Šta je novo?

Sopstveno održavanje klime

Protiv bakterija ja koristim ovo, deklarisan je kao biocid, i piše da je namenjen za klime, između ostalog. 200 dinara.

deft-safe-pure-sredstvo-za-ciscenje.png

Uvek imam litar alkohola kuci, kada zavrsim sa parocistacem uzmem i isprskam sve gde mogu da pridjem alkoholom, alkohol kupujem u DR.Max nema razblazivanja tako samo prebacim u prskalicu i prskam

kako je efikasniji?
Mi u familiji mislim da imamo taj od 96% iskreno nisam obracao paznju, to keva uvek uvek ima posto je med sestra, pa su ranije ljudi dolazili kuci kod nas da ih bocka ili isla po kucama tj. komsiluku da daje infuzije/injekcije, previja i uvek alkohol imamo, secam se ranije bio u staklenim flasama

75% alkohol je za medicinske svrhe upravo gore objasnjeno, dodatak vode pospesuje probijanje membrane celije bakterija i bolje ih ubija.
Nije pogodan za dezinfekciju klime jer je slab, moze asepsol ili neko sredstvo namenjeno za klime kao sto je Coil Disifektant.

Koristim Mabosan Legio AC, i zadovoljan sam.

Dopi*dilo juče tražiti sredstva za klimu u X radnji, svugdje rasprodali... Kako sam bio odlučan da sad očistim (jer radim moleraj danas):

Juče paročistač svuda, da malo otpusti.

Pa onda odmascivac i na laganom hladjenju pirkanje, potom i pun gas
denkmit-sredstvo-za-otklanjanje-masnoce-u-kuhinji

Potom naspricao Sanytol i FAN mode nadalje...

Univerzalno sredstvo za čišćenje svih površina SANYTOL

Možda i nisam mnogo očistio, ali kuća miriše kao san 😂 😂 😂

Jeste, Sanytol i Deft baš ostavljaju lep miris. Ja ih obožavam za tu generalnu očisti/dezinfinkuj upotrebu.

Sanytoliv proizvod koristim za dezinfekciju odece umesto omeksivaca kada pustam na 30C stvari. Nisam zagledao da imaju jos proizvoda

Možda je radna odeća u pitanju (ako je izložen biološkim štetnostima).

Pozdrav svima , treba mi POMOC od vas i bicu vrlo zahvalan ako rijesim problem.
Imam parapetnu klimu Azzuri, spoljna jedinica se takodje nalazi pri zemlji relativno jer zivim na prizemlju., Pocelo je prije mjesec dana da se osjeca neprijatan miris kad izduvava ,nalik na vlagu,znoj, urin tako nesto. Majstor je dolazio posle toga bas detaljno ocistio ,(nije dubinsko pranje) , medjutim nakon par dana opet se osjecao miris , sad i jace.
Kondenz crijevo nije zacepljeno, on bas ne zna sta moze biti osim da vlaga nije ostala u njoj, ili slicno. Pominje premjestanje kondenz crijeva , da ga odmakne malo od spoljne jedinice, ali i dalje ne garantuje. Kaze stavi mirisljavu jelkicu u nju :censored:
Sta mi je raditi, pogusismo se ? Hvala unaprijed !

Pozdrav svima , treba mi POMOC od vas i bicu vrlo zahvalan ako rijesim problem.
Imam parapetnu klimu Azzuri, spoljna jedinica se takodje nalazi pri zemlji relativno jer zivim na prizemlju., Pocelo je prije mjesec dana da se osjeca neprijatan miris kad izduvava ,nalik na vlagu,znoj, urin tako nesto. Majstor je dolazio posle toga bas detaljno ocistio ,(nije dubinsko pranje) , medjutim nakon par dana opet se osjecao miris , sad i jace.
Kondenz crijevo nije zacepljeno, on bas ne zna sta moze biti osim da vlaga nije ostala u njoj, ili slicno. Pominje premjestanje kondenz crijeva , da ga odmakne malo od spoljne jedinice, ali i dalje ne garantuje. Kaze stavi mirisljavu jelkicu u nju :censored:
Sta mi je raditi, pogusismo se ? Hvala unaprijed !
Ja imam istu, pa ti ovako mogu reci. Parapetna klima uposte nije zahvalna za odrzavanje, posto sakuplja dosta vise prasine nego zidna, a turbini se ne moze prici kao kod zidne.
Posto si zvao majstora da je opere, ne znam kako je oprao, da li je rastavljao klimu? Ako nije, tesko da je mogao dobro oprati turbinu jer kod nje turbina izgleda kao kod auta.
Ono sta ti je moj trenutni savjet je da isprskas dobro sace i turbinu asepsolom u unutrasnjoj jedinicu i isperes dobro. Ponovo je isprskas asepsolom i ostavis je na fan dok se ne osusi.
Ne znam kako je koristis, ali prije nego sto je ugasis ostavi je na fan nekoliko minuta.

