Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Jel ima neki proveren box sa temua do 7-8k din.? Vidim raznoraznih tanixa... 😀

Ne trebaju sertifikati, treba samo da sljaka smarttube (4k), tivimate(fhd), kodi sa elementumom(4k) i stremio.
Da podrzava 5ghz mrezu i brzine preko 100mb/s (optiku) preko wifia, to mu valjda dodje wifi 5 ?

Ako ima tako nesta, molim za preporuku, uz povrat kredita mozda moze da mi ispadne best-buy. 😀

Koji je najnoviji Android box do 50 evra, da ne koči i ne secka i da može VPN da se instalira?

Ako neko još uvek koristi beelink gt-king, za serijski broj koji počinje sa SA9X postoji noviji firmware (928PO) koji nikad nije bio izlistan na beelink sajtu iz prostog razloga što se beelink više uopšte ne bavi razvojem android boxeva već prodaju isključivo mini PC uređaje. Do skoro su imali sekciju sa boxevima gde su bili izlistani official romovi, ali toga više nema. Iz dosade sam tražio po google official rom da vidim dešava li se nešto i natrčim na temu na njihovom forumu gde čovek traži official rom baš za ovaj box.
Evo teme.
Direct link ka romu.
A evo i uputstva koje sam napisao negde ranije u ovoj temi, kako najlakše apdejtovati firmware bez cimanja sa bilo kakvim alatima i spajalicama.

Što se tiče GT-king, lepo funkcioniše opcija Local Update, to je kao OTA samo povuče instalaciju sa kartice/usb flash/interne memorije. Skine se zip sa beelink sajta, raspakuje se na microSD. Dobije se .img fajl koji je u stvari rom, i folder "sd_card" gde se nalazi još jedan zip pod nazivom "galilei-ota-eng.member3.zip". Ode se na local update, odabere se taj "galilei-ota-eng.member3.zip" (ako je na microsd kartici, skroz je na dnu, jer aplikacija prvo pretražuje internal storage), i klikne "update", i gotovo za 4-5 minuta. Preporučujem posle toga wipe cache iz recoveryja ali nije obavezno. U recovery se ulazi tako što se isklkjuči supply cable, dole na dnu se pritisne reset dugme (ima rupica, mora spajalica), i dok je reset pritisnut uključi se kabl za napajanje. Kada se pojavi beelink logo drži se reset još 5 sekundi i zatim pusti, i ulazite u recovery. Inače, verovatno može kroz recovery clean install, kao na telefonu, wipe data/factory reset, pa install update from SD card, pa se izabere onaj .img, ali nisam probao, mrzelo me posle sve da podešavam, samo sam očistio cache posle apdejta.

A фирмвер може да му се убаци и на "традиционални" начин - USB Burning Tool ;)
Драго ми је да постоји још негде новија верзија фирмвера са GT King. Штета је што су одустали од боксова, имали су сасвим добре уређаје.

Može burning tool naravno, ali koliko se sećam za njega sam morao da pravim male to male usb kabl, jer ide preko PC? Ili je to neki drugi sw a ovo ide preko flash memorije? Sve zaboravih otkad sam prešao na amazon stickove, totalni Homer Simpson postadoh.

Svakako prilično dobri uređaji. Ovaj king ima sasvim dovoljno sirove snage da radi još dugo, mada će ga verovatno sahraniti tehnologije i nedostatak novije verzije androida. Najviše mi je krivo što su mu ukinuli DV kroz official apdejtove i nikad nisu obrazložili zašto, niti su vratili, verovatno zbog nekih novijih uređaja kojima bi bio konkurencija (gt king pro i gt king 2). Svakako mašina služi i dalje bez ikakvih štucanja i problema, mada ga sada uglavnom koristim za kodi/elementum jer mi skrnavi sbb box ima sve sertifikate i već ga svakodnevno koristim pa su tu instalirani svi servisi koje imam "džabe" (voyo, skyshowtime, HBO MAX) iako radi kao traktor.

На жалост, DV је напрасно склоњен и за gt king pro још пре 3 године док сам га имао.

Yeah I was really skeptical on this one.
I managed to contact the OEM (SEI Robotics), and it's indeed a mistake from Acer.

The box uses an S905X5M, 2GB RAM, 32GB Storage, Dolby Vision/Atmos, WiFi 6 and Gigabit Ethernet.

Samo što je izgleda greška ipak je M verzija :)

Ovo je tačno:

А можда је и дотични новинар "погрешио" приликом уноса спецификација? :unsure:

А од кога је добио податке androidtv-guide?

A мислиш да нису остали лупетали нешто по свом нахођењу (један лупио - остали пренели), па када су прозвани за погрешне информације онда прање руку - тако су нам послали?

Ма да. Ачер се зезнуо, лупили податке који су им прво пали на памет, па после (као) њииијаооо - наша грешка. Немамо појма шта смо поручили од SEI Robotics-a.

Isti daljinski kao onn plus,veoma dobar,3 tastera mogu remap

Taj chipset S905X5M je odlican,tako brzo radi i fluidno

Prodao beli Google tv stick za 5k dinara
Smorio me dok sam ga upalio za brisanje private naloga i apk,bas se oseca kako je cela ta klasa inferiorna

Sta je sad aktuelno od box ova? Imam mi box i mi stick, ali bih nesto brze, da ih zamenim. Planiram da potpuno otkažem kablovsku, i da koristim svakodnevno za eon, iris i strimio, eventualno iptv. Ne bih da se zezam sa romovima

Edit: koristim eon apk za android tv, onu gde se ukucava kod. Kupio bih na aliju, do 50-60e. Ako ima bas nesto bolje za par evra vise, nije problem

Poslednja izmena:
Ja bih nastavio sa Mi Box generacija 3. Možeš i ovde da naručiš, KP, ako se nije pojavio u radnjama.

Nisam siguran da li je 2gb rama dovoljno, tj da li se realno oseti ubrzanje. Najviše se oseti usporenje pri prelazu iz aplikacije u aplikaciju. Inace oba boxa rade super (mozda bi eon mogao malo brže, ali ok je)

Okej je, bolje bi bilo da je više. Ja na TV imam 3Gb i jeste bolje u smislu prebacivanja sa aplikacije na aplikaciju, dok se malo ne presabere, ali nema razlike kada pustiš sadržaj.

Imam kineske sa 4Gb, ali nemaju licence, što jeste mana za strim i fajl koji imaju dv, atmos i slično. Za ugođaj preporučujem da ima licence, makar ne koristio netflix i legitiman strim. Nije mana ko gleda iptv i fajlove bez licenciranih kodeka.

Beelink GT1 Mini koristim godinama i prezadovoljan sa njime, vec drugi model. Kao sto neko pomenu, prestali sa sa razvojem android uredjaja i teze dolazim do podataka, kao i gde ih kupiti. Prethodne sam kupio na KP, medjutim sada nema tog gospodina od koga sam kupovao, niti ijedan model koji mozes kupiti. Nigde u Srbiji nisam uspeo naci, osim na AliExpressu model King. Nadam se da mi neko moze pomoci gde ga mogu kupiti, pozdrav. Inace, koristim ga samo za gledanje IPTV-a.
https://www.googleadservices.com/pa...=2ahUKEwiR1aus1L6PAxWR9wIHHUf-NZsQ0Qx6BAgKEAE

Ako je potrebno samo za IPTV izbor je veoma raznolik. Kao što veljkoka reče kod Salca na kanalu imaš dosta testova, a ne sećam se da je na bilo kom imao problema sa IPTV listama. Evo link pa biraj šta ti se sviđa

Vrh Dno