Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Poboljšali sistem štednje na šipingu, od 3 prodavca pošiljke, nakon 24 sata spojili u jednu LA HU.
Po izlasku iz warehouse imale različite AP brojeve.

Jel se vam se desavalo da podignete paket na postinom paketomatu i da vam kasnije u toku dana stigne poruka da imate jos jedan dan vremena da je podignete inace ce da je premeste? Jutros sam podigao paket, evo sada mi stize poruka i na viber i na mail.

Jel se vam se desavalo da podignete paket na postinom paketomatu i da vam kasnije u toku dana stigne poruka da imate jos jedan dan vremena da je podignete inace ce da je premeste? Jutros sam podigao paket, evo sada mi stize poruka i na viber i na mail.
Koristim onu njihovu Direct4.me aplikaciju i sve bude momentalno.
Samo jednom su me zvali jer je u aplikaciji stojalo da je paket na putu u paketomat, a nisu ažurirali da je u paketomatu. Ne mogu da se setim da li sam inače dobijao nešto nakon podizanja na viber. Poruku mislim da jako dugo nisam dobio. Treba nešto da mi stigne narednih dana pa ću da javim ako bude neke zbrke.

Pozdrav narode. Dobio sam poruku od pošte da mi je paket stigao u paketomat. Imam dva dana da ga podignem. Šta se dešava nakon ta dva dana, pošto nisam u mogućnosti da podignem paket? Van zemlje sam.

Naručih preko Temu-a paket i pisalo je da ide preko pošte.

Po praćenju deluje da je kod nas dospela pre 2 dana i da sada treba da je proslede dalje u lpc na isporuku.

Prilozi

• Screenshot .png
    Screenshot .png
    22.1 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot2.png
    Screenshot2.png
    70.8 KB · Pregleda: 33
@Node

Verovatno si na nekoj "problematicnoj" adresi u BG , pa je prosledjivanje u LPC u zastoju.
Ali ovo nije nista u odnosu na ostale kurirske sluzbe

Po prvi put otkako naručujem sa alija/temua "problem" sa poštom.
Zabodem pre par nedelja famozni "free gift", 4 fribija za potrošene 2000. Tri stignu bez problema, četvrti (naravno najskuplji) prvo jedno nedelju dana uopšte ne krene. Krene on nekako, stigne do Srbije, status kod pošte "elektronski prispelo" već jedno 5 dana. A Temu celu istoriju ispisao, između ostalog i to da je pokušana isporuka i da se paket vraća (jutrošnja). Kod pošte i dalje "elektronski prispelo." :confused:
Da li treba da radim nešto ovde ili da čekam pa ako stigne - stigne, ako ne, i tako ga nisam platila.

Prilozi

• viber_image_2025-08-23_08-32-07-490.jpg
    viber_image_2025-08-23_08-32-07-490.jpg
    181.3 KB · Pregleda: 15
  • viber_image_2025-08-23_08-32-07-671.jpg
    viber_image_2025-08-23_08-32-07-671.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 18
Po prvi put otkako naručujem sa alija/temua "problem" sa poštom.
Zabodem pre par nedelja famozni "free gift", 4 fribija za potrošene 2000. Tri stignu bez problema, četvrti (naravno najskuplji) prvo jedno nedelju dana uopšte ne krene. Krene on nekako, stigne do Srbije, status kod pošte "elektronski prispelo" već jedno 5 dana. A Temu celu istoriju ispisao, između ostalog i to da je pokušana isporuka i da se paket vraća (jutrošnja). Kod pošte i dalje "elektronski prispelo." :confused:
Da li treba da radim nešto ovde ili da čekam pa ako stigne - stigne, ako ne, i tako ga nisam platila.
Isteklo mi vreme za edit, da odgovorim sama sebi. Stiglo danas Sitijem, a da ni Temu ni pošta nisu prijavili promenu kurirske službe. Bog da me sačuva.

@Node

Verovatno si na nekoj "problematicnoj" adresi u BG , pa je prosledjivanje u LPC u zastoju.
Ali ovo nije nista u odnosu na ostale kurirske sluzbe
Hvala, 11050 reon mada je malo glomazniji paket u njihovu odbranu. A igrom slučaja mi drugi paket stiže citz expressom, mada je par puta manji pa sve ide kako treba za sad.

Pozdrav svima,

Narucila sam preko Sheina paket 01.08. u Srbiju je stigao 08.08. i odmah poslat na carinu. Inace do sada kada sam porucivala, nakon statusa in transit to customs, za dan bude vec u City Expressu, medjutim sada sam dobila da je u ubrzanom tranzitu, zatim da pokusavaju da ubrzaju dostavu zbog velike kolicine posiljki, i jos jedan status 15.08.da se i dalje trude da ubrzaju. Shein mi kaze da je problem u logistici, da ce videti sta je i da takodje zovem City Express. City Express nece da mi da informacije o paketu dok mi ne stigne poruka. Da li je neko imao slicno iskustvo, kako mogu da proverim sta se desava i zasto mi je paket vec 15 dana u zemlji, a ne dostavljaju mi? Ne bih zelela refund jer hocu paket i nije mi toliko problem da sacekam jos koliko me zanima sta City Express radi sa mojim paketom 15 dana, a da nije uneo u sistem jer da je carina u pitanju pisalo bi da je zadrzan, mada vrednost je 25e ne bi trebalo da bude problem. Kako mogu da saznam gde je taj paket?

