje i cepa, na pojedinim metalnim delovima i spojevima je počela da popušta.
Evo da javim utiske posle 15tak dana korišćenja ove stolice.
Veoma sam zadovoljan kvalitetom same izrade i završne obrade, materijali su sasvim pristojni, stolica je jaka, sedalni deo je postojan, ne previše tvrd i ne previše mekan, baš je onako kako meni odgovara, leđni deo je takođe čvrst i drži leđe, nema propadanja ili uvijanja.
Sve u svemu sam zadovoljan, mislim da je dobra kupovina za ove novce.

Evo da javim utiske posle 15tak dana korišćenja ove stolice.
Veoma sam zadovoljan kvalitetom same izrade i završne obrade, materijali su sasvim pristojni, stolica je jaka, sedalni deo je postojan, ne previše tvrd i ne previše mekan, baš je onako kako meni odgovara, leđni deo je takođe čvrst i drži leđe, nema propadanja ili uvijanja.
Sve u svemu sam zadovoljan, mislim da je dobra kupovina za ove novce.
Kolike su dimenzije sedalnog dela sklopljene stolice iz JYSK-a? Mislim na sirinu i dubinu.

Sedalni deo je 50x50x12
Hvala za info! Ta informacija nedostaje kod mase stolica.

Konkretno za tu stolicu je u upustvu za montazu navedeno da su dimnezije sedalnog dela 585 X 540 X 280mm, a na samoj stranici je navedena samo dubina sedalnog dela od 51 cm.

Dosta je frustrirajuce to izostavljanje tacnih dimenzija na sajtovima prodavaca i proizvodjaca.

Merio sam metrom onako neprecizno, čisto da ti prenesem odukativno.
Najbolje je da odeš do radnje i sedneš u nju, tako sam ja i na prvu sam shvatio da mi odgovara.

Uzgred, u Modrulju je moguce placanje iskljucivo uplatom na njihov dinarski racun. Gotovinu i kartice ne primaju. Mozda ce nekome znaciti ova informacija.

Poslednja izmena:
Da li je normalno za Ikeu da toliko sporo salje porudzbine? Narucio sam Markusa pre 4 dana i odmah prvog dana je Narudzbina bila placena i potvrdjena. Pisalo je da je vreme dostave standardnih 3-7 dana. Pa su za 24h to promenili na 7-10. Stolicu imaju na stanju ali da li je moguce da im treba 4 dana (ako ne i vise jer jos nije poslato) da pronadju nesto u magacinu i to spreme za slanje?

Da li je normalno za Ikeu da toliko sporo salje porudzbine? Narucio sam Markusa pre 4 dana i odmah prvog dana je Narudzbina bila placena i potvrdjena. Pisalo je da je vreme dostave standardnih 3-7 dana. Pa su za 24h to promenili na 7-10. Stolicu imaju na stanju ali da li je moguce da im treba 4 dana (ako ne i vise jer jos nije poslato) da pronadju nesto u magacinu i to spreme za slanje?
IKEA kuburi sa magacionerima pa se zato duze ceka. Nekad se desi da vrate novac jer im proizvod nestane sa zaliha kada magacioner ode po robu da je spakuje za slanje.

Prodavci, magancioneri i zanatlije su u deficitu u svim mestima u Srbiji.

BTW, koliko sam video, Modrulj ima 3 web sajta:

Iz mog ugla, nepotrebno komplikovano.

Poslednja izmena:
prelistao samo malo zadnjih par stranica teme i zaista ne mogu da se nacudim koliko vas predlaze/preporucuje Markusa.Pa to je nevidjeno djubre koje ne bih preporucio ni neprijatelju.I to bih zapravo i da naglasim ,jer u moru stolica ,ljudi podlezu i dalje obmanama kako je "best budget" model u pitanju.
Toliko neudobna,bez zapravo ikakve mogucnosti za ikakvim customize-om...
Zaista svaka cast svakom kome ona predstavlja daily ride od 5+ sati u sedem polozaju...

Не седе сви 5+ сати у столици, не треба свакоме столица за посао, уосталом доступна је у Икеи за пробу па може да се види да ли одговара. Него. шта има боље за те паре?

