Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

Ograđujem se, neću da pljujem čoveka, ne znam ni ko je ni šta prodaje. Samo treba pripaziti ipak.

Većinu tih patika ne bi provalio da nije original ko već nema par ili ima iskustva sa patikama za trčanje. Problem sa patikom će se ispoljiti posle 20km ako neko trči, ili neće, ako je patika dobra, ali to i dalje nije tehnologija, niti ta patika, koju bi dobio originalom. Ko je nezahtevan i ne razume razliku, njemu je svejedno.

Dal su one Hoka na KP za oko 8-10k kopije ili originali? Kao fora outlet iz Austrije
Kopija 1 kroz 1.
Prvi signal je roba iz outlet, a ima sve žive brojeve. To sam shvatio tek kada mi je već vratio pare.
Kupio sam dva para, bile 20% niža cena od Intersport, ali u Intersport nije bilo mog broja.
Kaže "Outlet iz Nemačke, original 100%, samo za drugo tržište". Patike smrde na šangajke koje smo nosili kao deca, devedesetih, šavovi su jednostavnije urađeni, logo na đonu se ne gađa sa šavovima kao kod originala, karbonska ploča je plastična, sa naštampanim paternom karbona, .....probao sam ih po kući, pena jeste nešto tvrđa, ali zaista nisam primetio problem sa udobnošću.....

U svakom slučaju, vatio mi novac, nije ni otvorio kesu da vidi šta sam ja njemu vratio. I ja mu onda nisam dao negativnu ocenu na KP, jer na kraju nisam oštećen, osim što sam platio transport, pa sam posle išao do Pančeva da mu vratim. Čovek se čak i izvinio što sam se iscimao da dođem.

Taj smrad na šangajke mi je uvek karakterističan da su kopije.
Drugar je uzeo iz Kine kopiju Hoke i On Cloud, ovako neko ko se ne razume mnogo u patike i da ne smrde, ne bi možda ni provalio.
Ali kad se zagledaš plus taj smrad, očigledno je.

Evo dve fotke koje sam tada napravio, original i falš. Jednostavniji šav i pozicija logoa na djonu se odmah vide.

Našao sam i video, pod prstom se oseti da je pena na falš dosta tvrdja.

Boje na Falš primeru su verne originalu, samo sam ja ovde poredio različite boje, takve sam imao.

Čak je i na unutrašnjoj etiketici muzgavi font karakterističan za ovaj model.

Prilozi

• Screenshot_20250825_131431.jpg
    Screenshot_20250825_131431.jpg
    136.9 KB · Pregleda: 70
  • Screenshot_20250825_131415.jpg
    Screenshot_20250825_131415.jpg
    132.9 KB · Pregleda: 67
A šta je sa brendiranim patikama sa Temu-a (Puma, adidas, nike etc)? Jesu to originali ili kopije?

50% su originali, a 100%.....

A šta je sa brendiranim patikama sa Temu-a (Puma, adidas, nike etc)? Jesu to originali ili kopije?

S obzirom da Temu na tržišta ulazi sa ugovorima na veoma visokom nivou, gde je ubrzani proces carinjenja, nisam siguran da smeju da se igraju sa falš proizvodima. Izgubiće celo tržište zbog zanemarljivog prometa. E sad, same patike, uopšte nisu mnogo jeftinije nego kod nas. I bukvlano nijedne nema preko 45. Prave azisjke prodavnice.

Vidjao sam na Temu neke falsifikovane proizvode, ali su imali upadljivo drugačiji brending, nema šanse da se osećaš prevarenim, jer proizvod, kada sam ga video uživo i probao, jeste prevara. Nema jedno veoma bitno podešavanje koje original ima. Ima dumb šraf na tom mestu :D

Da li moze preporuka za patiku za duze pesacenje (malo brzi hod) za 195/125 osobu? Sada imam Adidas Questar prvi koji je izasao i super mi je udoban ali se vec prilicon istrosio. Ne uspevam da nadjem zamenu u broju 13 (47 1/3).

Meni je za šetnju jako dobra Hoka Clifton 9 (ima sad i 10, pa možda možeš da nađeš po dobroj ceni stari model). Većina tih patika ima i goretex verzije, to obrati pažnju da - ne uzmeš. E, sad, da li ima tvoj broj, ko zna.

Nike Pegasus bilo koja od novjih modela je dobra za šetnju takođe.

Pogledao bih i druge patike za trčanje niže lige, ali ne još niže od ove dve).

Asics Versablast 4 možda, ima ga do 47, ali da probaš prvo jer ne gađaju se brojevi sa Adidasovim.

Brend koji je u SAD doživeo tržišni uspeh zahvaljujući dugotrajnosti djonova kod overweight trkačima - Mizuno. Bez da predložim konkretan model, već više kao brend koji često prolazi ispod radara, a mogao bi da bude dobro rešenje.

Za česte, duge šetnje, ja bih gađao najmanje dva para, različiti, jeftiniji modeli, pa menjao sezonski.

Jednom sam od čoveka koji donosi patike i sportsku opremu iz Austrije na KP kupio Asics Gel Kayano po odličnoj ceni i bile su original. Imao sam identičan par kupljen u Trefu, pa sam hteo da kupim još jedne i uzeo sam ih kod njega za duplo manje para.

Vrh Dno