Pozdrav svima,

Narucila sam preko Sheina paket 01.08. u Srbiju je stigao 08.08. i odmah poslat na carinu. Inace do sada kada sam porucivala, nakon statusa in transit to customs, za dan bude vec u City Expressu, medjutim sada sam dobila da je u ubrzanom tranzitu, zatim da pokusavaju da ubrzaju dostavu zbog velike kolicine posiljki, i jos jedan status 15.08.da se i dalje trude da ubrzaju. Shein mi kaze da je problem u logistici, da ce videti sta je i da takodje zovem City Express. City Express nece da mi da informacije o paketu dok mi ne stigne poruka. Da li je neko imao slicno iskustvo, kako mogu da proverim sta se desava i zasto mi je paket vec 15 dana u zemlji, a ne dostavljaju mi? Ne bih zelela refund jer hocu paket i nije mi toliko problem da sacekam jos koliko me zanima sta City Express radi sa mojim paketom 15 dana, a da nije uneo u sistem jer da je carina u pitanju pisalo bi da je zadrzan, mada vrednost je 25e ne bi trebalo da bude problem. Kako mogu da saznam gde je taj paket?
Evo da javim u vezi situacije ako bude nekome trebalo - nakon isteka jos dodatnih 7 dana koliko mi je Shein rekao da sacekam, trazila sam danas umesto refunda da mi ponovo posalju paket kako ne bih izgubila one kupone, pa da znate da postoji i ta opcija. Valjda nece ponovo magicno da "nestane"..

Otkad to paketi sa praćenjem na AE ne mogu da se prate nigde osim na AE sajtu (LA...HU)? Znam da je ranije moglo preko 17track i sličnih sajtova, čak se i na sajtu pošte pojavi kad stigne u Mađarsku. Sad ništa, samo na AE stoji isti status već 6 dana (package arrived at regional carrier facility), a uopšte nije jeftina poiljka (160e).

Jel poručivao neko Ringke maske za telefone? Za koliko su vam otprilike stizale, obzirom da ide iz Amerike a da oni kažu od 3-8 nedelja? Broj za praćenje mi trenutno ništa ne pokazuje ali treba valjda da prođe par dana pa tek onda radi...

Usporio Temu odjednom... meni jedan paket piše od 19tog da je spreman za carinjenje, a drugi je za šest dana tek "na putu za aerodromsko skladište". Je li svima slično trenutno? Treba da idem u inostranstvo tamo 6-7.09. pa počinjem da mislim da neće stići to tada...

Isto i kod mene, prethodnih par paketa stiglo za bukvalno 8-10 dana, a sada poslednja dva se vuku kao ranjeni puževi. Jedan je tek poleteo, posle 5-6 dana, drugi nikako da prođe carinu, čini mi se još od četvrtka... E sad da li ima veze što ova dva spora idu preko Dexpressa i Transfere, a ovi prethodni brzi su svi išli preko Pošte, ne znam... :)

Isto i kod mene, prethodnih par paketa stiglo za bukvalno 8-10 dana, a sada poslednja dva se vuku kao ranjeni puževi. Jedan je tek poleteo, posle 5-6 dana, drugi nikako da prođe carinu, čini mi se još od četvrtka... E sad da li ima veze što ova dva spora idu preko Dexpressa i Transfere, a ovi prethodni brzi su svi išli preko Pošte, ne znam... :)
Meni je obrnuto. Jedan paket narucih 14og, u četvrtak je došao do nas, u petak mi cityexpres šalje poruku da su preuzeli paket, a danas mi stiže da očekujem isporuku. Ovo je preko transfere, a u temu aplikaciji i dalje stoji da je tek prošao carinu.
Drugi paket koji spomenuh par komentara iznad sam naručio par dana pre ovog, ide preko pošte ali od 21. ni traga ni glasa od njega. Ono što je zanimljivo je da mi je u temu aplikaciji izašlo obaveštenje "da su cimali dostavljače da ubrzaju isporuku" jer nije bilo update-a 3 dana. Danas pogledam u aplikaciji je ponovljen prethodni status a na poštinom sajtu nikakav update.

Pa kašnjenja Temu plaća iz džepa, nije im svejedno kako ovi naši rade.

Opet madjari drve batinu, dve LA....HU paketa mi stoje 10 dana u Hungariji bez da dobiju HU1005 status. 🤬🤬🤬

Kakve statuse očekujete u HU dok pošiljka ne stgne u HU poštu? Sačekajte da madjarska transfera (ECSC) odradi svoje jer drže centralnu i istočnu EU i balkan. Kad se pojavi HU1005 tad je u madjarskoj pošti i počinje praćenje, tu dobija HU broj.

Sve ok, samo dugo nisam naručivao nešto skuplje, a znam da su ranije takve pošiljke već posle 10-ak dana dobijale status u našoj pošti.

Milion puta je objasnjeno - nema potrebe ispitivati ovde na forumu i praviti paniku ako je cela serija u zastoju

Da li je toliko tesko upotrebiti Generator ???

Nazad
Vrh Dno