Šta je novo?

Hardver Kompjuter od oko 1000 eura (Crna Gora) - predlozi i pomoc

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

zorinjo

Zapažen
Učlanjen(a)
27.08.2025
Poena
1
Pozdrav. Sastavljam kompjuter od oko 1000e (sa slusalicama, misem, termalnom pastom i sl.) za igranje Dote i PUBG-a. Ne igram nista vise pa mi ne treba nesto jace - ali svejedno gledam da je solidan.

Cijene u Crnoj Gori su visoke i izbor je uzasan. Nasao sam ono sto smatram da je solidno. Procesor, graficku i kuciste ne bih mijenjao iskreno jer mi se bas svidjaju komponente. Dobijam dobar FPS u igricama na Ultra podesavanjima. :)

Trazim savjete, najvise za maticnu, slusalice i napajanje.

Ovo je moja neka trenutna konfiguracija:

1. Ryzen 5 5600 - (nije mi potreban jaci procesor niti AM5)
2. ASUS Dual 4060 8GB - (ne trosi mnogo struje)
3. ASUS AP201 Prime
4. GIGABYTE B550M AORUS ELITE rev. 1.1 - 111,80 eura - (iole normalna maticna koju sam mogao da nadjem na sajtu)
5. 2 x KF436C17BB/8GB - (izbor memorija je takodje uzasan. prioritizovao sam vecu brzinu mjesto 32GB sa manjom brzinom)
6. COOLER MASTER V650 GOLD V2 650W - 86,50 eura - (koliko sam gledao, mislim da je A tier napajanje)

Periferije i oprema:

7. MS Industrial NEMESIS C700 Miš - 26,90 eura - (veci mis za moje sake)
8. Arctic Cooling MX-6 - 13,90 eura
9. 3 x ARCTIC P12 Silent ventilator - 8,30 eura

Za svaku komponentu, periferije i opremu sam pogledao recenzije i iskustva drugih. Mislim da je solidan kompjuter.

Zelim da cujem vasa misljenja za maticnu i napajanje. Potrebni su mi predlozi za slusalice, najvise za PUBG sa kvalitetnim mikrofonom.

Potrebne su mi žičane.

Ako vam nije problem da prelistate ovaj sajt za slusalice. Ima ih 100 pa ne mogu da se odlucim. Do oko 70-80 eura bih izdvojio za njih. Veliko hvala!

Uzmi 32GB memorije, značiće više no 3600 vs. 3200 MHz.
Umesto te grafike, vidi da li možeš da uglaviš RX 9600XT 16GB. Ako ne, čak je 3060 12GB bolje jer su skoro iste performanse a ima više VRAM-a.
Matična i napajanje su ok.
Imaš li SSD?

Uzmi 32GB memorije, značiće više no 3600 vs. 3200 MHz.
Umesto te grafike, vidi da li možeš da uglaviš RX 9600XT 16GB. Ako ne, čak je 3060 12GB bolje jer su skoro iste performanse a ima više VRAM-a.
Matična i napajanje su ok.
Imaš li SSD?

Pogledacu izbor memorije.

Nije dostupna u Crnoj Gori. 4060 mi se svidja jer ne trosi mnogo struje a dovoljna mi je za moje potrebe.

Gledao sam razna misljenja za 3060 vs 4060 i svi preporucuju 4060 jer je novija i brza. 3060 takodje trosi mnogo vise struje.

SSD sam zaboravio da dodam. Izbor je pao na Kingston SKC3000S/512G. Nije mi potrebno vise a brzine su super. Kosta 69,20 eura.

Ta pasta ti nije potrebna ni malo, CPU kuler čak i fabrički dolazi sa dobrom pastom , fabrički AMD kuleri su Arctic pravljeni..
Asus kućišta su relativno skupa za svoju klasu. pogledaj gamu MSindustrial, ima finih kućišta za male pare.
Brzina memorije je manje važna nego kapcitet a razlika između 3000/3200 i 3600 praktično ništavna u normalnom radu, zato bolje više nego brže ako baš mora da se bira.

Ta pasta ti nije potrebna ni malo, CPU kuler čak i fabrički dolazi sa dobrom pastom , fabrički AMD kuleri su Arctic pravljeni..
Asus kućišta su relativno skupa za svoju klasu. pogledaj gamu MSindustrial, ima finih kućišta za male pare.
Brzina memorije je manje važna nego kapcitet a razlika između 3000/3200 i 3600 praktično ništavna u normalnom radu, zato bolje više nego brže ako baš mora da se bira.
Mislio sam da fabricka pasta nije kvalitetna. Necu je onda kupiti.

Ovo kuciste mi se jako svidja i svi ga hvale. Lijepo izgleda i manjih je dimenzija. Nije mi problem da dam 30-40 eura vise. Hvala na preporuci svakako. :)

Nasao sam 32GB kit za dvadesetak eura vise. 3200 brzina, 16-18-18 latencija.

Uzmi veći ssd, sigurno će ti ustrebati kasnije.
Imaš li ikoga da ti iz Srb dovuče nešto jeftinije od delova ?
Nece mi trebati. Godinama koristim laptop sa 250GB. A imam fleske i sdxc karticu za podatke.

Nemam nikog. Razmisljao sam ja licno da odem ali na kraju kad sve saberem cijena mi ispada slicna. Takodje garanciju bih imao ovde.

Nazad
Vrh Dno