Znam da je rastavljao skroz bio sam tu, i ovo sace je potpuni cisto to mi je pokazao i juce kad je naknadno dolazio.A turbina ne znam kako izgleda ni dje se nalazi ? I kako da isperem nakon prskanja a da ne ostetim elektroniku? Hvala ti i izvini.

Znam da je rastavljao skroz bio sam tu, i ovo sace je potpuni cisto to mi je pokazao i juce kad je naknadno dolazio.A turbina ne znam kako izgleda ni dje se nalazi ? I kako da isperem nakon prskanja a da ne ostetim elektroniku? Hvala ti i izvini.
Probaj da isprskas alkohola dok vrti na najslabije.

kakav pad imuniteta u najavi sa ovakvim dezinfekcijama , nemojte stvarati operacionu salu po kucama jako je opasno za zdravlje jer cim izadjete na ulicu vas organizam koji je navikao na sterilne ili skoro sterilne uslove je magnet da nakacite sve sto moze da se nakaci na vas. porast alergicne dece je na max iz razloga sto deca odrastaju pored preciscivaca - sterilizatora sto im se garderoba dezinfikuje . dete treba da ima kontakt sa svim i sa blatom i asfaltom i prljavim stvarima da bi razvilo imunitet.

samo na recenicu ja jednom mesecno jel dovoljno samo toplom vodom sam odreagovao. onda moja zena dezinfikuje odecu posebno deciju..... bilo je u temi svega i svacega. kada biste mesec dana ziveli u operacionoj sali a onda izasli iz nje garantujem da bi vase zdravlje posle 24 sata van iste bilo zivotno ugrozeno. a vi sterilisite sebe i decu slobodno. biocidne lampe po trznim centrima na kilo

kakav pad imuniteta u najavi sa ovakvim dezinfekcijama , nemojte stvarati operacionu salu po kucama jako je opasno za zdravlje jer cim izadjete na ulicu vas organizam koji je navikao na sterilne ili skoro sterilne uslove je magnet da nakacite sve sto moze da se nakaci na vas. porast alergicne dece je na max iz razloga sto deca odrastaju pored preciscivaca - sterilizatora sto im se garderoba dezinfikuje . dete treba da ima kontakt sa svim i sa blatom i asfaltom i prljavim stvarima da bi razvilo imunitet.
Vlažna sredina unutar izmenjivača i na turbini je idealno tlo za razvoj bakterija, virusa i gljivica. Pravi inkubator. Pročitaj malo o Koksaki virusu, Legioneli. Stradaju pluća i srce, i nije nimalo naivno. Ni tepih ne mora redovno da se usisa (kome ne smeta da živi u brlogu), ali klima mora redovno da se čisti jer je prljava klima opasna po zdravlje.

А чак и када се очисти и дезинфикује унутрашња јединица, она никада није стерилна, јер је немогуће допрети до свих делова измењивача, турбине и сл.

stigosmo do koksakija ....... kakve bakterije to imate u stanu kada je klima idealno mesto da se one razmnozavaju ? jel pijete vodu sa cesme ili iskljucivo flasiranu i filtriranu ? znam neke koji deci daju da piju vodu i to flasiranu tek kada je prokuvaju i ohlade. asmaticari svi koji su ziveli pod staklenim zvonom uz takozvane ozonizatore teleshop jonizatore precicivace vazduha , stanove su prali dezdermanom i estermanom palili uv lampe parocistacima ribali od poda do plafona plaseci se da im dete ne polize streptokok slucajno. antivakseri i panika menjanje dnk jer ce da se unese tudj dnk u organizam ..... zasto se ljube razmenjuju telesne tecnosti jer i to je tudj dnk .

operi tu klimu sapunicom isprskaj vodom isperi sapun ako se pusi u stanu axel odmascivac da razjede nikotin dobro isperi i teraj dalje koliko losih bakterija zivi u klimi toliko i dobrih preko potrebnih takodje. dete covek koji nema dodira sa malim kolicinama virusa bakterija i mikoza je potencijalni tezak bolesnik jer organizam nece znati kako da se brani nije naucen.

neko napisa da se deciji ves pere sredstvom za dezinfekciju bravo roditelju dete u buducnosti alergicno na sve i svasta nije alergen doziran i pri prvom susretu burna alergiska reakcija histamin u nebesa. najzdravija deca su ona musava sto prose na raskrsnici bosi . a koksaki i ostale novotarije servira farmako mafija da vam otme novac....... prodaju vam flasicu morske vode u spreju od 30 ml za 500 dinara .

ceo svet se zasniva na profitu mislite da je nekoga briga sta ce se vama dogoditi njega interesuje samo da vam sutra proda skup lek i naplati lecenje.
da sumiram sve uzimajte sa rezervom koristite filtere samo nemojte biti iskljucivi jer ni jedna krajnost nije dobra.

Nazad
Vrh Dno