Не седе сви 5+ сати у столици, не треба свакоме столица за посао, уосталом доступна је у Икеи за пробу па може да се види да ли одговара. Него. шта има боље за те паре?
To sve stoji.Za te novce zapravo i nema nekog Bog zna sta izbora,ruku na srce.Ali generalno,nekima od nas je i 30min na njoj bilo previse.Kad krene guzica da zulja od udobnosti...:)
No dobro,svako po svojim potrebama kao sto kazes.Ja da mi platis,ne bih sedeo vise na njoj.
Evo onda jedna preporuka za elpadre-a. Ova moze da se customize-uje. :)
Bato ja sam furao karbonski aeron do pre 2 ipo godine.Neunistiva je bila,iako uzeta polovna 10god stara(stare fiksirane rucice).Za kucne uslove ,sedim trenutno na lime Mirri2.Od njih sam takodje jedno vreme furao Cosm na poslu,dok nam nisu uveli pravilo da enviroment/inventar za sve mora biti isti.Od tada smo na Svajcarskoj vitri(takodje mesh model kao na HMu).

Prilozi

• 20250621_210515.jpg
    20250621_210515.jpg
    192.9 KB · Pregleda: 46
Pa ja sam u sustini uzeo zbog preporuke ljudi sa foruma, a i postoji opcija ukoliko stolica ne odgovara da se moze vratiti u prvih 14 dana.

Ja sam je bas uzeo za posao i radno vreme od 8 sati i jos koji sat vise kada ostanem za racunarom. Ne ocekujem da cu biti oduvan kvalitetom i udobnosti ali za prvu ruku dok se ne skupi lova za nesto ozbiljnije verujem da ce biti znatno udobnija i dobar raskorak naspram ovakve stolice koja je preko 10 godina stara, presvucena vise puta i servisirana (i sad se opet stanjio materijal, naslon postaje sve dalji itd itd).
radna-stolica-diplomat-c-38~100011846.jpg

Pa ja sam u sustini uzeo zbog preporuke ljudi sa foruma, a i postoji opcija ukoliko stolica ne odgovara da se moze vratiti u prvih 14 dana.

Ja sam je bas uzeo za posao i radno vreme od 8 sati i jos koji sat vise kada ostanem za racunarom. Ne ocekujem da cu biti oduvan kvalitetom i udobnosti ali za prvu ruku dok se ne skupi lova za nesto ozbiljnije verujem da ce biti znatno udobnija i dobar raskorak naspram ovakve stolice koja je preko 10 godina stara, presvucena vise puta i servisirana (i sad se opet stanjio materijal, naslon postaje sve dalji itd itd).
radna-stolica-diplomat-c-38~100011846.jpg
E vidis ,to i jeste problem vecine u vezi ove stolice ,blind buy.Zbog preporuka,odredjenih komentara,reditu ljudi sticu odredjenu iluzionu sliku i prave vec u startu odredjeni hajp i da je ovo best bang for your back.I mene je jedino zapravo kjuriozitet i povukao pre par godina da je uzmem ,takodje.To probanje u radnji je nedovoljno,steknuti neku grubu sliku o tome na osnovu 15min sedenja i nije merodavno kao i samo koriscene iste posle u kucnim uslovima od 2-3+ dana gde se uvidi vec i stvori prava slika.

Ta stolica ima tu satro lumbalnu podrsku,koja je plus na stolici,samo zbog specifikacija iste.U realnosti,vise ti ne odgovara nego suprotno.Jer nismo sve iste dimenzije,a stolica je univerzalna i taj deo je fiksan i imao sam vise osecaja da me zulja i nesto konstantno probada ,nego li pomaze.Headrest takodje,prakticno ne postoji i nije primenljiv sem ako neces bas ono da zavalis glavu unazad,i gledas neki video/film.Arm rest takodje, prakticno u mom slucaju neupotrebljiv,kockast i fix,sto opet znaci da nece odgovarati ako aktivno radis nesto na racunaru.

Sam sitz mi je takodje zbog onog stof materijala popustio posle svega nekoliko nedelja koriscenja,pa sam na neki nacin non stop propadao i klizio na dole sto se opet kosi sa onim pravilnim nacinom sedenja.

Sve u svemu ,iz moje perspektive gledista,tu stolicu moze hvaliti samo neko ko i sam jedino opravdava gresku kupovine iste.Apsolutno stolica nema nijednu svetlu tacku ,a o duzem sedenju ne bih ni trosio reci...
Jedino sto sam zapravo uspeo sa njom je da je prodam u roku od 2 dana ,izgleda bas zbog tog nekog izlizanog hajpa iste,kao sto ce i sam ajfon otici uvek dosta brze od nekog kineza primera radi

Ja sam ovde stekao utisak da ljudi preporucuju Markus-a kao neki dobar izbor od tih jeftinih stolica. Ne da je best buy od svih stolica. Svakako bilo koja stolica mora dobro da se isproba pre kupovine (ko namerava stvarno da je korstit za rad 8+ sati), jer ne odgovara svakome ista stolica.

Nazad
Vrh Dno