Šta je novo?

Hisense televizori

Sličan problem Hisense TV Majority soundbar, kad upalim TV bez obzira što je setovan na home ode na HDMI 1 gde je soundbar, a kad ugasim ne gasi soudbar, sve podeseno pod CEC, jedina pomoć da funkcioniše ok je oba uredjaja isključim , pa posle par minuta uključim u struju neka vrsta soft reset

Tv U7QF povezao sam sa sound barom Hisense AX5125H,podesio oba uredjaja i sve to lepo funkcionise.Problem oko gasenja oba uredjaja ne mogu da resim?Tv iskljucim sa njegovim daljincem i iskljuci se i bar.Posle nekoliko sati mirovanja ukljuci se samo bar sa upamcenim displejom.Iskljucujem ga sa njegovim daljincem.Da li imate savet kako da izbegnem ukljucenje bara?
Zasto bi gasio bar? Zar ne ide u standby sam i budi se po potrebi? Ja imam u7qf i ne koristim daljinac od bara, On se sam iskljucuje i ukljucuje po potrebi i kad dobije signal, dal od tv-a dal od bluetootha, dal od casta.

Poslednja izmena:
Zasto bi gasio bar? Zar ne ide u standby sam i budi se po potrebi? Ja imam u7qf i ne koristim daljinac od bara, On se sam iskljucuje i ukljucuje po potrebi i kad dobije signal, dal od tv-a dal od bluetootha, dal od casta.
Da ode u standby u neko doba sam se ukljuci,na displeju upamcen mod(ARC ili HDMI)i tako ostaje dok ga ja sa njegovim daljincem ne iskljucim.Tv je i dalje iskljucen?

Stigao juče sa Ananasa 50e7kq. 35000. Lepo izgleda. Vidaa ***... Ono što ja radim je da imam taj mini PC koji je povezan sa TV i preko njega puštam filmove sa stremia i koristim kodi ukoliko ponekad ima neka utakmica. Čak sam našao način da podelim 40gb film preko plex aplikacije i ne znam kako ali radi i to super. Brinu me komentari, loša iskustva sa Hissense

o DV ima tema, možda tu nađeš odgovor

Znači ima nas zadovoljnih... super. E treba mi pomoć... Sad ja imam taj TV Dolby, HDR, 4k itd... Kako ja sad da pustim neki film koji će sve to prikazati? Hteo sam instalirati npr stremio ali na vidaa ne može a na laptopu ipak ne može da pošalje HDR signal TV -u... Ima li načina?

Poslednja izmena:
Znači ima nas zadovoljnih... super. E treba mi pomoć... Sad ja imam taj TV Dolby, HDR, 4k itd... Kako ja sad da pustim neki film koji će sve to prikazati? Hteo sam instalirati npr stremio ali na vidaa ne može a na laptopu ipak ne može da pošalje HDR signal TV -u... Ima li načina?
Možda neki Xiaomi box

Ja sam na mi boxu 2 morao da namestim always dolby da bi prihvatio u7qf da pušta uvek taj format, inače nema pravila 1/10 puta pusti i to uglavnom hdr+ inače pušta samo standard hd 1080, baš ga brig ašto je video 4k. To je sa hdmi-a, njegove preinstalirane app (netflix, hbo) nije bilo problema

Posto sam uzeo skoro tv, bacio sam se na tu problematiku zadnja 2,3 dana.
Uglavnom potreban je fire stick 4k max, fire cube, nvidia shield, ima i android boxeva, koji podrzavaju dolby vision, ali treba obratiti paznju i koji profil podrzavaju. Na torentima su uglavnom profil 8.1, znaci treba i na to glredati prilikom odabira sticka/boxa. Priliko pustanja filma sa stremia treba naci torent koji je dv

Ми бокс преко влц и нова плејера пушта све формате, треба наместити на боксу source device led и на тв за хдми enhanced.

Sve je to kod mene podešeno i probane različite kombinacije, ali do tv-a je, verovatno ima veze sa dv profilima. Dv mi radi na tv-u samo ako je na boxu podešeno always dv. Ako nije, onda pušta uglavnom standard hd video ili HDR 10 i 10+. Pričam za 4k video sa strimia RD plaćen.
Znači pustim sa mi boxa 4k dv hdr fajl i na tv prikazuje kao standard hd 1024 negde ga tv ne prepozna.

Pa koje je onda rešenje? Vredi li uzeti ovaj xiaomi ili pak nešto drugo ili šta već? Koja je opcija da radi kako treba?

Pa kažem ti, nije do boxa, već do tv-a. Box za te pare radi odlično. A uvek možeš da ga staviš na always dolby vision i to tako kod mene radi. Sa druge strane ja imam 50u7qf, možda na novijim modelima radi kako treba, ne bi me čudilo da možda čak i na istom modelu kod nekog radi 😅 recimo netflix sa njegovog vidaa sistema je radio odlično u 4k.. eon vidaa app eurosport 4k je radio, samo ta komunikacija između boxa i tva nešto ne radi kako treba svaki put pa kad na boxu pustim 4k tv ne prepozna uvek i pusti nižu rezoluciju.

Poslednja izmena:
Pa ti možda za početak, preko mreže da probaš da povučeš sa laptopa neki skinut film e sad ja ne koristim tako pa ne znam šta treba, možda plex ili šta se koristi za deljenje fajlova, pa sda vidiš u kom formatu pušta. Pa onda da vidiš ako želiš box, koji da odabereš, pošto kod svakog postoje neka ograničenja. Npr mi box nema lan, kinezi nemaju licence itd

Sa druge strane ja imam 50u7qf, možda na novijim modelima radi kako treba
to je mator model, od pre 5 godina. ko zna šta od DV-a podržava, i kako. a i treba probati sa 3. generacijom Mi Box-a
Koje js rešenje?
jedno od rešenja jeste ovo što sam juče predložio

Ja sam kupio fire stick 4K i sound bar Hisense AX5125H a tv je U7QF 55.Promenio HDMI kablove i kupio pretplatu Netflix Premijum.Za sada DV i DA u 4K funkcionisu odlicno.U pocetku je bilo malo vise nervoze dok sam sve ispeglao.

Nazad
Vrh Dno